پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
فتح گنج
من که ره بردم به کنج حسن بیپایان دوست
صد گدای همچو خود را بعد از این قارون کنم
”حافظ“
هرگاه ما به پیشواز ”کامروائی“ برویم، میتوانیم آنچه را که طلبیدهایم، بهدست آوریم.
مهارت یافتن در هنر متجلی ساختن، یعنی اینکه بیاموزید به انتخابها و تصمیمهائی دست بزنید که بیشترین ”نور“ را برایتان به ارمغان میآورند و شما را در والاترین راه قرار میدهند. با انتخاب نورانیترین راه والاترین کامرانی را برمیگزینید. میدانید که انتخابها و تصمیمهایتان، بهوجودآورندهٔ همهٔ چیزهائی است که دارید. آنچه امروز دارید و در هر جایگاهی که هستید، بهطور کامل حاصل انتخابها و تصمیمهائی است که روزی خودتان اتخاذ کردهاید. لباسی که به تن دارید، مدل کفش و همهٔ وسیلههای شخصی شما، شغلی که دارید و آنچه که به شما تعلق دارد، همه و همه، حاصل انتخاب و تصمیم خود شما است. حتی اگر به خاطر عزیزی، راهی یا کاری را برگزیدهاید، باز هم این گزینش، حاصل این نوع انتخاب شما است.
البته بسیاری از تصمیمها و انتخابها، ناشی از فعلپذیری و تأثیرپذیری از دیگران بوده و بدون بررسی آگاهانه، صورت گرفتهاند. بسیاری از آنها نیز بر مبنای برنامهریزیها و شرطی شدنهای گذشته بودهاند، نه براساس تفکر نامحدود تازهٔ خودتان. برای شما راهی یا کاری را برمیگزیدهاید، باز هم این گزینش حاصل این نوع انتخاب شما است.
البته بسیاری از تصمیمها و انتخابها، ناشی از فعلپذیری و تأثیرپذیری از دیگران بوده و بدون بررسی آگاهانه صورت گرفتهاند. بسیاری از آنها نیز بر مبنای برنامهریزیها و شرطی شدنهای گذشته بودهاند، نه براساس تفکر نامحدود تازهٔ خودتان. برای شما خبر خوبی دارم. اکنون قادر هستید به انتخابهای هوشیارانهای دست بزنید. فکر میکنم تصدیق کردهاید که جایگاه کنونی شما، به هر شکل که هست، نمرهٔ انتخابهای گذشته شما میباشد. حالا بهتر است دریابید که هر لحظه در حال آفرینش واقعیت خود هستید. اگر از آنچه تاکنون آفریدهاید، ناخرسند بوده یا از آنچه که دارید، ناراضی میباشید، هیچ ایرادی ندارد. میتوانید یاد بگیرید که به انتخابهای متفاوتی دست بزنید و زندگی خود را تغییر بدهید. شما میتوانید زندگی خود را از شادمانی، سرزندگی و یا هر چیز دیگری که خواهان آن هستید، سرشار نمائید.
اکنون لحظهای مکث کنید و نفس عمیقی بکشید. سپس به خود بگوئید که پیشاپیش، موجودی موفق و سرافراز هستید. پس از آن ”فوت کوزهگری“ را انجام بدهید، یعنی پیشاپیش، از همهٔ کارهای شگفتی که در زندگی انجام میدهید، قدردانی کنید و شکر بگوئید. علم نوین روانشناسی به این نظریه دست یافته است که کامروائی و موفقیت، زائیدهٔ احساس موفقیت در لحظهٔ حال است. موفقیت، چیزی نیست که به احتمال زیاد، روزی پس از اینکه به هدفی رسیدید یا خواستهتان را بهدست آوردید، احساس کنید. مپندارید که مبلغهای بسیار زیاد پول، این احساس را برایتان به ارمغان خواهد آورد. دیده شده است که بیشتر ثروتمندان بهندرت احساس موفقیت میکنند، مگر اینکه آموخته باشند چگونه قدر جوهر وجودشان را بدانند و از درون، احساس سعادت و کامروائی کنند.
بهجای اینکه موفقیت و کامروائی را با معیارهائی مانند موجودی بانکی یا نوع مسکنی که در آن اقامت دارید با نوع اتومبیلان بسنجید، مشتاق باشید که توصیف خود را از موفقیت بگسترانید، آن هم به طریق عملی و علمی، ثابت شده که هر انسانی را به مقصود میِساند. یعنی اینها را بدانید و به آنها عقیده پیدا کنید:
غلبه بر عادت یا باوری محدودکننده، کامروائی است.
رها کردن یک ترس، کامروائی است.
پرداختن به کارهائی که دوستشان دارید، کامروائی است.
شناخت استعدادها و توانائیهایتان، کامروائی است.
پرورش توانائیها و مهارتهایتان، کامروائی است.
از دیدگاهی برتر، کامروائی یعنی بهوجود آوردن و آفرینش چیزی که به آن نیاز دارید، خدمت به دیگران، عشق و حرمت به خودتان که عشق و حرمت به دیگران را نیز به همراه میآورد.
بگذارید معیار شما برای کامروا و موفق دانستن دیگران، نه میزان ثروت آنان باشد، نه داشتن شخصی خاص و نه بهدست آوردن ملاک یا کار مخصوص، بلکه کیفیت زندگی و سعادت آنان باشد.
چه بسا دکتر و مهندسی که بسیار درآمد دارند، شغلی عالی دارند و با عشق نیز ازدواج نمودهاند، اما اینک کیفیت زندگیشان از کیفیت زندگی دو گنجشک نیز پائینتر است و هر روز معدهٔ سوراخ و قلب دردناک و سردردهای میگرن را به دنبال خود یدک میکشند اما زوج دهقانی که شبها از مزرعه به کلبه بازمیگردند، کیفیت عاطفی و معنوی، حتی مادی زندگیشان بسیار بالاتر از آنان میباشد.
وقتی بر ویژگیهای بهتر کامروائی متمرکز میشوید، درمییابید اگرچه هنوز به هدفهای مالی و عاطفی ویژهای که شخصیت شما برای خود تعیین کرده است دست نیافتهاید، از دیدگاه مغز و ضمیر برترتان پیشاپیش به موفقیتهای بسیار رسیدهاید، پس دوباره از ”فوت کوزهگری“ استفاده نمائید، پیشاپیش از همهٔ کارهای شگفتی که در زندگی به انجام میرسانید تا کامروا شوید، قدردانی کنید از خودتان و از خدا قدردانی و تشکر کنید و همهٔ آن موهبتها را ستانده شده تلقی کنید و برای آنچه که دریافت خواهید کرد، پیشاپیش شروع به تهیه و تدارک دیدن، کنید. برای نمونه، اگر حتی قرار است میزی را که آرزو دارید روزی تهیه کنید، از هماکنون با مقدار پولی که دارید، شروع کنید به خرید وسیلههای کوچک و تزئین زیبائی برای روی میز تا احساس کامروائی از هماکنون شروع شده و زودتر نمایان گردد. با انصاف باشید و خود را در حال و گذشته موفق بدانید و لبخند بزنید و شکرگزاری نمائید.
حال که دانستید کامروائی یعنی چه محض تفریح، تمرینهای زیر را انجام دهید:
۱) چیزهائی را که میخواهید ولی هنوز صاحب آن نیستید، ابتدا مجسم کنید، سپس روی کاغذ تیتروار بنویسید.
۲) به همهٔ دلیلهائی بیندیشید که چرا اکنون بیش از هر وقت دیگر به حصول خواستههای گفته شده در بالا، نزدیکتر هستید. آن دلیلها را روی کاغذ بیاورید.
۳) لحظهای مکث کنید تا ببینید موفقیت و کامروائی برای شما چه مفهوم یا چه احساسی را دربردارد. به یکی از موفقیتهای گذشته یا حال توجه کرده و آن را مجسم کنید، بگذارید تا حد امکان، این احساس به تجربهای جسمانی و عاطفی تبدیل شود. طرز نشستن و برخاستن و حتی حالت تنفسی را بیابید که موفقیت برای شما به ارمغان میآورد. لحظههائی چند در آن کامروائی نفس بکشید. حال به آن چیزهائی که میخواهید داشته باشید، فکر کنید؛ در حالیکه طرز نشستن یا ایستادن و نفس کشیدن شما همانگونه است که هنگام دریافت موفقیتهای قبلی بود. به خاطر موفقیتها و کامروائیهائی که به دستتان میآید و اینچنین شما را شاد میسازد، به خود تبریک بگوئید و پیشاپیش شکرگزاری نمائید.
۴) ظرف سه دقیقه برای خودتان تنها، تاریخچهٔ شخصی و تجربههایتان را آنچنان با چند جمله تعریف کنید که بر همهٔ تجربههای نیکوئی که داشتهاید، تأکید شود. وقتی گذشتهتان را به شیوهای تازه توصیف مینمائید و روی نیکوئیهایش تأکید میورزید به واقعیت تازهتان تبدیل میشود. سپس آن جملهها را روی کاغذ بیاورید.
۵) همهٔ تجربههای شخصیتان را در مدت ۵ دقیقه چنان توصیف کنید که گوئی غرق وفور نعمت بودهاید و فقط بر موقعهائی متمرکز شوید که از احساس فراوانی و توانگری و شادی، سرشار بودهاید یا پدر و مادر خود را توانگر میدانستهاید. بر موقعهائی متمرکز شوید که حس میکردید در پرتو هدایت الهی و در سایهٔ رحمت، فرشتههائی نگهبان بودهاید و چه آسان توانسته بودید به سرعت چیزی را بهدست آورید یا ایجاد کنید.
دکتر فرزانه صداقت
عضو هیئت علمی دانشگاه
عضو انجمن روانشناسی و مشاورهٔ ایران
منبع: ”فتح گنج“ ”سانایارومن“
عضو هیئت علمی دانشگاه
عضو انجمن روانشناسی و مشاورهٔ ایران
منبع: ”فتح گنج“ ”سانایارومن“
منبع : مجله شادکامی و موفقیت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست