شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا
جاذبه های طبیعی قله الوند
کوهستان الوند مهمترین ارتفاعات استانهمدان را دربرمیگیرد. رودخانه قوری چای و قره چای از دامنههای شـمـالـی و رودخـانههای یوخاری چای و حرم آباد از دامنههای جنوب غربی این کوهستان سرچشمه میگیرند. مناسبترین راه برای رسیدن به قله الوند مسیر گنجنامه همدان در عباس آباد است. در دامنههای کوههای الوند (کلاغ لان، چال قبله و چل نابالغان) امکاناتی از قبیل پناهگاه و مهمانسرا فراهم شده است.
● پیست اسکی
این پیست با ۴ کیلومتر طول و ۲۵ درصد شیب در تاریک دره کوه الوند واقع شده کهدر آن تا‡سیسات و تجهیزات پناهگاهی، مهمانسرا، مدرسه اسکی، برق اضطراری و دستگاه بالابر برای انجام ورزش اسکی احداث شده است.
● غار هیزج
این غار در قریه هیزج واقع شده است و در زبان محلیبه آن زاغه درهسی گفته میشود. پس از عبور از دهانه غار، تالاری به طول۱۲ متر وجود دارد و پس از آن تالار، محوطه وسیعی قرار دارد که یک راه فرعی در گوشه آن و تخته سنگهای عظیم ریزشی در قسمت دیگر آن دیده میشود. غار به شکل دهلیزی ساده و بدنهای صاف تا عمق ۱۵۰متری ادامه دارد. در این فاصله محوطه دیگری به وجود آمده است که دهانه آنها نیز همانند پیش بندی آویخته است. پس از طی مسافتی پهنای غار قدری کمتر و سقف آن کوتاهتر میشود. در این قسمت تپه کوچکی از خاک رسوبی وجود دارد. درگوشه تالار، دهانه کوتاهی است که به دهلیز وسیع و همواری راه دارد.در کنار چپ دهلیز یک حفره۵ متری است. این غار سر راه اراک- همدان قرار دارد و طول آن ۵۲۰ متر است. آنچه بیشتر از همه در این غار جالب توجه است، آویزهای آهکی عجیبی است که مانند قندیلی کامل از بدنه غار آویزان شده است.
● تفرجگاه عباسآباد
این تفرجگاه در دامنه کوه الوند قرار دارد. آبشار معروف عباس آباد، کتیبههای گنجنامه هخامنشی و دره زیبای عباس آباد که باغ وحش کوچکی نیز در آن ایجاد شده، در همین تفرجگاه واقع شده است.در پاییندست همین تفرجگاه، مجتمع تفریحی عباس آباد بر روی تپهای مشرف به همدان احداث شده و درپـــــــــایین دست آن نیز شهر بازی بــــــــزرگ همدان ایجاد شده است.
● غار بگلیجه
این غار در نزدیکی روستای سرخ آباد همدان واقع شده و همانند چاهی است که برای ورود به آن باید از وسایل فنی استفاده کرد. غار بگلیجه استا لاگمیتهای زیبایی دارد و طول آن در حدود ۵۰ متر است.
● تپه مصلی
این تپه در شرق شهر همدان قرار دارد. ابعاد این تپه۶۰۰* ۴۰۰ متر است و با میدان امامخمینی فاصله چندانی ندارد. این تپه در گذشته مکانانجام فرایض مذهبی بود و معبد دیانای همدان در این محل قرار داشت.به نظر میرسد که این تپه با توجه به نزدیکی آن به تپه معروفهگمتانه، ارتباط نزدیکی با کاخهای هگمتانه داشته است که به علتاستقرار معبد بر فراز آن، جنبه مذهبی خاصی پیدا کرده بود.
● تپه پیسا
این تپه در فاصله۲۵ /کیلومتری شمال تپه هگمتانه قرار دارد و به وسیله رودخانهای به دو بخش تقسیم شده است. ارتفاع تپه نسبت به دشت مجاور در حدود ۱۰ متر است . قدمت تاریخی این تپه به دوره هخامنشی میرسد. با توجهبه حفاری های انجام شده در تپه هگمتانه که به پیدایی آثار خشتی دوره هخامنشیان منجر گردید و با توجه به مساحت تپه پیسا وسفالهای به دستآمده از آن، این مکان احتمالاً باید محل استقرار مادها و بناهای معروفآن دوره بوده باشد.
منبع : روزنامه آفتاب یزد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست