سه شنبه, ۳ تیر, ۱۴۰۴ / 24 June, 2025
مجله ویستا
نکاتی پیرامون بیماری آنفلوانزای پرندگان

ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق خوردن گوشت پرنده منتقل نمی شود به خصوص اگر گوشت پرنده در حرارت بالای ۷۰ درجه پخته شده باشد، بنابراین توصیه پزشكان این است كه در هر صورت گوشت پرندگان به صورت كاملا پخته مصرف شود و برای كندن پوست و پر آنها حتماً از دستكش استفاده شود.
بیماری آنفلوانزای پرندگان به علت ماهیت آن بیشتر یك بیماری شغلی محسوب می شود و بیشتر شكارچیان و افرادی كه در مرغداری ها كار می كنند در معرض خطر این بیماری قرار دارند، این افراد باید حتماً آموزش های لازم را برای پیشگیری از این بیماری ببینند، حتماً باید هنگام لمس پرندگان دستكش به دست داشته باشند و دهان و بینی خود را بپوشانند. مهمترین توصیه پزشكان به مردم عادی ، به خصوص كودكان برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای پرندگان این است كه به هیچوجه به پرندگان مرده دست نزنند و در صورت لمس هر پرندهای بلافاصله دستهای خود را آب و صابون بشویند. علاوه بر آن با توجه به وضعیت كشور عراق نگرانی از وجود این بیماری در این كشور نیز افزایش یافته است به همین علت به افرادی كه به این كشور سفر می كنند نیز توصیه می شود اصول بهداشتی ذكر شده را با دقت بیشتری رعایت كنند و در صورتی كه سفر آنها ضروری نیست آن را به تعویق بیندازند. با وجود این به علت مهاجرت پرندگان در فصل زمستان از مرزهای شمالی و امكان استقرار آنها در هر جای كشور، خطر آنفلوانزای پرندگان فقط به مناطق غربی و شمالی كشور منحصر نمی شود و در هر نقطه ای ممكن است پرنده آلوده به ویروس «H۵N۱» وجود داشته باشد ، بنابراین توصیه های پیشگیرانه ذكر شده از قبیل خودداری از لمس پرندگان مرده یا مشكوك و شستن بلافاصله دست ها در صورت لمس آنها، استفاده از دستكش هنگام ذبح یا پركندن پرندگان و نیز پختن كامل مرغ و پرندگانی كه مصرف خوراكی دارند الزامی است.
هنوز در مورد امكان انتقال ویروس آنفلوانزای پرندگان از انسان به انسان مطلب اثبات شده ای وجود ندارد و به نظر نمی رسد امكان انتقال این بیماری از انسان به انسان وجود داشته باشد ، با این حال با توجه به انتقال بیماری آنفلوانزای انسانی از انسان به انسان و این امكان كه ممكن است فردی به طور همزمان آنفلوانزای انسانی و پرندگان را با هم بگیرد توصیه می شود :
افرادی كه به نوعی در معرض خطر این بیماری هستند واكسن آنفلوانزای انسانی را تزریق كنند تا امكان جهش ژنتیكی ویروس این بیماری به نحوی كه امكان انتقال انسان به انسان آن باشد، فراهم نشود.
بیماری آنفلوانزای پرندگان هنوز واكسن ندارد البته پژوهشگران در سطح دنیا مشغول تلاش برای كشف واكسن این بیماری هستند و پیش بینی می شود به زودی واكسن این بیماری نیز كشف شود، در حال حاضر فقط واكسن آنفلوانزای انسانی در اختیار پزشكان است و علاوه بر آن داروی درمان این بیماری نیز با عنوان داروی «تامیفلو» به میزان كافی در كشور وجود دارد .
منبع : دانش افزا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست