چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
زمزمههای مرد آرژانتینی
خوزه والدانو بازیکن سابق آرژانتینی، برای بسیاری از دوستداران فوتبال یک مرجع فوتبالی بهشمار میآید و عدهای او را ”فیلسوف فوتبال“ مینامند. او در جامجهانی ۱۹۸۶ در مکزیک برای آرژانتین بازی کرد و پس از پایان دوره بازیگری وارد عرصه مدیریت فوتبال شده و در رئال مادرید بهعنوان ”مدیر ورزشی“ کار کرد. مطلب زیر مبنی است به قلم وی که درباره تیم ملی آرژانتین در جامجهانی جاری نگاشته است.
هنگامیکه صحبت از سبک بازی به میان میآید، تاریخ نشان میدهد که آمریکایجنوبی در تکنیک و خلاقیت سرآمد است، اما فوتبال اروپا را با قدرت و سرعت آن میشناسند. زمانی بازیکنان اروپائی از سرعت کند تیمهای برزیلی و آرژانتینی میهراسیدند. ما بازیکنان اهل آمریکایجنوبی نیز از توفندگی، هیبت و بازی توقفناپذیر تیمهای آلمانی و انگلیسی میترسیدیم، اما امروز در حالیکه اطلاعات جهانی شده سبک بازی نیز جهانگستر شده و بازیکنان بزرگ در لیگهای ثروتمند دنیا گرد هم میآیند. با وجود تغییرات تاکتیکی بهوجود آمده، قدرتهای سنتی ترجیح میدهند شیوه قدیمی خود را حفظ کنند. در جامجهانی ۱۹۷۸ تنها یک عضو تیم آرژانتین (کمپس در والنسیا) خارج از لیگ داخلی بازی میکرد، اما در جامجهانی ۲۰۰۶ آلمان، تنها یک بازیکن آرژانتینی در لیگ داخلی توپ میزند (رودریگو پالاسیوس در بوکاجونیورز). در مورد برزیل هم همین نکته صادق است و ۲۱ نفر از تیم ۲۳ نفره آنها در لیگهای بزرگ اروپائی بازی میکنند. اکنون اسرار و ترسها رخت بربسته است. بازیکنان آمریکایجنوبی دیگر افسونگر نیستند و اروپائیها هم دیگر مثل سابق هر چیزی را که سر راهشان قرار میگیرد نابود نمیکنند، اما اروپا از آن اروپائیها است و آمریکای برای اهالی آمریکایجنوبی. اگر برزیل همچنان مدعی عنوان قهرمانی در جامجهانی است، بهدلیل استعداد خیرهکننده آن است؛ جادوی رونالدینیو، انفجارهای ویرانگر رونالدو، ظرافت و سادگی بازی کاکا، ترکیب مطلوب مهارت و قدرت در بازی آدریاتو، دوی صد متر روبرتو کارلوس در جناح چپ، دوندگیهای کافو در سمت راست و ... برزیل یک دروازهبان مهم دارد: دیدا.
آرژانتین داستان دیگری دارد. برزیل از لحظهای که وارد زمین میشود تفاوت و برتری کارش محسوس است. برزیلیها با سامبا به تماشای بازیها میروند، زیرا رابطه آنها با فوتبال، امتداد شاخهای شورانگیز زندگی است.
ما آرژانتینیها سوار بر اتوبوس و با خواندن آواز به تماشای بازی میرویم؛ گوئی جنگافزارهای خود را برای نبرد آماده میکنیم. این راست جدیت رویکرد ما به فوتبال.
در ۳۰ سال گذشته، معیار سنجش در فوتبال آرژانتین، دیهگومارادونا بوده است. توسنالژی بازیهای وی پایانناپذیر است. به امید آمدن منجی دیگری در فوتبال برای نجات ما، باید بازی تیمی: ارائه دهیم. باید روحیه آماتور را احیاء کنیم. باید همگی به سبک بازی فوتبال - آرژانتین - که مارادونا بهتنهائی از آن دفاع کرد - احترام بگذاریم. به امید آمدن آن روز.
در جامجهانی جاری، آبوندانزیری درون دروازه آرژانتین میایستد، دروازهبانی که همواره شورآفرینی میکند. اگر برزیل با داشتن کافو و روبرت کارلوس، بدنی با ۲ بازو قلمداد میشود، آرژانتین یک بدن یک دست است: با سورین، کاپیتان بزرگی که از سمت چپ حمله میبرد. ۳ مدافع این تیم نیز سازندگان اصلی آن هستند. عدول آنان از خط میانی زمین را نخواهیم دید، مگر برای زدن کرنر. ماسچه رانو در هافبک از همه چیز نگهبانی میکند و کامبیاسوی باهوش و پرهیجان در توزیع بازیها سهیم خواهد بود.
خوزه پکرمن مربی آرژانتین ریکلمه را در یک پست مایل به چپ بازی میدهد و این یک انتخاب مهم است. یکی از دوستان من، او را ”گیشه دریافت عوارض راه“ مینامد، زیرا اگر توپی از وی عبور کند آن را محکوم به توقف خواهد کرد. این یک توصیف خندهدار است که با آن موافق نیستم، اما این عبارت کمک میکند تا تعریفی از وی وجود داشته باشد. ریتم و مسیر بازی آرژانتین، تا اندازه زیادی به سطح روحیهبخش بودن عملکرد ریکلمه بستگی دارد، اما ریکلمه همیشه روحیهبخش نیست. ماکسی رودریگز در جناح راست با بازده کاری و ظرفیت بالای خود کمک زیادی به آرژانتین میکند. او بازیکنی پرانرژی است که قابلیت فراوانی در حرکت قطری بهسوی دروازه حریفان دارد. نظر بر اینکه آرژانتین تمایل زیادی برای حمله از جناح چپ دارد توان گلزنی رودریگز میتواند در جناح چپ دارد توان گلزنی رودریگز میتواند در جناح راست برای آرژانتین تعیینکننده باشد. در خط حمله نیز کرسپو و ساویولا - که بیشتر به دنبال ایجاد فضا هستند تا توپ و بیشتر در پی گلزنی هستند تا بازی با توپ - به احتمال زیاد در بیشتر بازیها از همان ابتدا در ترکیب قرار گیرند. آرژانتین روی نیمکت، تهوز و آبمار را دارد، اما این تیم یک گلوله توپ بهنام لیونل مسی دارد و این خود یک داستان دیگر است. او جوانتر از آن است که توقعات زیادی از وی برود، اما آنقدر استعداد دارد که ما را از تمنای تماشای مجدد بازیهای مارادونا بینیاز کند.
ترجمه هرمز برادران
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست