پنجشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 6 June, 2024
مجله ویستا
ایرانیها یکچهارم آمریکاییها گوشت میخورند
درست از زمانی كه نیاكان غارنشین ما شكار وماهیگیری را آموختند، گوشت وارد برنامه غذایی آدمیزاد شد.هنوز هم گوشت، جزء جداییناپذیر غذایی انسانهاست. تهرانیها سالانه ۳۵۷ هزار تن انواع گوشت شامل ۱۳۰ هزار تن گوشت قرمز، ۱۵۷ هزار تن گوشت طیور و ۷۰ هزار تن گوشت آبزیان مصرف میكنند. آیا تهرانیها یا اصولا ما ایرانیها بیش از حد گوشتخواریم؟! سازمانجهانی بهداشت هر از چند گاهی توصیههایی مبنی بر كاهش مصرف گوشت قرمز ارائه میدهد كه اخبار آن از طریق رسانههای ما منتشر میشود. بعضی از هموطنان عزیز ما هم كه برای سلامت خود اهمیت زیادی قائل میشوند مطابق این توصیهها مصرف گوشت قرمز را در برنامه غذایی خود محدود میكنند غافل از اینكه این گونه توصیهها برای جوامعی چون آمریكاست كه سرانه مصرف گوشت روزانه آنها بین ۴۰۰-۳۰۰ گرم است و بخش زیادی از این گوشت را نوع قرمز تشكیل میدهد. این را دكتر آناهیتا هوشیار راد میگوید.
وی میافزاید: اینگونه توصیهها اصولاً ربطی به كشور ما ندارد چون سرانه مصرف گوشت قرمز در بین ایرانیها به اندازه كافی محدود است و با توجه به مشكلاتی چون فقر آهن و كمبود پروتئین كه در جامعه ما رواج دارد، لازم نیست خانوادهها كمتر از مقدار فعلی گوشت قرمز مصرف كنند. دكتر هوشیار راد در تایید صحبتهایشان به نتایج طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و وضعیت تغذیهای كشور استناد میكند. این طرح توسط دكتر كلانتری و همكاران وی در سالهای ۷۹ تا ۸۱ در انستیتو تحقیقات تغذیهای انجام شده است. در این طرح میزان مصرف گوشت ۷۱۵۸ خانوار در سطح كشور مورد بررسی قرار گرفته است.بر پایه نتایج این تحقیق، میزان مصرف گوشت روزانه مردم كشور ما ۸۱ گرم (به صورت ناخالص و خام) است. از این میان سهم گوشت گوسفند ۱۹ گرم، گوشت گاو و گوساله ۱۱ گرم، سایر گوشتهای قرمز (مثل گوشت شتر۲ ) گرم، امعاء و احشاء گاو و گوسفند و مرغ (كله پاچه و دل و جگر و...۳ ) گرم، گوشت مرغ ۳۲ گرم و گوشت ماهی ۷ گرم بوده است. در ضمن ۲ گرم هم به كنسرو و انواع گوشت (عمدتا گوشت مرغ) اختصاص داشته است. به گفته دكتر هوشیارراد، در سبد مصرف مطلوب، مصرف ۸۴ گرم گوشت (سفید و قرمز) پیشنهاد میشود. این مقدار گوشت با توجه به فاكتورهایی از جمله متوسط سطح درآمد افراد جامعه در نظر گرفته شده است و البته به شرطی این میزان گوشت برای افراد كافی است كه سایر موادغذایی هم مطابق با اعداد ذكر شده در این سبد پایه مصرف شوند.
دكتر كیمیاگر هم در این زمینه میگوید: <مصرف روزانه گوشت باید بین ۶۰ تا ۱۵۰ گرم باشد. بهطور میانگین مصرف روزانه ۹۰ تا ۱۰۰ گرم مناسب است. وی به خانوادهها توصیه میكند مصرف این میزان گوشت را ۲بار در هفته به ماهی، ۳ بار به مرغ و ۲ بار به گوشت قرمز اختصاص دهند.
منبع : موسسه اطلاع رسانی طعام اسرار
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
ویزای تضمینی ایتالیا کانادا
ایران انتخابات ریاست جمهوری شورای حکام انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 شورای نگهبان دولت ریاست جمهوری دولت سیزدهم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم وزارت کشور رهبر انقلاب
ترکیه تهران بیمارستان محیط زیست قتل پلیس راهور سیاست ترافیک شهرداری تهران سازمان هواشناسی خانواده بارش باران
بانک مرکزی ارز دیجیتال خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو سهام عدالت حقوق بازنشستگان بازار خودرو دلار مالیات برق
فضای مجازی موزه مجید قناد عمو قناد سینما تلویزیون امام خمینی (ره) بازیگر سینمای ایران سریال موسیقی
دانشگاه آزاد اسلامی فضا
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا روسیه جنگ غزه لبنان حماس حزب الله لبنان جو بایدن چین
فوتبال استقلال پرسپولیس لیگ برتر رئال مادرید باشگاه استقلال رضا درویش باشگاه پرسپولیس والیبال جواد نکونام لیگ برتر ایران کیلیان امباپه
ناسا همستر کامبت اینترنت سامسونگ اینستاگرام گوگل اپل
آلزایمر کاهش وزن خواب قهوه صبحانه ویتامین D کبد چرب