یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

در آخرین لحظات تیم ایرانی به یاریگین رفت/سنگین ترین جام دنیا


ایوان اگر در هنگام بازگشت از جام علیف در یكی از جاده های داغستان به همراه ۴ نفر از دوستان به ته دره سقوط نمی كرد، امروز یكی از معتبرترین اعضای فیلا بود اما ناتالی همسرش پس از مرگ مشكوك ایوان همچنان ارتباط خود را با دنیای كشتی حفظ كرد. او بسیار زیرك و با درایت است و از اعضای سابق هیات رئیسه فیلا بود و این احتمال وجود دارد كه ناتالی باز هم دوباره به این جمع راه پیدا كند. جام یاریگین با تلاش های او در سال ۱۹۹۰ برای اولین بار برگزار شد.
«مثل» كشتی گیران ایرانی ابهت این جام را نشان می دهد: «آنجا به روی تشك كه می روی، جنازه برمی گردی!» این تورنمنت سنگین ترین جام دنیا است. اگر در رقابت های قهرمانی جهان ایرانیان فقط یك بار با یك حریف روسی روبه رو می شوند در اینجا برای كسب مدال باید با چند حریف روسی مبارزه كرد. در شرایطی كه بیشتر تیم های قدرتمند جهان با نفرات اصلی در این جام حضور خواهند داشت. اما ایرانیان به مانند همیشه از شركت در تورنمنت های سخت هراس دارند و متاسفانه فدراسیون كشتی نیز هنوز نتوانسته است راهكاری برای این معضل پیدا كند. پیش از المپیك سیدنی در سال ۲۰۰۰ طیبی و طلایی برای اولین بار و آخرین بار تا به امروز توانستند در یاریگین صاحب مدال طلا شوند. «كراسنویارسك» كه بعد از منطقه قفقاز، كشتی خیزترین ناحیه كشتی در شوروی سابق است میزبانی این جام را هر سال برعهده دارد. این شهر مركز ایالت سیبری است و مسابقات در یكی از بهترین و قدیمی ترین سالن های كشتی روسیه برگزار می شود. علاقه بیش از حد مردم كراسنویارسك به كشتی حتی یك صندلی خالی را هم در این سالن باقی نمی گذارد.
• پیش به سوی سیبری
كاروان ۸ نفره باشگاه سلام با وجود ناهماهنگی های فراوان مسئولان فدراسیون كشتی ایران و همتایان خود در روسیه ساعت ۱۹ بعدازظهر دیروز به طرز عجیبی به سوی روسیه حركت كرد. گرچه دو روز پیش مدیرعامل این باشگاه رسماً اعلام كرد كه به دلیل مشكلات صدور ویزا برای بعضی از كشتی گیران، تیم به یاریگین نمی رود اما گویا تلاش ۲۰ ساعته نماینده های این باشگاه در سفارت های روسیه، فرودگاه های دبی و مسكو نتیجه داد و این تیم دیشب تهران را به مقصد دبی ترك كرد. هادی عربی سرپرست این كاروان نحوه سفر به كراسنویارسك را توضیح می دهد: «احتمالاً ساعت ۳۰/۲۱ به دبی می رسیم. در هتل فرودگاه تا ساعت ۳۰/۳ بامداد مستقر می شویم و سپس با یك پرواز مستقیم به مسكو می رویم. حول و حوش ساعت ۸ صبح پنجشنبه به وقت محلی به مسكو می رسیم و بعدازظهر با یك پرواز چارتر به كراسنویارسك می رویم.» دیروز بیشتر روزنامه های ورزشی به شدت به باشگاه سلام و فدراسیون كشتی تاخته بودند كه چرا تیم به یاریگین نرفته است؟ به نظر می رسید با انتشار خبر اعزام تیم به یاریگین این انتقادها به پایان برسد اما بودند رسانه هایی كه باز هم بهانه تراشی كردند. آنها این بار به این موضوع اعتراض داشتند كه برای چه فقط ۴ كشتی گیر به روسیه رفتند؟ پورعلیجان، واحدی، قرایی و بذری؛ این چهار نفر هستند و ۲ مربی، یك سرپرست و یك عكاس تیم را همراهی می كنند. قرار بود كه تیم كامل سلام به این رقابت ها اعزام شود اما به دلیل آماده نشدن ویزاهای بسیاری از نفرات سرانجام ۸ نفری كه سفارت روسیه نام آنها را تایید كرده بود به كراسنویارسك رفتند. می گفتند حضور این تیم در یاریگین تقریباً غیرممكن است.
• پیش بینی ها
۴ نفری كه از صبح روز شنبه به روی تشك می روند گرچه از كشتی گیران نامدار ایرانی هستند اما انگار كه نباید چندان به موفقیت آنها در این جام امیدوار بود. پس از اینكه مهدی حاجی زاده باز هم بهانه آورد و به كراسنویارسك نرفت، دیروز او در مصاحبه ای با ایپنا به دروغ پردازی های مخالفان پایان داد: «مدارك من گم نشده بود خبرنگاران نباید به مسائلی كه اطمینان ندارند، اعتماد كنند.» شركت در جام یاریگین برای بعضی از رسانه ها آن قدر مهم بود كه از آن به عنوان یك «رویا» یاد می كردند. رویایی كه به احتمال فراوان امشب تحقق می یابد. در این میان باید یادآور شد كه طالقانی اگر از اسپانسرها می خواهد تا یك تیم ایرانی را به تورنمنت های بین المللی ببرند پس چرا به كارمندان خود دستور نمی دهد كه حداقل برای اعزام تیم ها سنگ اندازی نكنند؟!
منبع : باشگاه اندیشه