پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا
۱۳ توصیه برای برقراری یک رابطه خوب با نوجوانان
یكی از مهمترین جنبههای فرزندپروری، ایجاد یك رابطه خوب است. این مسأله، به خصوص در دوران نوجوانی اهمیت ویژه مییابد. زمانی كه ممكن است الگوهای قدیمی ارتباط كارساز نباشند و یا مجبور به تغییر و تعدیل آن باشیم تا نیازهای رشدی نوجوان را برآورده سازیم.
توصیههای زیر میتواند برای برقراری یك رابطه خوب با نوجوان به شما كمك كند:
۱) به طور باز و آشكار راجع به مشكلات صحبت كنید. جوی را در محیط خانه به وجود آورید كه هر كدام از اعضای خانواده بتوانند به طور آزادانه راجع به موضوعات مورد نظر خود بحث كنند. انعطافپذیری شما این اجازه را به فرزندتان میدهد تا بتواند خودش را نشان دهد.
۲) برای بهبود ارتباط با نوجوان باید برای او وقت گذاشت. زمان صرف غذا، مطالعه، بازیهای مختلف، تفریح و گردش و مراسم ویژه فرصتهای خوبی برای شما فراهم میآورد تا بتوانید با نوجوان خود وارد ارتباط شوید.
۳) سعی كنید برای هر فرزند خود وقت اختصاصی و ویژه بگذارید، به خصوص زمانی كه قرار است راجع به موضوعات مشكل و استرسآور صحبت كنید.
۴) برای صحبت كردن و ارتباط برقرار كردن با نوجوان خود منتظر به وجود آمدن مسائل و مشكلات بزرگ نباشید، از هر فرصتی برای حرف زدن با او استفاده كنید.
۵) چنانچه توانستید با فرزند خود چنین ارتباطی برقرار كنید، در زمان تعارض و كشمكش راحتتر میتوانید با او وارد بحث و مذاكره شوید.
۶) ارتباط خوب شامل هر دو حالت گوش كردن و صحبت كردن است. كسی كه خوب گوش میدهد، به صحبتهای طرف مقابل علاقه نشان میدهد. این علاقه را با توجه و پرسیدن سوالهای مناسب و غیرقضاوتی نشان دهید.
۷) زمانی كه صحبت میكند، صحبت او را قطع نكنید تا راجع به خودتان صحبت كنید.
۸) با احساسات او همدردی كنید.
۹) صحبتهای او را گوش دهید. آنها را قطع نكنید تا نقطه نظرات خود را بگوید.
۱۰) خودتان را به جای او بگذارید. همه ما دوران نوجوانی را سپری كردهایم و خواستهها و انتظاراتی داشتهایم اما در جایگاه والد هیچ مرحلهای از رشد كودك به اندازه دوران نوجوانی ما را نگران نمیكند.
۱۱) قبل از آنكه لب به سخن بگشایید، فكر كنید، ممكن است لازم باشد قبل از پاسخ دادن تا ۱۰بشمارید.این موضوع به شما فرصتی میدهد كه خود را آرام كرده و از جنگ و جدل اجتناب كنید.
۱۲) حتی زمانی كه بحث راجع به موضوعات حساس و هیجانی است، بگذارید تا نوجوان شما بفهمد شما او را دوست دارید و مراقب او هستید.
۱۳) مكالمه را با صحبت كردن راجع به اینكه چگونه میخواهید مشكل را حل كنید شروع كنید، مدام به اشتباهات گذشته او گریز نزنید.
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست