یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

عملکرد دولت در توسعه نیروگاههای هسته‌ای


عملکرد دولت در توسعه نیروگاههای هسته‌ای
تکمیل، راه‌اندازی و بهره‌برداری از واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر ،برنامه ریزی برای توسعه نیروگاههای هسته‌ای و ساخت تجهیزات نیروگاههای هسته‌ای با استفاده از متخصصان داخلی، تولید سوخت هسته‌ای، گسترش تحقیقات و فناوری هسته‌ای و احداث کارخانه تولید اکسید اورانیوم بخش کوچکی از نتیجه فعالیتهای سازمان انرژی اتمی کشور در مدت سه سال گذشته بوده است .
به گزارش رجانیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت،‌ بخشی از اقدامات و تلاش‌های سازمان انرژی اتمی کشور به این شرح است:
ـ تکمیل، راه‌اندازی و بهره‌برداری از واحد اول نیروگاه اتمی بوشهر که تا خرداد امسال پیشرفت کلی طرح به ۹۵ درصد رسیده است.
ـ ورود سوخت اولیه نیروگاه به میزان ۱۸۰ مجتمع سوخت به همراه میله‌های کنترلی آنها به کشور
ـ انجام مناقصه برای مطالعات ساختگاه‌های نیروگاه‌های هسته‌ای جدید
ـ بررسی فنی و انتخاب شرکت‌هایی داخلی برای انجام مطالعات مکان یابی
ـ استخراج اورانیوم :دسترسی به ماده معدنی اورانیوم و استخراج سنگ معدن آن، مهمترین اقدام در تولید کیک زرد می باشد . طرح تجهیز معادن اورانیوم با هدف اولیه استخراج سالیانه ۱۲۰ هزار تن سنگ اورانیوم از کانسار ( آنومالی ) منطقه معدنی ساغند برنامه ریزی گردیده است . عملیات حفاری دو حلقه چاه معدنی یکی در عمق ۳۵۰ متری و دیگری در عمق ۲۵۰ متری و نیز عملیات حفر تونل‌های استخراجی جمعاً به طول ۶۰۰ متر انجام شده است .
ـ احداث کارخانه تولید اکسید اورانیوم:پس از استخراج سنگ معدن اورانیوم ،‌تولید اکسید اورانیوم (کیک زرد) سومین مرحله از چرخه سوخت هسته‌ای می باشد . در جهت تولید این محصول ،‌طراحی و ساخت دو کارخانه اردکان یزد با ظرفیت ۶۷تن و بندر عباس با ظرفیت ۲۱ تن در سال برنامه ریزی شده است تا پایان سال ۸۶ پیشرفت فیزیکی پروژه بندر عباس ۵۸/۸۳ درصد بوده و به میزان ۲۳۶۵.۲ کیلوگرم نیز کیک زرد تولید شده است .
ـ انجام برنامه‌ریزی‌های لازم و مطالعات مکان‌یابی برای توسعه نیروگاههای هسته‌ای
ـ طراحی نیروگاه هسته‌ای بومی ۳۶۰ مگاواتی
ـ توسعه ساخت داخل تجهیزات نیروگاههای هسته‌ای
ـ طراحی و ساخت شبیه ساز تمام عیار نیروگاه : درصد پیشرفت تا پایان سال۸۶، ۸۰ درصد است .
ـ تربیت نیروی انسانی و ارتقاء کیفیت آموزشی مهندسی هسته‌ای در دانشگاههای داخلی:برای توسعه منابع انسانی متخصص در زمینه های مختلف هسته‌ای از جمله مدیریت دانش هسته ای ،ایجاد رشته‌ها و گرایش‌های مورد نیاز صنعت هسته‌ای در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری (با تاکید بر رشته‌ها و گرایش‌های مورد نیاز توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای )،تجهیز و راه اندازی آزمایشگاه‌های هسته ای و امکانات کمک آموزش در دانشگاه‌ها قراردادهایی با دانشگاه‌های معتبر کشور از جمله ؛ صنعتی شریف ‌،‌شهید بهشتی، ‌فردوسی مشهد ،‌صنعتی امیر کبیر ، صنعتی اصفهان و بین‌المللی امام خمینی منعقد گردید.
منبع : رجا نیوز