دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

فرآیند تولید بزرگترین فرش دنیا


فرآیند تولید بزرگترین فرش دنیا
شركت سهامی فرش ایران پس از انعقاد قرارداد درسال ۱۳۷۵ (۱۹۹۶) با دربار كشور عمان ضمن تشكیل ستادی از زبده‏ترین كارشناسان خود نسبت به تهیه طرح‏های اولیه اقدام نمود و طرح و نقشه نهایی این فرش را به تأیید مقامات كشور عمان رسانید. از آنجایی‏كه بافت چنین فرشی (نزدیك به ۵ هزار متر مربع) به‏صورت یك ‏پارچه ناممكن بود. همچنین با توجه به این‏كه در شبستان مسجد اعظم‏ سلطان ‏قابوس ۴ ستون اصلی و ۱۸ ستون جهت رواق‏ها داشت بنابراین اجرای این طرح ، تجربه و تخصص خاصی را برای طراحی و بافت فرش طلب می‏کرد.
بافت این فرش در شهر نیشابور دراستان خراسان طی سه‏سال كار مداوم توسط ۵۰۰ نفر بافنده دردو نوبت كار روزانه وصرف ۱۲ میلیون‏ ساعت کار و با نظارت وكنترل ۳۰۰ نفر كارشناس خبره شركت صورت پذیرفت.
در رنگرزی مواد اولیه فرش از شیوه ابداعی شركت (رنگرزی پشم قبل از ریسندگی) استفاده شده است.
طرح ونقشه ترنج فرش با الهام از طرح داخلی گنبد مسجد شیخ ‏لطف‏اله ‏اصفهان تهیه شده است و در زمینه این فرش از طرح افشان شاه‏عباسی كه تركیبی از از شاخ‏ و برگ است توسط طراحان و نقاشان ماهر شركت با صرف ۱۵۰۰۰ نفرساعت و استفاده از ۱۳۵۰۰ برگ نقشه رنگی انجام شده است.
وزن پشم مصرفی دراین فرش ۳۲ تن از بهترین پشم با توجه به استانداردهای موجود و وزن فرش بافته شده پس از انجام عملیات پرداخت به ۲۲ تن رسیده است.
● نصب و نگهداری
پس از اتمام بافت كلیه قطعات این فرش و انجام عملیات پرداخت ، روگیری و داركشی و شستشو در تاریخ ۱۰/۱۰/۱۳۷۹ (۳۰ دسامبر ۲۰۰۰) به كشور عمان حمل وطی ۳ ماه كار مداوم توسط ۵۰ نفر استادكار ماهر رفوگر كلیه قطعات به‏هم متصل و فرش یك‏پارچه در صحن مسجد اعظم سلطان قابوس در تاریخ ۱۵/۲/۱۳۸۰ (۵ می ۲۰۰۱)هم‏زمان با افتتاح مسجد مورد بهره‏برداری قرار گرفت.
منبع : سایت فریا