یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

نگاهی به تیم های حاضر در جام جهانی ۲۰۰۶ /کره جنوبی


نگاهی به تیم های حاضر در جام جهانی ۲۰۰۶ /کره جنوبی
پس از صعود كره جنوبی به نیمه نهایی جام جهانی گذشته كه به طور مشترك در خاك این كشور و ژاپن برگزار شد، نمایش آنها در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان روشن خواهد كرد كه آیا افتخارآفرینی آنها تنها یك جرقه بوده است یا اینكه آنها واقعاً مسیری را طی كرده اند كه می توانند خود را به عنوان یك تیم برجسته آسیایی در سطح جهانی دوباره مطرح كنند. اما مسائل برای تكرار موفقیت ۴ سال گذشته كره ای ها، آنقدر هم طبق برنامه پیش نرفته است، همبرتو كوئلیو كه جانشین گاس هیدینك سرمربی كره جنوبی در جام جهانی گذشته بود تنها حدود یك سال بر مسند كار بود و این پرتغالی پس از مساوی تحقیرآمیز در مقابل تیم ضعیف مولداوی در نخستین بازی گروه مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ كنار گذاشته شد.
پس از كوئلیو، جوبونفرر هلندی و سرمربی پیشین نیجریه هدایت این تیم را برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۰۶ برعهده گرفت اما وی نیز پس از آخر شدن كره جنوبی در مسابقات قهرمانی شرق آسیا در اوت گذشته و شكست یك-صفر در خانه به عربستان سعودی در آخرین بازی مرحله مقدماتی جام جهانی از این تیم خداحافظی كرد.
بنابراین كره جنوبی ها حدود ۹ ماه مانده به جام جهانی دست به تغییر دیگری زدند و سرمربی هلندی دیگری یعنی دیك ادووكات مربی پیشین تیم رنجرز اسكاتلند و سرمربی پیشین هلند را به خدمت گرفتند.
فدراسیون فوتبال كره جنوبی در تلاش برای بازگرداندن روحیه به تیم كه با كمك آن در جام جهانی ۲۰۰۶ درخشیدند، پیم وربیگ و افشین قطبی را به عنوان دستیاران ادووكات منصوب كرد و هر دوی آنها نقش مهمی را در تیم مربیگری هیدینك ایفا كرده اند.
در واقع باید گفت كه به نظر می رسد بازیكنان كره جنوبی اعتماد به نفسی را كه ۴ سال پیش از آن برخوردار بودند اكنون به دست آورده اند و سیستم آزاد ادووكات در مقایسه با سبك خشك جوبونفرر بهتر عمل كرده است. در عین حال شیوه بازی كه ادووكات تعریف كرده است نیز در مقایسه با بونفرر متفاوت است، ادووكات سیستم ۳-۳-۴ را انتخاب كرده است كه به فوتبالی جذاب و تهاجمی كمك می كند.
گرچه رسیدن كره به مراحل پایانی جام جهانی ۲۰۰۶ كه در جام جهانی گذشته روی داد، تقریباً بعید به نظر می رسد اما چشم انداز حضور این تیم در مرحله حذفی محتمل است. فرانسه به عنوان اولین تیم صعودكننده در گروه تیم مرحله بعدی مطرح است اما كره ای ها این بخت را دارند كه با پشت سر گذاشتن سوییس و توگو به مرحله بعدی بروند.
با این حال آنها برای اینكه بتوانند خود را در میان ۱۶ تیم برتر جام جهانی ببینند باید بازی كنند و این چیزی است كه آنها در ۱۴ بازی كه پیش از این در دوره های حضور خود در جام جهانی كه در كشوری به غیر از كشور آنها صورت گرفته است، از خود نشان نداده اند. ادووكات با اشاره به اهمیت این مسأله می گوید:فكر می كنم تفاوت بسیاری بین كیفیت تیم ها نیست؛ تفاوت این است كه ما در خانه بازی نمی كنیم، در خانه اگر كمی بخت داشته باشی، به نتایج خوبی می رسی اما با این وجود، فكر نمی كنم تیم ما ضعیف تر از تیم سال ۲۰۰۲ باشد.
●مردان كلیدی
▪پارك جی سونگ
هافبكی كه یكی از بهترین بازیكنان آسیایی است كه در حال حاضر در اروپا توپ می زند و از زمانی كه در تابستان به منچستریونایتد منتقل شده است، بازی رو به پیشرفتی را از خود به نمایش گذاشته است.سونگ پیش از این ۳ فصل در آیندهوون هلند توپ زده بود.
▪لی وون جائه
قهرمان ضربات پنالتی مقابل اسپانیا در یك چهارم نهایی جام جهانی گذشته.وی هنوز دروازه بان شماره یك و بی چون و چرای كره جنوبی در آلمان است.رفلكس های جائه ضعف قد وی را جبران كرده است.
▪كیم نام ایل
هافبك دفاعی كه به دلیل مهارتش در رفع مشكلات میانه تیم به جاروبرقی معروف شده است. ایل در طراحی بازی نقش بسیاری دارد. و وقتی به سمت جلو می رود آنجا نیز با استعداد و مؤثر ظاهر می شود.او بازیكنی است كه دیك ادووكات نیز به وی بسیار اعتقاد دارد.
▪سرمربی: دیك ادووكات
دیك ادووكات هلندی كه تنها برای به اوج رساندن تیم كره جنوبی، از تیمی بی انگیزه و بی روحیه به تیمی كه افتخارات جام جهانی ۲۰۰۲ را تكرار كند تنها ۹ ماه فرصت در اختیار داشت. وی از تجارب بسیاری در عرصه مربیگری برخوردار است و هلند را به یك چهارم نهایی جام جهانی ۱۹۹۴ و نیمه نهایی یورو ۲۰۰۴ رساند.
منبع : روزنامه ایران ورزشی