شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
مجله ویستا
مقررات امتحانات ارتقاء دستیاران پزشکی آیین نامه ارزیابی درون بخشی مقررات آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی
از حدود یکسال و نیم پیش سعی ما بر آن بوده است که کلیه اخبار و تصمیمگیریهای مختلف دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور را به اطلاع پزشکان و دستیاران محترم برسانیم، در این مدت قوانین و مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی، تغییرات، چگونگی برگزاری و نتایج آزمونهای مختلف تخصصی، فوقتخصصی و پیشکارورزی و گزارش فعالیتهای انجام شده توسط کمیتههای مختلف دبیرخانه از اهم موضوعات خبرنامهها را تشکیل داده است. در این ویژهنامه چگونگی برگزاری امتحانات ارتقاء، گواهینامه و دانشنامه تخصصی در سال ۱۳۸۵ را به اطلاع دستیاران محترم میرسانیم. لازم به ذکر است خبرنامه شماره ۲۳ روابط عمومی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی به همین زودی منتشر و در دسترس متقاضیان محترم قرار خواهد گرفت.
● سخنی پیرامون آزمونهای ارتقاء، گواهینامه و دانشنامه تخصصی سال ۱۳۸۵
آزمونهای ارتقاء، گواهینامه و دانشنامه تخصصی بالینی پزشکی بدون شک یکی از حساسترین و سرنوشت سازترین آزمونهاست.
در سال ۱۳۸۵ مسئولیت اجرایی آزمون ارتقاء به عهده دانشگاههای علوم پزشکی که خود مجریان اصلی آموزش هستند گذاشته شد.
این تغییرات در راستای واگذاری تدریجی امور به دانشگاههای علوم پزشکی در جهت مشارکت دادن مجریان آموزشی دانشگاهها و به منظور تقویت و بالا بردن وظیفه نظارتی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی بوده است.
بدیهی است از آنجایی که عملا” ارزیابی اصلی دستیاران رشتههای تخصصی کشور در درجه نخست توسط آزمونهای درون دانشگاهی و سپس از طریق سئوالات مطرح شده از سوی هیات ممتحنه صورت میگیرد، بنابراین ضروری بود که آئین نامه و مقررات مشترک و یک شکل جهت اجرا از طریق دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی تهیه و به دانشگاهها ابلاغ میگردید، که این مهم در دستورالعمل اجرایی بیستوپنجمین دوره امتحانات ارتقاء تخصصی طی نامه شماره ۱۷۵۰/۳/آ مورخ ۶/۳/۱۳۸۵، براساس مصوبات موضوع ۲ شصت ودومین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مورخ ۲۴/۲/۱۳۸۴ به کلیه دانشگاههای علوم پزشکی تربیت کننده دستیار ارسال گردید.
● تاریخ و چگونگی برگزاری آزمون ارتقاء، گواهینامه و دانشنامه تخصصی سال ۱۳۸۵
آزمون ارتقاء سال ۱۳۸۵ در ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه بیست ونهم تیرماه در کلیه دانشگاههای علوم پزشکی تربیت کنندة دستیار به صورت غیر متمرکز برگزار میگردد.در این دوره برای نخستین بار شناورسازی حدنصاب قبولی صورت میگیرد و مبنای محاسبه میانگین نمرات ۲۰% شرکت کنندگان برتر هر رشته در هر دانشگاه که بالاترین نمرات را در هر گروه کسب کرده باشند میباشد. کسانی که حداقل نمرة ۹۰ از ارزشیابی درون بخشی را کسب نموده باشند به امتحان کتبی آزمون ارتقاء معرفی میگردند و نتیجه نهایی امتحان ارتقاء توسط دانشگاههای علوم پزشکی مربوطه اعلام میگردد.دستورالعمل اجرایی آزمون ارتقاء در این ویژه نامه درج گردیده است.
آزمون گواهینامه سال ۱۳۸۵ با توجه به جدا شدن از آزمون ارتقاء به طور همزمان با آزمون دانشنامه تخصصی در قالب یک آزمون در ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه نهم شهریور ماه به صورت متمرکز در تهران برگزار میگردد.
قبولی آزمون گواهینامه تخصصی با توجه به مفاد موضوع ۱ شصت وچهارمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی محاسبه میگردد.
آئیننامه مربوط به آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی در این ویژه نامه آورده شده است.
● مقررات امتحانات ارتقاء دستیاران رشته های تخصصی بالینی پزشکی
▪ در هر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تربیت کننده دستیار، در داخل گروههای آموزشی کمیته امتحانات تشکیل می گردد.
▪ در هر کمیته امتحانات یک نفر به انتخاب اعضای گروه به عنوان سرپرست کمیته تعیین می گردد.
▪ اعضای کمیته امتحانات گروه با مشارکت تمامی اعضای گروه تخصصی نسبت به طرح سؤال در طول سال اقدام نموده، و کمیته امتحانات در پایان به انتخاب سؤالات مناسب مبادرت می ورزد.
▪ در معاونت آموزشی بالینی دانشکده پزشکی و با مسئولیت معاون آموزشی بالینی دانشکده پزشکی واحدی به نام واحد امتحانات دستیاری تشکیل می شود.
تبصره ۱: سؤالهای آزمون ارتقاء پس از برگزاری امتحانات به واحد امتحانات دستیاری ارسال و تحلیل سؤالات مذکور توسط دانشگاههای مربوطه انجام می پذیرد و سپس نتایج تحلیل نهایی به همراه سؤالات به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی جهت اطلاع ارسال گردد.
تبصره ۲ : در هر سال نتایج آزمون ارتقاء با ذکر نمره به واحد امتحانات دستیاری دانشکده پزشکی و به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ارسال گردد.
تشــکیل کارگاه جهت آمادگی اساتید برای طراحی سؤال توسط دانشگاهها از وظایف واحد امتحانات دستیاری بوده که این امر با همکاری واحد EDC دانشگاه و با هماهنگی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی انجام خواهد گردید.
امتحان ارتقاء تخصصی شامل دو بخش است:
۱) ارزیــابی های درون بخشی که از سوی گروههایی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است انجام می شود.
۲) امتحــان کتبــی تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی توسط دانشکده هایی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است برگزار می گردد.
مجموع نمره های ارتقاء هر سال برابر ۳۰۰ است. ۵۰ % کل نمره (۱۵۰) اختصاص به ارزیابی درون بخشی دارد و ۵۰% (۱۵۰) اختصاص به امتحان کتبی دارد.
هر دستیار برای ارتقاء به سال بالاتر باید سه حداقل نمره را کسب نماید: حداقل ارزیابی درون بخشی، حداقل نمره کتبی و حداقل نمره کل و در غیر اینصورت مردود شناخته می شود.
جدول نمرات ارتقاء برای دورههای سه ساله:
جدول نمرات ارتقاء برای دوره های چهار ساله
جدول نمرات ارتقاء برای دوره های پنج ساله
۱/۸ – به منظور وحدت رویه در دانشگاهها میانگین نمره ۲۰% شرکت کنندگان برتر هر رشته در هر دانشگاه که بالاترین نمرات را در هر گروه کسب کردهاند، ملاک مقایسه تعیین میگردد.
تبصره ۱:چنانچه ۲۰% تعداد شرکت کنندگان کمتر از یک نفر شود، ملاک همان یک نفر محاسبه شود.
تبصره ۲:در مواردی که ۲۰% تعداد شرکت کنندگان بصورت اعشاری در بیاید اگر کمتر از نیم باشد به سمت پایین و بالاتر و مساوی نیم به سمت نمره بالاتر گرد شود.
در صورت عدم شرکت در امتحان کتبی به (دلایل غیر موجه) و یا عدم کسب هر یک از حدنصابهای منظور شده دستیار مردود آن سال شناخته شده و لازمست در همان مقطع براساس برنامه آموزشی مدون همان سال با دریافت کمک هزینه تحصیلی تمدید دوره شود.
دستیاران زیر می توانند در آزمون ارتقاء به صورت دو ارتقاء همزمان شرکت نمایند:
الف) دستیارانی که حدنصاب ارزیابی درون بخشی را کسب نموده باشند و به دلایل موجه در امتحان کتبی سراسری همان سال شرکت ننموده باشند.
ب) دستیارانی که حدنصاب ارزیابی درون بخشی و حدنصاب آزمون کتبی را کسب نموده اند ولی موفق به کسب حدنصاب سوم (مجموع) نشده اند. این دسته از دستیاران به صورت مشروط و طبق برنامه آموزشی سال بالاتر ادامه دوره داده و در سال بعد اجازه شرکت در آزمون ارتقاء را به صورت دو ارتقای همزمان خواهند داشت.
ج) دستیارانی که به دلیل گزینش یا استفاده از مرخصی زایمان یا معرفی دیرتر از موعد مقرر برای شروع دوره از طرف دبیرخانه، با کسر دوره روبرو شده و صرفا“ به همین دلیل به یکی از امتحانات ارتقای کتبی سراسری معــرفی نشده اند، در صورتی که دوره آنان تا قبل از پایان اسفند ماه سال مربوطه به اتمام برسد، با رعایت سایر مقررات مجاز به شرکت در آزمون ارتقاء و گواهینامه در همان سال می باشند.
تبصره ۱: مواردی که می تواند به عنوان غیبت موجه تلقی شود از طریق دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی به دانشگاهها ابلاغ گردیده است و ارزیابی موجه بودن و یا غیر موجه بودن غیبت در امتحان ارتقاء و شرکت به صورت دو ارتقاء همزمان به عهده دانشگاه مربوطه می باشد.
تبصره ۲: شرط معرفی دستیارانی که می توانند طبق ضوابط مندرج در این آیین نامه در امتحان کتبی سراسری سال بعد به صورت دو ارتقای همزمان شرکت نمایند، کسب حدنصاب ارزیابی درون بخشی سال بالاتر خواهد بود.
تبصره ۳: هر دستیار فقط برای یکبار در طول دوره می تواند با رعایت مقررات این آیین نامه در آزمون ارتقاء به صورت دو ارتقاء همزمان شرکت نماید.
د) شرکت در آزمون ارتقاء به صورت همزمان برا ی دستیارانی که قبل از مهرماه سال ۱۳۷۸ شروع دوره نموده اند، بدون در نظر گرفتن دفعات شرکت آنان در آزمون دو ارتقاء همزمان تا تاریخ فوق، فقط برای یکبار از تاریخ فوق به شرط تائید گروه آموزشی مربوطه مجاز می باشد.
در مدت میهمانی ارزیابی درون دانشگاهی به عهده دانشگاه مقصد است.
دستیارانی که در طول دوران دستیاری سه بار مردود شوند، از سیستم آموزش تخصصی بالینی پزشکی خارج خواهند شد.
تبصره ۱: دستیارانی که در مقطع تحصیلی سال اول دوبار مردود شوند، مجاز به ادامه تحصیل در دوره مربوطه نمی باشند و از سیستم آموزشی تخصصی بالینی پزشکی خارج خواهند شد.
تبصره ۲: دستیارانی که در دو ارتقای همزمان موفق به کسب حدنصاب سال پایین تر و یا بالاتر نشوند از نظر تعداد دفعات مردودی، یکبار مردود محسوب می شوند.
دستیاران سال اول که تا پایان تیرماه سال مربوطه حداقل ۹ ماه از دوره تحصیلی خود را طی کرده باشند، ملزم خواهند بود در امتحان کتبی سراسری ارتقای ۱ به ۲ شرکت نمایند.
تبصره ۱: دستیارانی که به دلایلی (جایگزینی، گزینش و …) دیرتر از موعد مقرر به دانشگاه معرفی می شوند، با گذراندن حداقل ۸ ماه از دوره تحصیلی، ملزم به شرکت در امتحان ارتقای کتبی سراسری یک به دو می باشند.
تبصره ۲: دستیاران سالهای بالاتر در صورتی که در مجموع سنوات تحصیلی حداکثر ۳ ماه کسر دوره داشته باشند، می توانند در امتحان ارتقای کتبی سراسری سال مربوطه شرکت نمایند.
به عنوان مثال در دوره های ۳ ساله :
برای ارتقای ۱ به ۲، ۹ ماه
برای ارتقای ۲ به ۳، ۲۱ ماه
برای ارتقای ۳ به ۳ (معرفی گواهینامه): ۳۳ ماه
در شرایط موضوع تبصره ۱ ماده ۱۳ :
برای ارتقاء ۱ به ۲: ۸ ماه
برای ارتقاء ۲ به ۳: ۲۰ ماه
برای ارتقای ۳ به ۳ (معرفی گواهینامه): ۳۲ ماه
تبصره ۳: داشتن مرخصی استحقاقی ذخیره ، باعث کاهش طول دوره نخواهد شد.
کمیته امتحانات موظف است یک ماه قبل از امتحانات ارتقاء، نمره ارزیابی درون بخشی هر دستیار را به معاونت آموزشی دانشکده اعلام نماید .
تبصره: شرکت در امتحان کتبی منوط به قبولی در ارزیابی درون بخشی است.
رسیدگی به اعتراضات و نمرات اعلام شده به عهده دانشگاههای مربوطه می باشد.
امتحانات سالیانه در زمان مشخص با رفرانسهای مشخص که توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هرسال اعلام می شود، در دانشگاههای علوم پزشکی محل آموزش دســـــتیار برگزار می گردد.
مســئولیت نــظارت بــر امتحانات ارتقاء به عهده دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی می باشد که بدین منظور کمیته ای جهت بهبود کیفیت و نظارت توسط دبیرخانه تشکیل می گردد.
ثبت موضوع پایان نامه بعنـــوان شرط مـــعرفی به آزمون ارتقاء کتبی سراسری ۱ به ۲ الزامی می باشد.
تبصره: کلیه دستیارانی که در امتحان گواهینامه تخصصی شرکت می نمایند، موظفند دفاعیه پایان نامه خود را قبل از معرفی امتحان کتبی سراسری انجام دهند.
دستیارانیکه که حائز شرایط شرکت در آزمون گواهینامه تخصصی می باشند جهت معرفی ملزم به کسب حداقل ۶۰% نمره کل معرفی (از ۱۵۰) بوده که این نمره با رعایت ماده های ۱ تا ۴ آئین نامه ارزیابی درون بخشی دستیاران قابل محاسبه می باشد.
انجام امتحان نهایی گواهینامه و دانشنامه تخصصی بعهده دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی می باشد.
کلیه مواد این آئین نامه از سال ۱۳۸۵ لازم الاجرا می باشد.
● آئین نامه ارزیابی درون بخشی دستیاری رشته های تخصصی پزشکی بالینی
ارزیابی درون بخشی در سه حیطه آموختههای علمی نظری، مهارتهای بالینی و ویژگیهای نگرشی انجام می شود.
▪ حیطه آموخته های علمی نظری: حداکثر ۵۰ نمره از ۱۵۰ نمره ارزیابی درون بخشی به این حیطه اختصاص دارد که در طول سال از طریق یک یا چند آزمون کتبی، از سوی گروه تعیین می گردد.
▪ حیطه مهارتهای بالینی: حداکثر ۷۰ نمره از ۱۵۰ نمره ارزیابی درون بخشی به این حیطه اختصاص دارد. و شامل سه بخش می باشد.
۱) استدلال و تصمیم گیری بالینی
۲) تکمیل پرونده و نحوه گزارش نویسی
۳) کار عملی (بخش، درمانگاه، اطاق عمل و اورژانس)
این ارزیابی هرسه ماه یکبار انجام ومعدل نمرات ارزیابی ملاک عمل خواهد بود
حیطه ویژگیهای نگرشی – رفتاری، حداکثر ۳۰ نمره از ۱۵۰ نمره ارزیابی درون بخشی به این حیطه اختصاص دارد در این حیطه سه ویژگی فردی دستیار به ترتیب زیر ارزیابی و نمره دهی می شود.
الف) اخلاق و طرز سلوک با اساتید، همکاران، پرسنل، بیماران
ب) انضباط و وقت شناسی
ج) وجدان پزشکی و مسئولیت در قبال بیماران
به هر یک از موارد فوق حداکثر ۱۰ نمره تعلق می گیرد. نمره هر یک از این بخشها برای هر دستیار در شورای گروه و با امضاء تک تک اعضاء تعیین خواهد شد.
این ارزیابی سالیانه انجام خواهد شد ودرصورت تعددارزیابی ها معدل آن ملاک عمل خواهد بود
برای هر دستیار، در دانشگاه محل تحصیل و نیز در دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، کارنامه دستیاری شامل نمرات ارزیابی درون بخشی و امتحانات کتبی تشکیل می شود.
● شیوه رسیدگی به اعتراضات احتمالی:
رسیدگی به اعتراضات در مورد ارزیابی درون بخشی بعهده کمیته ای، مرکب از معاونت آموزشی دانشگاه، رئیس دانشکده پزشکی، معاون آموزشی بالینی دانشکده پزشکی و مدیر گروه مربوطه و یک نفر از اعضای هیأت علمی گروه به انتخاب گروه می باشد.
● مقررات آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی
آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی در یک زمان و در یک دفترچه با ۱۵۰ سوال برگزار میگردد . ضمن اینکه شرط معرفی دستیاران برای شرکت در آزمون گواهینامه کسب حداقل ۶۰ درصد نمره ارزیابی درون دانشگاهی است و حداقل نمره قبولی در آزمون گواهینامه در رشتههایی که تعداد شرکتکنندگان نوبت اول کمتر از ۵۰ نفر باشد ۶۰ درصد میانگین نمرات ۲۰درصد برتر که بیشترین نمرات را کسب کرده باشند و در رشتههایی که تعداد شرکتکننده نوبت اول مساوی یا بیشتر از ۵۰ نفر باشد ۶۰ درصد میانگین نمرات ۱۰ درصد برتر آن رشته به عنوان حداقل نمره قبولی در نظر گرفته میشود. و حدنصاب قبولی در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی ۷۰% نمره (معادل ۱۰۵ از ۱۵۰ نمره) می باشد .
تبصره ۱ : هر سؤال در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی دارای یک نمره می باشد.
در هر رشته هیأت ممتحنه تخصصی تشکیل می گردد. (طبق نظر کمیسیون ۷ نفره ناظر بر انتخابات اعضای هیأت ممتحنه)
شرایط معرفی به آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی:
۱) کسب حداقل ۹۰ نمره از ارزیابی درون بخشی بدیهی است دستیاران سال آخر برای معرفی به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی جهت شرکت در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی نیازی به شرکت در امتحان کتبی ارتقاء پایان سال دانشگاهها را ندارند.
۲) جهت معرفی دستیاران به آزمون گواهینامه تخصصی می بایست حداقل مدت ۱۲ ماه از زمان کسب قبولی در مقطع ماقبل گواهینامه ایشان گذشته باشد و دستیار در این مدت مشغول به طی دوره آموزشی بوده و در بخش مربوطه حضور داشته باشد. شایان ذکر است مشمولین دو ارتقاء همزمان مقاطع آخر مشمول این بند نبوده، بدیهی است میزان مدت آموزش جهت فراغت از تحصیل از دیگر مصوبات مربوطه پیروی دارد.
۳) کلیه دستیارانی که در آزمون گواهینامه تخصصی شرکت می نمایند موظفند دفاعیه پایان نامه خود را قبل از معرفی به آزمون گواهینامه انجام دهند.
در صورت عدم معرفی جهت شرکت در آزمون و یا عدم شرکت در آزمون گواهینامه تخصصی (به هر دلیل) دستیار مردود گواهینامه، شناخته شده و لازم است براساس برنامه آموزشی مدون سال آخر با دریافت کمک هزینه تحصیلی تمدید دوره شود.
دستیارانی که در آزمون گواهینامه تخصصی سه بار مردود شوند، بدون اینکه در آزمون ارتقاء مردود شده باشند، از سیستم آموزش تخصصی بالینی پزشکی خارج خواهند شد.
تبصره: دستیارانی که در دوران دستیاری به جز مرحله گواهینامه تخصصی، دو بار مردود شوند، حداکثر می توانند در دو دوره متوالی و بدون وقفه تحصیلی در آزمون گواهینامه تخصصی شرکت نمایند.
افرادی که طبق مصوبات حائز شرایط شرکت در آزمون ارتقاء ماقبل آخر و گواهینامه تخصصی در یکسال می باشند، با توجه به مصوبات موجود مبنی بر اینکه هر دستیار فقط یکبار در طول دستیاری می تواند از دو ارتقاء همزمان استفاده نماید، می توانند مشمول دو آزمون مذکور در یکسال گردند.
داشتن مرخصی استحقاقی ذخیره، باعث کاهش طول دوره نخواهد شد.
دانشگاه موظف است لیست واجدین شرایط جهت آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی را به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور ارائه نماید، این لیست در یک نوبت ارسال شده و غیر قابل تغییر است.
به منظور سنجش آگاهیها و مهارتهای فارغ التحصیلان رشتــــههای تخصصی (شرکتکنندههای این دوره آزمون گواهینامه تخصصی و دارندگان گواهینامه تخصصی سالهای قبل) دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، هر ساله در سطح کشوری و توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، آزمون دانشنامه تخصصی در یک نوبت و در دو قسمت کتبی و شفاهی برگزار می گردد.
تبصره ۱: از نظر تعداد دفعات شرکت در آزمون دانشنامه تخصصی هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
تبصره ۲: داوطلبان شرکت در آزمون دانشنامه تخصصی که فارغ التحصیل گواهینامه در سالهای قبل میباشند، جهت شرکت در آزمون مربوطه در دوره های بعد ملزم به ارائه گواهی اشتغال از دانشگاه محل خدمت (طرح و ضریب K) یا گواهی اتمام خدمات مربوطه با تائید معاونت سلامت می باشد.
ثبت نام مشروط دستیارانی که دوره دستیاری آنان حداکثر تا آخر آبان ماه سال مربوطه پایان می یابد، بلامانع می باشد.
تبصره ۱: داشتن مرخصی استحقاقی ذخیره، باعث کاهش طول دوره (تا آخر آبان ماه) نخواهد شد.
تبصره ۲: لازم است دستیارانی که به صورت مشروط در آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی شرکت می نمایند، باقیمانده دوره تحصیلی خود را در مراکز آموزش مربوطه گذرانده و گواهی لازم مبنی بر اتمام دوره تحصیلی خود را ارائه نمایند.
کلیه سؤالات آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی، براساس منابع تعیین شده توسط هیات ممتحنه رشته های مربوطه تهیه می گردد.
حدنصاب نمره قبولی جهت کسب مدرک دانشنامه تخصصی ۷۰% کل نمره آزمون کتبی و ۷۰% کل نمره آزمون شفاهی خواهد بود.
تبصره ۱: شرط شرکت در آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی کسب حداقل ۷۰% کل نمره آزمون کتبی خواهد بود.
تبصره ۲: در صورت مردودی در آزمون شفاهی، اعتبار قبولی آزمون کتبی حداکثر تا پنج سال به قوت خود باقی خواهد بود و در صورت عدم شرکت و یا عدم موفقیت در آزمون شفاهی متقاضیان موظف به شرکت مجدد در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی می باشند.
قبول شدگان کتبی دانشنامه تخصصی، جهت آزمون دانشنامه تخصصی شفاهی معرفی خواهند گردید. این امتحان صرفابه صورت OSCE برگزار خواهد شد.
رسیدگی به اعتراضات دریافت شده در مورد آزمون کتبی، گواهینامه و دانشنامه تخصصی در موعد مقرر اعلام شده از سوی دبیرخانه آموزش پزشکی و تخصصی کشور، توسط هیات های ممتحنه انجام می گیرد.
در اعلام نتایج آزمون دانشنامه تخصصی شفاهی به مقالات پژوهشی که در ارتباط با رشته تحصیلی مربوطه توسط دستیاران و در طول دوره دستیاری در یکی از مجلات معتبر به چاپ رسیده و یا پذیرفته شده باشند، بر طبق دستورالعمل دبیرخانه و با نظر هیات ممتحنه حداکثر تا ۱۵ نمره به شرط قبولی در آزمون شفاهی تعلق می گیرد.
تعیین نفرات برتر براساس آزمون کتبی با ضریب ۲ و آزمون شفاهی با ضریب ۱ محاسبه خواهد شد.
زمان آزمون گواهینامه و دانشنامه تخصصی، نیمه اول شهریور ماه می باشد.
میزان حق ثبت نام شرکت در آزمون دانشنامه تخصصی برای نوبت اول ۰۰۰/۱۱۰ ریال، نوبت دوم ۰۰۰/۲۲۰- ریال و برای نوبت سوم ۰۰۰/۴۹۵ ریال می باشد.
کلیه مواد این آئین نامه از سال ۱۳۸۵ لازم الاجرا می باشد
منبع : پزشکان بدون مرز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست