شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

زندگی مدرن ودخالت در حریم خصوصی


زندگی مدرن ودخالت در حریم خصوصی
در عصرمدرن تجسس بسیار گسترده در سرتاسر دنیا در زندگی خصوصی افراد از نظر فنی امری شدنی و از نظر اقتصادی کاملا‌عملی است به‌طوری که دوربینهای کوچک و بسیار قوی تقریبا ارزان قیمت هستند . از نظر اجتماعی افزایش تجسس در زندگی افراد در عصری که تعداد زیادی از مردم از جنایت و تجاوز به حقوقشان واهمه دارند قابل پذیرش شده است .
در سال ۲۰۰۱ قانون پاتریوت در آمریکا الزامات مربوط به قانون اساسی حکم بازرسی خانه برای مقامات دولتی را که می خواهند خانه کسی را تفتیش نمایند ، تا بتوانند خطر تروریسم احتمالی را خنثی کنند ، رد نمود . تبصره های این قانون برای تضمین جستجوای در زمینه تعقیب و پیگرد قاچاقچیان مواد مخدر استفاده شد و حتی در یک مورد که درباره سوء استفاده کنندگان از حق کپی رایت بود توسط دادگاه متوقف شد .
مکالمه با تلفنهای سلولی خصوصی تلقی نمی گردد و از این رو استراق سمع این تلفنها توسط دولت آزاد خواهد شد .
محتویات اغلب کامپیوترهای متصل به اینترنت عملا برای فردی که دارای کمی مهارت باشد و بخواهد آنها را وارسی نماید و از این نظر منعی نداشته باشد ، آزاد است و نه تمامی بلکه برخی از این کامپیوتر ها می توانند توسط هکرهای باتجربه‌تر مورد تعدی قرارگیرند .
در بریتانیا تقریبا۵‌/۱ میلیون دوربین تجسمی و مخفی خیابان ها ، ساختمانهای اداری ،‌مدارس و مراکز فروشگاهی را تجسس می نمایند و این امر انگلیس را به یکی از پرتجسس و مراقبت‌ترین کشورهای دنیا تبدیل کرده است .
در آمریکا رشد جاسوسی و تجسس با این ترس که طرح مرافعات دادگاهی پس از یک حمله تروریستی در آینده می تواند سبب طرح این ادعا گردد که قصور از نصب تجهیزات تجسسی و مراقبتی به منزله سهل‌انگاری است . اغلب تبصره های لایحه قانونی پاتریت آمریکا در مورد تجسس و نظارت حتی اگر اجازه داده شود مدت زمان مشخص قانون به اتمام برسد به قوت خود باقی خواهد ماند . اگرچه در صورت عدم اتفاق حادثه تروریستی بزرگ ، امور خصوصی مردم در آمریکا به عنوان حق آنها در نظر گرفته نخواهد شد و احکام و دعواهای مطرح شده در دادگاهها که مربوط به امور خصوصی مردم است احتمالا در صورتی که مردم احساس نمایند توسط دوربین‌های تجسس و مراقبت مورد اذیت و توهین و بی حرمتی قرارمی‌گیرند مانند استفاده از دوربینهای مراقبتی راهنمایی و رانندگی افزایش خواهد یافت‌. در شهرهای بزرگ و متوسط دنیا مکانهایی که توسط دوربینهای ویدئویی ، بدون مراقبت و نظارت باقی مانده باشند در حال کاهش است. تعداد فزاینده ای از شرکتها و حتی تعداد اندکی از شهروندان اطلاعات خصوصی خود را در کامپیوتر خود رمزدار خواهند نمود. تعداد موارد جنایی که براساس اطلاعات دوربین های تجسس و مراقبت کشف می گردند در کشورهایی که نیازمند به زیرساختهای پیچیده فناوری هستند سریعا رشد خواهند یافت .
منبع : روزنامه رسالت


همچنین مشاهده کنید