چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چه کسی مشکلات و دردهای فلسطینی ها را درک می کند؟


چه کسی مشکلات و دردهای فلسطینی ها را درک می کند؟
پدر سرباز اسرائیلی نحوم شالیت از طریق روزنامه جروزالم پست برای ربایندگان پسرش پیام فرستاده و اظهار امیدواری كرده است كه با پسرش همان طور كه اسرائیل با زندانیان فلسطینی رفتار می كند، رفتار نشود. او در ادامه پیام می گوید: «امیدوارم ربایندگان، همسر و فرزند داشته باشند تا این كه درك كنند ما چه احساسی داریم».
وقتی این پیام راخواندم، سرخوردگی و تاسف سراسر وجودم را فرا گرفت. سرخوردگی به دلیل تلاش های اسرائیل برای فرو بردن سرخود درون شنها درست در زمانی كه حقوق بشر یك ملت را به طور كامل زیر پای خود له می كند و تاسف به خاطر این كه پدر سرباز نه فقط پسر خود كه توانایی برای درك و فهم را نیز از دست داده است.
اگر فلسطینی ها با پسرش همان رفتاری را كنند كه اسرائیلی ها در زندان ها و مراكز بازداشت با فلسطینی ها به انجام می رسانند، شاید كه او هرگز نتواند آزادی فرزندش را به چشم ببیند. نكته واقعاً تاسف بار این است كه جهان هرگز نمی داند كه در پشت دیوارهای زندان اسرائیلی ها چه می گذرد، زیرا این گونه تبلیغات می كنند اسرائیل یك كشور دموكراتیك است و سراسر مملو از خیر و بركت است و فلسطینی ها بر عكس آن ها مركز شرارت می باشند. همگان شاهد هستند كه سربازان فرزندان فلسطینی را از درون خانواده بیرون می كشند و آن ها را با سنگدلی تمام مورد ضرب و شتم قرار می دهند و در نهایت پشت میله های زندان می گذراند تا این كه پس از آن سرنوشتی نامعلوم داشته باشند.
هزاران زندانی فلسطینی در زندان های اسرائیل بدون محاكمه و بدون ایراد هرگونه اتهامی زندانی هستند، پدر شالیت كجاست كه ببیند پدران فلسطینی فرزندان خود را در حالی دفن می كنند كه تلخی صبر و شكیبایی را به درون می ریزند و بدون این كه بدانند بالاخره قاتل فرزندان آن ها چه كسی است. داستان های آن ها را هرگز كسی بازگو نمی كند.
پدر شالیت كجاست كه ببیند سربازان اسرائیلی برای خوار كردن پدران، آن ها را در برابر فرزندانشان زیر مشت و لگد می گیرند.
پدر شالیت وقتی كه فرزندش تصمیم گرفت برای حمایت از اشغال نامشروع سلاح به دست گیرد چرا رو در روی او نایستاد؟
از زمان انتفاضه فلسطین در سپتامبر ۲۰۰۰ تاكنون ۷۳۲ كودك فلسطینی كشته شده اند. اسرائیل از همان تاریخ ۵۷۹ فلسطینی را خارج از چارچوب های قانونی دستگیر كرده است، ۲۷۵ نفر از آن ها، عابران بی خبر بودند. بیش از ۳۴۷۱ دانش آموز فلسطینی مجروح شده و ۶۶۹ دانش آموز دیگر بازداشت شدند. ۱۹۹ دانشجوی فلسطینی كشته و ۷۲۰ دانشجوی دیگر زندانی شده اند. چه كسی به آن چه كه اتفاق افتاده توجه می كند؟ بی شك اسرائیل به این موضوع اصلاً توجه نمی كند كمااین كه پدران سربازان اسرائیلی نیز به این موضوع توجه نمی كنند.
آیا شالیت می داند كه هر فلسطینی مدت ۱۸۰ روز یعنی شش ماه مورد بازخواست قرار می گیرد؟ آیا شالیت می داند كه زندانیان فلسطینی مدت ۹۰ روز از دیدار با وكلای مدافع خود محروم می شوند؟
آیا شالیت می داند كه زندانیان فلسطینی طی مدت بازجویی شكنجه های جسمی و روانی می شوند؟ آیا پدر شالیت می داند كه به موجب قوانین نظامی اسرائیل زندانی فلسطینی ۱۶ ساله یك انسان كامل و بالغ است در حالی كه منشورهای جهانی سن بلوغ را ۱۸ سالگی اعلام كرده است؟
واقعیت امر این است كه دادگاه های اسرائیل حتی كودكان دوازده ساله را بالغ تلقی كرده و آن ها را محكوم كرده اند.
طبق این حقایق، ظاهراً پدر شالیت نمی داند كه سربازان اسرائیلی، فلسطینی ها را به راحتی كشتن یك مگس می كشند. از زمان اسارت شالیت، اسرائیل، هواپیماهای خود را برای شناسایی بر فراز دمشق پرواز داده و ۲۱ وزیر و نماینده پارلمان كه بر اساس اصول دموكراسی انتخاب شده اند را ربوده و هم زمان ساختمان نخست وزیری در غزه و اهداف شهری و پروژه زیرساختی فلسطینی ها را بمباران كرده است.
اسرائیل می داند كه با كارهایش هرگز نمی تواند در مواضع فلسطینی ها در قبال شالیت تغییر ایجاد كند و بر كسی پوشیده نیست كه اسرائیل از ربوده شدن سرباز خود بیشترین بهره را برده تا این كه بتواند بیشترین ضرر را به جامعه فلسطینی وارد سازد.
فلسطینی ها به مقاومت و شكیبایی و تحمل عادت كرده اند و واكنش های اسرائیل دیگر برای آن ها اهمیت ندارد و وضعیت برای آن ها به حضیض رسیده است. آن ها می دانند كه زمین و حق خود برای تعیین سرنوشت و حق بازگشت را از دست داده اند. آن ها مدت ۳۹ سال است كه تلخی و سنگدلی را چشیده و به چشم دیده اند و این در حالی است كه جهان و جهانیان فقط نظاره گر هستند و بر خشونتی كه علیه فلسطینی ها به انجام می رسد هیچ عكس العملی از خود نشان نمی دهند.
اگر ترتیبی پیش آید كه شالیت آزاد شود او بار دیگر لباس نظامی بر تن می كند و تفنگ ۱۶- Mرا حمل می كند و بر تانك های مركافا سوار می شود تا این كه بتواند یاری رسان اشغالگری نامشروع باشد. پدرش نیز فراموش می كند و بار دیگر سرش را در خاك فرو می برد تا این كه درخواست های پدران فلسطینی را نشنود.
منبع: روزنامه الوطن چاپ كویت
۱۱/۷/۲۰۰۶
نویسنده: رنا الكاتب
مترجم: سید محسن ساری
منبع : روزنامه جوان