دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

بادکش درمانی در روایات


بادکش درمانی در روایات
در آلمان ۷۷ درصد کلینیک های ضد درد از طب سوزنی یا بادکش سرد استفاده می کنند و امروزه وسایل پیشرفته در خصوص حجامت و بادکش و طب سوزنی و ... ساخته شده است که جزو صنایع پزشکی محسوب شده و درصد قابل توجهی را به خود اختصاص داده اند.
در حقیقت اگر تاریخ تحولات پزشکی با وضع کنونی آن درهم آمیخته شود، برای پیشرفت پزشکی راه هایی تازه پیدا می شود.
به عقیده ی ابن سینا، بهترین مکتب پزشکی آن است که به دارو نیاز نداشته باشد.
در روایات مختلف نیز پرهیز از مصرف دارو تا زمانی که بدن بتواند درد را تحمل کند، از اولویت برخوردار است.
▪ رسول گرامی اسلام (ص) در این باره می فرماید: «تَجَنَّبِ الدَّواءُ مَا احتَمَلَ بَدَنُکَ الدّاء فَاذا لَم یَحتَمِل الدّاء فالدّواء.» (تا زمانی که بدن تو تحمل درد را دارد، از دارو بپرهیز و زمانی که دیگر تحمل آن را نداشت، از دارو استفاده کن.)
▪ از حضرت علی (ع) نقل شده که فرمودند: «إمشِ بِدائکَ ما مَشی بِک.» (تا زمانی که بیماری با تو می سازد، تو نیز با آن بساز.)
▪ امام کاظم (ع) درباره ی زود پناه بردن به دارو می فرماید: «لَیسَ مِن دواء الاّ و هو یهیّج داء و لَیسَ شی فی البَدَن انفع من إمساک الیَه الاّ عمّا یَحتاج الیَه.» (هیچ دارویی نیست، مگر آن که خود، بیماری تازه ای را دامن می زند. برای بدن چیزی سودمندتر از پرهیز و خوردن غذا در حد نیاز بدن نیست.)
▪ در روایت دیگر از امام کاظم (ع) آمده است که: «إدفَعوا مُعالِجَهٔ الأطِباء ما اندفَع الداء عَنکُم، فَاِنَّه بِمَنزلَهٔ البِناء، قلیلُه یَجُرُّ الی کثیره.» (تا زمانی که بیماری خود به خود از شما برطرف می شود، به معالجه ی پزشکان روی نیاورید، زیرا کار طبیب مانند بنّاست که اندک کار او، به کار بسیار منجر می شود.)
▪ در روایت دیگر از امام علی (ع) آمده است: «یا اَیهاالناس تَداوَوا، فَان الله تعالی لَم یَخلُق داء الاّ خَلَقَ لَه شَفا. الاّ السّام و السّامُ الموت.»(ای مردم! خود را درمان کنید، زیرا خدای تعالی هیچ دردی نیافریده مگر آن که برایش شفا نیز آفریده، به جز مرگ.)
نتیجه ای که از روایات مختلف می توان گرفت، این است که (بسته به نوع بیماری ها) قبل از مصرف دارو، تحمل و مقاومت بدن باید در نظر گرفته شود و از مصرف سریع دارو پرهیز کرد تا دچار عوارض جانبی داروها نشویم و زمانی که بیماری بر سلامتی غلبه نمود، از روش های مختلف و مناسب و با احتیاط لازم، برای بهبودی بدن بهره بجوییم.
بادکش درمانی (Cupping therapy) نیز از جمله مواردی است که به صورت فیزیکی و بدون استفاده از دارو، یکی از راه های مقابله و پیشگیری از بیماری ها محسوب می شود.
در روایات، جهت درمان بیماری ها، شیوه های مختلفی بیان شده است. در برخی از راه های درمانی، استفاده از درمان فیزیکی، بدون استفاده از دارو توصیه می شود، مانند: پرهیز، حجامت گرم و تر، حجامت گرم و خشک و ماساژ درمانی.
در برخی از راه های درمانی استفاده از داروهای گیاهی سفارش شده است و مسلماً احتیاط در استفاده از هر کدام از آن ها، شرط اساسی در درمان بیماری می باشد.
بادکش درمانی (Cupping therapy) نیز از جمله مواردی است که به صورت فیزیکی و بدون استفاده از دارو، یکی از راه های مقابله و پیشگیری از بیماری ها محسوب می شود.