یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
مجله ویستا

روز اول نمایشگاه چطور برگزار شد؟


روز اول نمایشگاه چطور برگزار شد؟
هر چند روز اول نمایشگاه نسبت به سال گذشته در سطح بالاتری برگزار شد اما طبق روال معمول نواقصی هم وجود داشت.
مصلای بزرگ تهران با ۱۳۰ هزار متر فضای نمایشگاهی امروز پذیرای هموطنانی بود که از نقاط دور و نزدیک برای بازدید از بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آمده بودند.
۷ پایگاه اطلاع‌رسانی رایانه‌ای با ظرفیت ۱۱۰ کاربر و ۲۰ پایگاه توزیع نقشه و راهنمای مراجعان با ۵۵ نفر راهنما، تاکسی های حمل مسافر در درون نمایشگاه، یگانهای مختلف نیروی انتظامی از پلیس پیگیری گرفته تا گشت ارشاد و یا حتی پلیس خنثی سازی بمب آمده بودند تا سعی کنند نمایشگاه بیست و یکم در سطح بالایی برگزار شود.
علاوه بر این، حضور گسترده هنرمندان و شبکه های مختلف رادیویی و تلوزیونی باعث می شد، بازدید کنندگان خستگی پیمودن راه طولانی و پیاده رویهای چند ساعته را تا حدی فراموش کنند.
هر چند روز اول نمایشگاه نسبت به سال گذشته در سطح بالاتری برگزار شد اما طبق روال معمول نواقصی هم وجود داشت. تعداد کم عابر بانک های در نظر گرفته شده و عدم راه اندازی دستگاههای کارت خوان در اکثر غرفه ها سبب شد تا آن عده از بازدید کنندگان که پول نقد کافی به همراه نداشتند در صفهای
طویل عابربانک ها مدت زیادی معتل شوند. همچنین اکثر تانکرهای آبی که در نقاط مختلف مصلی برای رفع تشنگی مراجعین در نظر گرفته شده در ساعات اوج رفت و آمد از آب خالی شدند.
در نمایشگاه امسال همانند سال گذشته از سالن ناشران عمومی که در طبقه همکف شبستان اصلی مصلی است بیشترین بیشترین بازدید به عمل می آید. در این سالن چیدمان غرفه ها نه متری به ترتیب حروف الفبا است و هر ناشر می تواند به میزان اعتبار خود غرفه های بیشتری را به خود اختصاص دهد.
یکی از ناشران در خصوص چیدمان غرفه ها به خبرنگار فرهنگی آفتاب می گوید: « غرفه بندی ها باید به ترتیب حروف الفبا باشد اما شاهدیم بعضی از انتشارات خاص از این قاعده مثتثنی هستند و غرفه های سر نبشی را که می تواند فروش بیشتری داشته باشد به خود اختصاص داده اند».
ناشر دیگری که در انتهای راهروی ۱۵ سالن ناشران عمومی قرار دارد در این خصوص می گوید: «چیدمان غرفه های اطراف ما به ترتیب حروف الفبا است و فکر نمی کنم مشکلی وجود داشته باشد».
وی در خصوص دومین سال برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی می گوید: « مصلی نسبت به نمایشگاه بین المللی بهتر است زیرا در اینجا ناشران از انسجام بیشتری برخوردار هستند، اما چون مردم و ناشران به نمایشگاه بین المللی عادت کرده اند، حضور در مصلی برایشان مشکل است».
سالن ناشران کودک و نوجوان در رواق شرقی مصلی با ترکیب رنگهای جذاب و غرفه چینی مناسب،
زیبایی خاصی پیدا کرده و علاوه بر کودکان و نوجوانان نظر بسیاری از بزرگسالان را نیز به خود جلب می کند. علاوه بر این در کنار بخش کودک و نوجوان بخش ناشران آموزشی است که مثل همیشه کنکوری ها و کسانی که به دنبال کتابهای کمک آموزشی هستند در این قسمت رفت و آمد زیادی دارند که در مجموع سبب می شود رواق شرقی نمایشگاه دست کمی از شبستان اصلی نداشته باشد.
همچنین سالنی مخصوص نهادها و سازمان ها با عنوان «کارنامه نشر» در طبقه دوم رواق شرقی مصلی وجود دارد که موسسات و سازمان های فرهنگی و پژوهشی از قبیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، یونیسف، واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و ... در آن حضور دارند و تحقیقات و پژوهش های خود را به بازدید کنندگان عرضه می کنند.
در حاشیه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به صورت همزمان در سه نقطه از نمایشگاه نشستهای «سرای اهل قلم» با سخنرانی نویسندگان و پژوهشگران برگزار می شود که با توجه به مطرح نبودن اکثر سخنرانها و موضوعات غیر جذاب در نظر گرفته شده، به نظز نمی رسد توجه زیادی به خود جلب کند.
منبع : خبرگزاری آفتاب