پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
مجله ویستا
جنگ ادیان
در حال حاضر برخی به شدت دنبال آن هستند كه آتش جنگ تمدنها، یا به عبارتی جنگ ادیان برافروخته شود. آنان در این راه بر طبل جنگ میكوبند و آتش كینه را میافروزند. نظریهپردازانی مردم را دعوت به این جنگ دیوانهوار میكنند و در رأس این اندیشمندان نویسندهٔ انگلیسی مقیم ایالات متحده «برنارد لوئیس» قرار دارد. او سخنگوی رسمی ادبی و دانشگاهی جناح راست مذهبی در امریكا است و این در حالی است كه برخی به اشتباه فكر میكنند «ساموئل هانتینگتون» این سمت را دارد.
به گزارش موعود، برنارد لوئیس در این مورد، دو كتاب به رشته تحریر در آورده است: ۱. چه اتفاقی افتاد، و ۲. بحران اسلام. مطالب اساسی كه در این كتابها آمده، به طور خلاصه عبارتند از: مسلمانان از غرب و تمدن و دموكراسی و لائیك بودن آن نفرت دارند و این تنها به خاطر این است كه آنان مسلمانند. علت اصلی به وجود آمدن این نفرت، دین آنها و قرآنشان است، نه استعمار غرب و یا اشغال افغانستان و عراق توسط امریكاییها، و نه تجاوز و حملهٔ صهیونیستی ـ امریكایی به فلسطین و لبنان.
برخی این نظریات را پذیرفته و نویسندگان دیگری نیز به اشكال مختلف آن را بیان كردهاند كه ناشی از سوء فهم آنها در این امر است. از جمله این نویسندگان میتوان از نویسنده ایتالیایی خانم «اوریانا فالاچی» نام برد. او در ۱۵ سپتامبر سال ۲۰۰۶ وفات یافت. وی در وصیتنامهٔ خود، كتابخانهاش را به واتیكان در رم اهدا كرد.
جناح راست مذهبی امریكا نیز در برافروختن این جنگ و هرچه شعلهورتر شدن آن تأثیر دارد. این جناح با اسلام رقابت، و سعی میكند تمام مردم مسیحی شوند و در عین حال از آزادی دینی دفاع كرده، در پی آن است كه در پنج قاره رؤسایی سر كار آیند كه موافق افكار و ایدههای آنها باشند. جنگ در حال حاضر خارج از انتظار است.
پنتاگون ـ وزارت دفاع امریكا ـ و ارتش اسراییل، از اواخر سال ۲۰۰۵ سازمانی تشكیل دادهاند، تا پنجاه میلیون از انجیلیهای امریكا را بسیج كرده و از این طریق افكار عمومی مردم كشور خود را، در جنگ علیه لبنان و سپس سوریه و ایران، با خود همراه سازند، و مردمان آنها از این راه حمایتشان كنند.
محور عمومی این كار بر جمع كردن و ادغام رؤسای انجیلی در یك مؤسسه ایدئولوژی و عقیدتی واحد تحت عنوان «مؤسسه مسیحیان متحد به خاطر اسراییل» متمركز است. این سازمان جدید در پی آن نیست كه جانشین سازمان مشهور «ایپاك» كه یك گروه فشار سیاسی (لابی) در میان رهبران است، از این طریق شود، بلكه هدف مأموریت آن، ترویج و اندیشههای صهیونیستی در كلیساهای انجیلی و دیگر كلیساها است تا بیشتر امریكاییها، حمایت و پشتیبانی از عملیات تجاوزگرانه نظامی اسراییل را یك واجب دینی بشمارند.
در دسامبر ۲۰۰۶، كتاب خطرناكی در ایالات متحده به نام شمارش معكوس برای اورشلیم: هشدار به جهان، آخرین فرصت برای صلح به چاپ رسید، و با سرعت بسیار زیاد و تنها در سه ماه این كتاب به یكی از پرفروشترین كتابها در بازارهای بزرگ ایالات متحده امریكا تبدیل شد.
نویسنده در این كتاب آورده است كه: «رهبران و حاكمان كنونی ایران در پی آنند كه به وسیلهٔ بمب هستهای اسراییل را از صحنه روزگار محو و نابود كنند. و پس از آنكه روسها و مسلمانان به اسراییل حمله كنند، جنگ دومی میان ایالات متحده از یك طرف و چین و اتحادیه اروپا، برای تسلط بر اسراییل درمیگیرد. در این حال مسیح دروغین در لباس رئیس اتحادیه اروپا ظاهر میشود و در نهایت جنگ هولناك هستهای سرنوشتساز خواهد بود. این جنگ سرنوشتساز در «مگدو» (آرمگدون) به وقوع میپیوندد. بدین ترتیب نزول مسیح شریف و واقعی به زمین امكانپذیر میشود تا دوباره ظهور كند و كسانی كه منتظر بازگشت و ظهور او بوده و به او ایمان داشتهاند، میتوانند كفهٔ ترازو را به نفع مسیح و مسیحیان سنگینتر سازند و آنها را پیروز گردانند. از همینرو از اكنون باید وارد جنگی غیرمنتظره شد.» نویسنده این كتاب نظامی ـ دینی، كشیشی است به نام «جون هاگی». او اهل «تكسان» بوده و در حال حاضر ستاره جدید آلمان در مسیحیت صهیونیستی است.
● رقابت انجیلیها با اسلام
این روزها انجیلیها وارد رقابت پرتنشی با ادیان دیگر، به ویژه دین اسلام كه روز به روز هزاران نفر به شمار پیروان آن در غرب افزوده میشود، شدهاند و این در حالی است كه مسلمانان فعالیتهای تبلیغاتی چندانی برای گرویدن به این دین در غرب ندارند. انجیلیها با چیدن معادلات مختلف در پی آن هستند كه مانع گسترش دین اسلام در غرب شوند.
مجله «مسیحیت در امروز» خلاصه مقالات و نظریات و تحقیقاتی را كه در سمینار مذهبی «گوردن كونوئیل» در ایالت ماساچوست در فوریه ۲۰۰۶ ارائه شده بود، منتشر ساخته است. شركتكنندگان در آن سمینار معتقد بودند كه «اسلام بسیار بیشتر از مسیحیت در حال گسترش است.»
بنابر آمارهای منتشر شده، سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر فرانسوی و پانصد هزار نفر امریكایی از زمان انفجارات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی به دین اسلام میگروند.
«شیخ هارون سنجوپا» از اتحادیهٔ شورای مسلمانان شرق و جنوب و میانهٔ افریقا در اوگاندا گفته است: اسلام به سرعت در حال گسترش است، هر دقیقه اشخاصی به ما مراجعه میكنند و میخواهند به دین اسلام بگروند.»
دین اسلام در جنوب افریقا در میان سیاهپوستان كه ۸۰ درصد ساكنان این منطقه را تشكیل میدهند و شمار آنها ۴۵ میلیون نفر است در حال گسترش است. تا آنجا كه یكی از كشیشهای آلمانی به خاطر ترس از گسترش دین اسلام، اقدام به خودكشی كرد.
اما در مورد انجیلیها، كارشناس! انگلیكانی؛ «دیوید برانت» در دهه هشتاد قرن بیستم انجیلی ضمن ارائه آماری پیشبینی كرده است كه شمار مسیحیان انجیلی از ۲۵ درصد از كل مسیحیان جهان به ۴۴ درصد برسد. همچنین او پیشبینی می كند كه شمار مسیحیان دیگر غیر كاتولیك از ۲۵ درصد به ۲۳ درصد و شمار كاتولیكها از ۵۰ درصد به ۳۳ درصد كاهش یابد.
زمانی كه این پیشبینیها منتشر شد، آنگونه كه «والتر ج، هالنوگر» در بحثی تحت عنوان «انجیلیها آینده هستی و وجود مسیحیت» در كتاب جغرافیای سیاسی میگوید، بسیاری از متخصصان او را به خاطر این پیشگوییها به تمسخر گرفتند، اما به هر حال پیشبینیهای او درست از آب درآمد، زیرا مذهب انجیلی كه پیروانی نداشت، طی یك قرن ۵۰۰ میلیون پیرو پیدا كرد. و این مسئله در تاریخ بینظیر است و با نسل بعدی این مذهب به تمامی كلیساهای دیگر نفوذ میكند و این چیزی است كه در حال حاضر به شدت در حال گسترش است.
● شمشیر آزادی دینی
سالی یك بار، ایالات متحده امریكا خود را حامی و پاسدار ملتها و ادیان مختلف معرفی میكند و شمشیر آزادی دینی را به روی برخی از كشورها میكشد. در این حال كشورهای اسلامی و چین در رأس این كشورها قرار دارند.
در دسامبر ۱۹۹۶ میلادی، «هورو وتیز» به «خانم نیناشیا» كه یك یهودی متعصب و رئیس برنامه حقوق بشر در سازمان «خانه آزادی» است، پیوست. خانم نیناشیا كتاب لانهٔ شیر را به رشتهٔ تحریر درآورده و در آن گفته كه: «كشورهای مصر، سودان، ایران عربستان سعودی و پاكستان از جمله كشورهایی هستند كه ستم بسیاری در حق مسیحیان روا میدارند.» او اسلام را در سختگیری و ستم نسبت به مسیحیان مانند كمونیست دانسته است. در دسامبر ۱۹۹۷ م. هورووتیز و خانهٔ آزادی كنفرانسی تحت عنوان «روز جهانی همبستگی با كلیسای ستمدیده» برگزار كردند. در این كنفرانس نمایندگان چهلهزار كلیسا از ایالات متحده برای همبستگی با مسیحیان ساكن در كشورهای اسلامی شركت داشتند. این كنفرانس كلیساها و دولت امریكا را متهم به كوتاهی و كمكاری در مورد مسیحیان كرد و خواستار نجات مسیحیان شرق از چنگال اسلام شد.۱
البته كار به اینجا ختم نشد؛ انجیلیها «هنر هفتم» ـ سینما ـ را نیز به خدمت گرفته تا سبب برانگیختن احساسات كودكان و نوجوانان شده و آنها را برای یك جنگ صلیبی قریبالوقوع آماده كنند. در فیلم مستندی به نام «ارودگاه مسیح» تعدادی از بچهها نشان داده میشوند كه اشك از چشمانشان جاری شده است و در این حال به آنها گفته میشود «شما ناخالص و منافقید» و به آنها گفته میشود كه باید دستانشان را با آب بشویند تا شیطان را از خود برانند و این كارها در ضمن آمادهسازی آنها برای جنگ در دفاع از انجیل صورت میگیرد، تا آنها هم مانند مجاهدان فلسطین كه در اردوگاه هستند، آماده جنگ شوند.
در صحنه دیگری از این فیلم، همان بچهها نشان داده میشوند كه جمع شده و برای رئیسجمهور امریكا جورج بوش دعا میكنند، دستانشان را به بالا گرفته و چشمانشان را بستهاند و این صحنه پیش از صحنه خواندن سرود «حكمرانان صالح» است كه اشك از چشمانشان جاری می شود.
در چین نیز ایالات متحده به حمایت و پشتیبانی خود از مسیحیان و به ویژه مسیحیان انجیلی ادامه میدهد و وضعیت و احوال آنها را در جاهای مختلف بررسی كرده و اخبار آنها را منتشر میكند و از رنجها و مشكلات و شكایتهای آنها را به جهانیان میرساند.
شمار مسیحیان انجیلی چین، بنا بر گزارشهای مطبوعاتی كه در برخی از پایگاههای اینترنتی آمده، بین ۲۵ تا ۴۰ میلیون نفر در نوسان است. جورج بوش ـ رئیسجمهور امریكا ـ در ماه مه، سه نفر از بزرگان این مذهب در چین را به حضور پذیرفت و آنها ۱. «لیبیگانگ» وكیل ۲. «وانگ لی» نویسنده ۳. «ویوجی» رماننویس بود و پكن این دیدار در كاخ سفید را «بازی با آتش» توصیف كرد.
● آفریقا، بهشت موعود
در آفریقا، درگیریهایی سهجانبه میان دو فرقه از مسیحیان و مسلمانان در حال وقوع است. دو فرقه انجیلی و كاتولیكی در تعدادی از كشورها به همدیگر حمله كرده و دیگری را از میدان به در میكنند كه البته در این میان كلیسای انجیلی امریكایی حملهكننده و كلیسای كاتولیكی اروپایی ـ به ویژه فرانسوی ـ مورد حمله و طرد شدن است.
