دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
امتناع از سپر ضدموشکی در ازای توقف برنامه هستهای ایران؟
"دانیل فرید" معاون وزیر امور خارجه امریکا در امور اروپا و اوراسیا به نمایندگی از واشنگتن اشاره نمود که آماده گوش دادن به نگرانی های مسکو در رابطه با استقرار سپر ضد موشکی در اروپای شرقی و امتناع از آن است. اما پیش از آن روسیه باید موفق شود که ایران را متقاعد به توقف برنامه هسته ای خود کند. بنظر می رسد که واشنگتن جداً فکر می کند که مسکو اهرم هایی موثر برای تاثیر گذاری بر رژیم ایران دارد.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه در گفتگوی مستقیم خود با مردم اظهار داشت: "تماس های اخیر با امریکایی ها نشان می دهد که آنها روی پیشنهادات ما فکر می کنند و بدنبال راه هایی برای از بین بردن نگرانی های ما هستند". اما در عین حال یاد آور شد که اگر در رابطه با دفاع ضد موشکی تصمیمی "بدون در نظر گرفتن منافع روسیه اتخاذ شود، ما گام هایی برای تامین امنیت خود اتخاذ خواهیم کرد".
"نیکلای ازلوبین" مدیر برنامه های روسیه و آسیای انستیتو امنیت جهانی واشنگتن معتقد است که ژست آمریکایی که آمادگی سازش با روسیه را نشان می دهد، تا حدی به موضع سرسختانه روسیه مربوط می شود. وی گفت: "آمریکایی ها از واکنش های روسیه به برنامه آنها برای استقرار سپر ضد موشکی و اعلامیه های مسکو درباره این که این سیستم علیه روسیه هستند، بسیار متعجب شده اند". وی افزود که آمریکا "درک می کند که نمی توان پوتین را آزرد و او را طرد کرد و از این رو جستجوی گزینه هایی سازشکارانه را آغاز کردند".
انگیزه اصلی آمریکا برای اعلام چنین مطلبی، می تواند پیشنهادی باشد که پوتین به سید علی خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران در زمان سفر خود به تهران ارائه داد. "علی لاریجانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در این رابطه سکوت کرده و تنها گفت: "در بین مسائلی که رئیس جمهور روسیه بررسی کرد، نظر وی به مسئله برنامه هسته ای ایران نیز بود. اکنون ما این ایده را بررسی و مطالعه می کنیم". ممکن است که پوتین به ایرانیان پیشنهادی داده باشد که از آن نتوان امتناع کرد که آمریکایی ها نیز می توانند محتوای آن را حدس بزنند.
اکنون مسئله در این است که واکنش مقامات ایران چگونه خواهد بود. "لودمیلا کولاگینا" کارشناس ایران در انستیتو خاورشناسی آکادمی علوم روسیه معتقد است که "مهمترین انگیزه پیش برنده دیپلماسی کنونی ایران می تواند تمایل به جلوگیری از جنگ با آمریکا باشد". "نینا مامدووا" رئیس کرسی ایران همین انستیتو نیز خاطر نشان کرد که برای ایران مهمتر از همه این است که "حق این کشور برای داشتن فناوری های هسته ای مورد تردید نباشد". به گفته وی، "مقالات اخیر در مطبوعات ایرانی و اعلامیه نمایندگان رسمی کشور حاکی از این هستند که در ایران تصمیم گرفته اند که تاکید بسیاری بر موضوع هسته ای نداشته باشند".
منبع : خبرگزاری نووستی روسیه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست