پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

پودر انبه


پودر انبه
انبه یک میوه قاره ای است که عمدتاً در شبه قاره هند و آسیای جنوب شرقی می روید. از این ماده جهت طعم، رنگ و عطر غذا استفاده می شود. انبه از نظر مواد مغذی، ویتامین (ث)، پلی فنل و کاروتنوئیدها بسیار غنی است و در هر ۱۶۰ گرم آن ویتامین های آنتی اکسیدان (آ)، (ث) و (د) به ترتیب ۲۵ درصد، ۷۶ درصد و ۹ درصد یافت می شود. علاوه بر این انبه حاوی سطح بسیار خوبی از گروه ویتامین های (ب)، پتاسیم، مس و آمینو اسیدهاست. پوست و گوشت انبه حاوی آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه امگا سه و امگا شش است. تحقیقات نشان داده است که انبه برای سرطان پوست و پروستات مفید است.در کشورهای غربی از میوه رسیده آن در تهیه غذاها استفاده می شود، در حالی که در شبه قاره هند این میوه را به صورت نرسیده و ترش بکار می برند. در بسیاری از نواحی هند از آب انبه به عنوان دسر استفاده می شود. در مکزیک، از انبه در تهیه بستنی، آب میوه و چای استفاده می شود.
در تایلند و چند کشور آسیای جنوب شرقی، برش های انبه را همراه برنج و یا به شکل ترشی به کار می برند. برای تهیه پودر انبه، انبه را به صورت کال چیده و آن را به شکل حلقه های باریک برش می زنند، سپس آنها را روی سنگ ها قرار می دهند تا کاملاً خشک شود. این ادویه را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد.
● ارزش غذایی در ۱۰۰ گرم
۷۰ کیلوکالری انرژی، ۱۷ گرم کربوهیدرات، ۱۴‎/۸ گرم قند، ۱‎/۸ گرم فیبر رژیمی، ۰‎/۲۷ گرم چربی، ۳۸ میکروگرم ویتامین A، ۰‎/۱۳۴ میلی گرم ویتامین۶ B، ۲۷‎/۷ میلی گرم ویتامین C، ۱۰ میلی گرم کلسیم، ۱۳۰‎/ میلی گرم آهن، ۹ میلی گرم منیزیم، ۱۱ میلی گرم فسفر، ۱۵۶ میلی گرم پتاسیم، ۰‎/۰۴ میلی گرم روی


[زهرا شیدایی]
منبع : روزنامه ایران