به عنوان مثال، در نیجریه كلیسای انجیلی امریكایی در میان بالاترین مقامات یعنی شخص رئیسجمهور آن كشور، «اوباسانجو» نیز نفوذ كرده است. در حال حاضر كشیش «ماكسویل آبراهام» تصمیم دارد كاندیدای ریاستجمهوری این كشور در سال ۲۰۰۷ میلادی شود. كشیش وی آبراهام همان رئیس ابرشیه۲ است كه محل اصلی آن در «لاگوس» پایتخت نیجریه است. وی شروع به بسیج كردن پیروانش كه عضو «جنبش مسیحی دموكرات» هستند نموده تا بتوانند یك «لابی مذهبی سیاسی» تشكیل دهد و از طریق آن بتواند آنچنان كه به كرسی ریاست دینی دست یافته، كرسی ریاستجمهوری را نیز به دست آورد.پایگاه اینترنتی «مسیحیت در امروز» كه پایگاهی انجیلی پروتستانی است، در شرحی بر این خبر بیان داشته: «این امر در حقیقت پاسخ و عكسالعملی علیه موج گرایش به دین اسلام، و اجرای احكام آن در شمال نیجریه است كه اكثر ساكنان شمال این كشور و همچنین میانه آن، مسلمان هستند.»
این حوادث در شرایطی اتفاق میافتد كه رهبر اسلامی شمال نیجریه در یك حادثهٔ سقوط هواپیما كشته شده ولی هنوز علت انفجار این هواپیما مشخص نشده است.
قاره افریقا از دیدگاه انجیلیهای امریكا، همچون بهشت موعود و میدان پیروزیهای دینی و سیاسی به شمار میآید. «جاناتان پونك» ناشر مجلهٔ بینالمللی تحقیقات تبشیری (مسیحی) كه در ایالات متحده پخش میشود، تأكید میكند كه مسیحیت در قرن بیستم كه شاهد جنبش استعماری كشورهای غربی و به خدمت گرفتن ملتهای شرق و آفریقا بوده، بسیار گسترش یافته است.
در سال ۱۹۰۰ میلادی، شمار مسیحیان آفریقا حدود ۷/۸ میلیون نفر بود و در سال ۱۹۷۰ شمار آنها به ۱۱۷ میلیون نفر و در حال حاضر به ۳۸۹ میلیون نفر رسیده است.
پس از اروپاییها، انجیلیهای امریكا مسئولیت یاری رساندن و غلبه دادن مسیحیان در جهان را بر عهده گرفتند. انجیلیها در این راه اولویت را به مبلغان سیاهپوست آفریقایی میدهند تا با استفاده از آنها مأموریتشان آسانتر انجام گیرد و با تمام امكانات و ابزارها و با اعمال فشار سعی میكنند اقلیتها و گروههایی تابع خود را در تمامی كشورها از جمله مراكش به وجود آورند.
● رؤسای انجیلی
«جو فروی دوتوركهایم» در «اخبار آیینها و ادیان»۳ این سؤال را مطرح میكند: آیا قرن ۲۱ قرن انجیلی خواهد بود؟ نظریهپرداز آلمانی لوتری «وولفهات بانینرغ» عقیده دارد: «اگر كلیساهای پروتستانی همچون حال، دست از تبلیغ مسیحیت بكشند، تا بدین وسیله با فرهنگ لائیك همسو بوده باشند، در قرن آینده فرقهای جز انجیلیها در میدان باقی نخواهند ماند. در حال حاضر مناطق مختلفی از جهان شاهد درگیری و كشمكش میان كلیساهای انجیلی امریكایی و كلیساهای كاتولیك و پروتستان اروپایی است. و میدان امریكای جنوبی كه پیوسته قلعه و مركز نفوذناپذیر و پروتستانی اروپایی بوده، در رأس این درگیریها قرار دارد. این درگیریها در انتخابات قانونگذاری مجلس و ریاستجمهوری اشكال گوناگونی به خود میگیرد و گاهی اوقات هم خود را در كودتاها و كودتاهای ضد آن خود را نشان میدهد.
به عنوان مثال، در برزیل آنگونه كه «اندری لورتن» ـ استاد علوم سیاسی، عضو گروه تحقیق در رصد حوادث سیاسی در امریكای لاتین و صاحب كتابهایی در زمینهٔ تحولات و تغییرات دینی در امریكای جنوبی ـ میگوید: در صد جمعیت كاتولیكها از ۸۵ درصد در سال ۱۹۸۰ م به ۷۰ درصد در سال ۲۰۰۰ میلادی رسیده است. و علت آن هم تغییر در آیین مردم است كه كلیسای انجیلی امریكا از این امر استفاده كرده تا بتواند در میان مردم نفوذ و زیر پای كاتولیكها را خالی كند.
در جریان این تغییر و تحول بزرگ، هیچ یك از كشورهای امریكایی، جز مكزیك مستثنی نبودهاند. در آغاز قرن بیستم بیشتر كشورهای لاتینی ۱۰۰ درصد كاتولیك بودهاند اما این وضعیت پس از جنگ جهانی دوم به نفع كلیساهای امریكایی تغییر كرد، تا آنجا كه اغلب مردمان برخی از این كشورها پیرو كلیسای امریكایی شدند و برخی از رؤسای انجیلی در برخی كشورها به مقام ریاست جمهوری رسیدند، از جمله میتوان به كشور گواتمالا (رئیسجمهور این كشور «رنوس مونت» با كودتای سال ۱۹۸۵ به ریاستجمهوری رسید و سپس «جورج سیرانوالیاس» كه از طریق انتخابات رئیسجمهور شد) و «آلبرتو فوجیموری» در پرو در همان سال و رئیسجمهور برزیل (اسیلفا) در آغاز ماه نوامبر ۲۰۰۶، اشاره كرد كلیسای انجیلی امریكا به این فتوحات در امریكای لاتین بسنده نكرده بلكه به تمام كلیساهای اروپا فشار آورده تا آنجا كه كلیسای فرانسه از این هجوم، شكایت كرده است. این جنگ در حال حاضر در حال انجام است.نخستوزیر اسپانیا اعتراف میكند، برخلاف نظر برخی كه میگویند جنگ در آینده صورت خواهد گرفت، در حال حاضر جنگ در حال انجام است. «خوسیه ماریا» ـ رهبر حزب ملی اسپانیا ـ نیز در یك سخنرانی در ایالات متحده ـ و چ
ه مناسبتی هم دارد ـ در جمع رؤسای انجیلیها دقیقاً میگوید: «ما در حال جنگیم. یا آنها پیروزند یا ما. غرب به اسلام حمله نكرده است، آنها هستند كه به ما حمله كردهاند. باعث تأسف است كه كلیسای كاتولیكی وارد جوّ بحران و اعلام جنگ انجیلیهای امریكا بر دیگران شده و بیم از آن میرود كه پاپ كه اسلام را متهم به خشونت و اندیشهگرا نبودن كرد، تحت فشار و یا در پاسخ به درخواست امریكاییها این مطالب را گفته باشد. ایالات متحده سبب برافروخته شدن جنگ ادیان است؛ امریكایی كه باور دارد كه وارث مسیحیت بوده و رسالت آن را در دنیای جدید بر عهده دارد. و این امریكاست كه به تنهایی مسئول مشكلات و رویدادهای این جنگ در حال حاضر و یا در زمانهای آینده است. و دانشمندان مسلمان و عقلای اهل كتاب و اندیشمندان بیطرف باید آتش را از دست كسانی كه خود را پشت چهره مسیح پنهان میكنند بگیرند و مانع جنگافروزی آنها شوند و بیشك مسیح در زمان بازگشت و ظهور و روز میقات از آنها اعلام بیزاری خواهد كرد.
نویسنده:حسن السرات
پینوشتها:
* سایت شبكه الجزیره.
۱. هلال، رضا، المسیح الیهودی و نهایهٔ العالم، مكتبهٔ الشروق (۲۰۰۱).
۲.ابرشیه، مكان و اشخاصی هستند كه زیر نظر اسقف و یك كلیسا باشند (م)
۳. مجلهٔ ۰۳۹;اخبار آیینها و ادیان‹، ش ۳، مارس ۱۹۹۹، ص۱۶.
منبع: ماهنامه موعود
پینوشتها:
* سایت شبكه الجزیره.
۱. هلال، رضا، المسیح الیهودی و نهایهٔ العالم، مكتبهٔ الشروق (۲۰۰۱).
۲.ابرشیه، مكان و اشخاصی هستند كه زیر نظر اسقف و یك كلیسا باشند (م)
۳. مجلهٔ ۰۳۹;اخبار آیینها و ادیان‹، ش ۳، مارس ۱۹۹۹، ص۱۶.
منبع: ماهنامه موعود
منبع : خبرگزاری فارس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست