شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
شش نشانه یک دامین خوب
● چگونه یک نام مناسب برای سایت خود انتخاب کنیم؟
«دیگر هیچ نام خوبی برای سایت موجود نیست.» این جمله را بارها از زبان دیگران شنیدهایم و بیشتر به این معناست که تمام نامهای مناسب قبلا اشغال شدهاند. البته منظور از نامهای مناسب، نامهای کوتاه، شیک، گویا و البته با پسوند دات کام است. اما من عقیده دارم که اگر کمی خلاق باشیم، همواره میتوانیم نامی را که مناسب سایتمان باشد انتخاب نماییم.
● شش نشانه یک دامنه خوب
اجازه دهید که مشخصات یک دامنه خوب را فهرست نمایم:
▪ یک دامنه خوب کوتاه است
البته هر روز بیش از قبل، شانس یافتن یک دامنه با تعداد حروف کم، سخت و سختتر میشود اما من اگر بخواهم همین الآن میتوانم دامنه infoir.com را ثبت کنم. شما بری ثبت چنین دامنهای دلایل بسیاری میتوانید پیدا کنید. با این نام شما میتوانید اعتبار مناسبی بری سایت خود کسب کنید ضمن اینکه املی آن به نوعیست که امکان نگارش نادرست را به حداقل میرساند. نامهای طولانی بیشتر اوقات مناسب نیستند. اگر شما بخواهید نام شرکت خود را تماما در دامنه خود وارد نمایید به این مشکل بر خواهید خورد. مخصوصا اینکه مدتیست اجازه ثبت شرکتها را در ایران برای کمتر از سه کلمه نمیدهند و بازدیدکنندگانتان در این صورت دچار مشکلات نگارشی خواهند شد. ضمن اینکه برگردان کلمات فارسی به املی پینگلیش همواره منحصر به فرد نیست. فرض کنید نام شرکت شما وب افزار بیکران باشد. در این صورت دامنه شما به اینصورت خواهد بود: webafzarebikaran. علاوه بر اینکه اغلب افراد با درج یا عدم درج حروف صدادار مانند اِ به پینگلیش مشکل دارند، باز هم ممکن است که در تلفظ صحیح کلمه بیکران دچار مشکل شده و آن را بیکاران بخوانند. شما میتوانید با بازی روی کلمات به ترکیبهای مناسبی برسید. یکی از دوستان که با نام بیبیگل در مطبوعات مطالب طنز مینویسد، بری ثبت دامنه خود به صورت Bibigoal.Com به ما مراجعه کرد. با اینکه نام مورد نظر ایشان ثبت نشده بود، با کمی دقت متوجه شدیم که میتوان این نام را کوتاهتر کرد بدون آنکه آسیبی به تلفظ، مفهوم و یا ساختار ترکیبی آن بزند. نام پیشنهادی من با حذف دو i همراه بود و نهایتا نام مورد نظر بهصورت Bbgoal.Com ثبت گردید.
▪ یک دامنه خوب بخاطرماندنی است
شما نامهای عمومی را همواره به راحتی حفظ میکنید. دامنههایی همچون Art.Com و Fun.Com در حافظه بسیار ماندگارند. در عین حال دامنههای دیگری هم وجود دارند که با وجود عمومی نبودن به راحتی حفظ شدهاند. نامهایی مانند Google.Com و Yahoo.Com هم از این جملهاند که برخی تغییر شکل یافته و یا مخفف یک جمله و یا مفهوم هستند. گاهی دلایل بخاطر سپاری خیلی سادهتر از این حرفهاست. خوشآوایی یک کلمه و آهنگ مناسب هجاهای آن، معمولا تاثیر بسزایی در بخاطر سپاری آن دارد. پس در مخففسازی باید توجه کنیم که مجموعه بدست آمده، خوش آهنگ باشد. یک مثال مناسب در اینباره irna.Com و یک مورد نامناسب Iritn.Com است. نکته قابل توجه دیگر نامهای دو یا چند کلمهی است. که بخاطر سپاری ترتیب آنها را دشوار میسازد. برای مثال بسیاری از افراد بجای ورود به سایت PlanetPayment.com، وارد سایت PaymentPlanet.com میشوند که البته در این مورد خاص و بری جلوگیری از اشتباه هر دو دامنه به یک سایت میرسد.
▪ یک دامنه خوب نباید با دیگر دامنهها اشتباه شود
برخی از افراد نامهایی را بری خود انتخاب میکنند که قبلا توسط فرد معتبر، نهاد یا شرکت معروفی اشغال شده است. سپس با ایجاد تغییراتی در آن مانند پسوند Net (یا پسوندهای دیگر) یا تغییراتی در املی قبلی، آن نام را ثبت میکنند. بیشتر ما ثبت سایت Gooyaa.Com را به یاد میآوریم که نامی بود با تغییر بر روی املای سایت پربیننده Gooya.Com. در کشورهای دیگر قانونی با عنوان مالکیت معنوی وجود دارد که در صورت اثبات استفاده سوء در چنین مواردی، امتیاز نام ثبت شده از فرد متخلف سلب میشود.
▪ یک دامنه خوب را به سختی باید غلط نگارش کرد
نام مورد نظر برای یک دامنه باید به گونهی باشد که افراد بازدید کننده برای نگارش آن دچار مشکل نشوند. این مشکل معمولا در نامهی طولانی و یا ترکیبی بیشتر اتفاق میافتد. این مساله را باید جدی بگیرید چون همین مساله به ظاهر ساده ممکن است بسیاری از مشتریان و بازدیدکنندگانتان را در بلند مدت فراری دهد. املی متفاوت در زبانهای مختلف نیز می تواند باعث چنین مشکلی شود. بری مثال حفظ دامنه هفتهنامه الکترونیکی کاپوچینو (Cappuccinomag.Com) بخاطر املای سخت آن همیشه مشکلساز بوده است.
▪ یک دامنه خوب باید بیانگر فعالیت شما یا نوع آن باشد
یک نام خوب ری دامنه شما باید به گونهی باشد که هر کسی بتواند با مشاهده آن، نوع فعالیتتان را تشخیص دهد. البته احتمال اینکه شما نامی پیدا کنید که بصورت تک کلمهی فعالیتتان را آشکارا بیان کند، بسیار اندک است با این حال شما میتوانید با اضافه کردن برخی کلمات به کلمه پایه به دامنه خوبی دست پیدا نمایید. فرض کنیم که شما قرار است سایتی با محتوی سرگرمی ایجاد نمایید. مسلم است که دامنههای Fun.Com و Funny.Com قبلا اشغال شدهاند. اما شما میتوانید نام BestFunny.Com را بری سایت خود انتخاب کنید که هم بیانگر گرایش کاری شماست و هم به اصطلاح خوشنام است.
▪ یک دامنه خوب باید مخاطبین شما را درست هدف بگیرد
امروزه بیشتر دامنههای Com. و Net. یا Org. اشغال شدهاند و به همین دلیل پسوندهای جدیدی پدیدار شده است. پسوندهای cc. یا ws. همچنین tv. و to. پسوندهایی هستند که به تازگی بیشتر مشاهده میشوند. امتیاز این پسوندها تا پیش از این متعلق به کشورهایی خاص بوده که از آنها با شرایطی خریداری شده است. بسیاری از افراد چنین پسوندهایی را بری نام مورد نظر خود انتخاب می کنند. بسیاری دیگر هم از پسوندهای اختصاصی کشور متبوع خویش استفاده مینمایند. با این فرض اگر شما می خواهید یک سایت با مضمون سرگرمی و مخاطبان ایرانی ایجاد نمایید، بهترین انتخاب بری شما می تواند نام Fun.IR باشد.
● یک روش جالب بری یافتن نام مناسب
سایتهایی موجودند که به شما بری یافتن نام مناسب کمک میکنند. بری کار با این ابزار کافیست که کلمات کلیدی نام را مشخص کنید و منتظر پیشنهادها بمانید. یکی از معروفترین آنها سایت NameBoy است که در نوع خود کاملترین لیست را با پسوندهای متعدد و کلمات متنوع به شما ارائه می دهد.
منبع : دنیای کامپیوتر و اینترنت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست