سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
تئاتر شهر و حکایت این روزهایش
کمتراز یکسال پیش بود که هنرمندان تئاتر دراقدامی کمسابقه در محوطه خارجی و داخلی تئاترشهر جمع شدند و خواستار عقبنشینی محدوده مشخصشده برای ایستگاه مترو شدند. آذر گذشته بود که اهالی تئاتر گردهم آمدند و حتی حمید سمندریان استاد پیشکسوت تئاتر خواستار نامگذاری روز ۱۲ آذر به عنوان روز ملی تئاتر ایران شد. آنزمان هنرمندانی مانندسمندریان، رضا کیانیان و پرویز پرستویی درباره تئاترشهر، سابقه تاریخی و فرهنگی آن و لزوم نگهداری و حفظ و حراست آن سخن گفتند اما تنها چندماه بعد بود که بازهم نگرانی دیگری برای خانواده تئاترایران پیدا شد.
در شرایطی که بسیاری از خبرنگاران تئاتر برای پوشش خبری پانزدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دراصفهان به سر میبرند، خبری مبنی بر شکاف دیواره بیرونی تالار قشقایی منتشر شد. هرچند بازتاب این خبر از آنچه پیشبینی شده بود، کمرنگتر مینمود با اینحال زنگ خطر دیگری را برای ساختمان دایرهای شکلی که با تاریخ تئاتر ایران پیونده خورده، به صدا درآورد.
مطابق مرسوم هنرمندانی اظهار نگرانی کردند و از سوی خانه تئاتر هم بیانیهای منتشر شد. مهرداد رایانی مخصوص مدیر پیشین مجموعه تئاترشهر در آخرین روز مدیریتش ترجیح داد حتی در مقابل اظهارات علیاکبر تشکرنیا کارفرمای پروژه عمرانی مجتمع ولیعصر(عج) که عنوان کرده بود؛ شکاف سقف تالار قشقایی ربطی به پروژه کناری ندارد، سکوت کند.
تشکرنیا درباره ترک برداشتن سقف تالار قشقایی وارتباط آن با گودبرداریهای پروژه عمرانی ضلع جنوبی تئاترشهر گفته بود: اگر قرار بود اتفاقی برای تالارهای مجموعه تئاترشهر به دلیل عمق گودبرداریهای این پروژه بیفتد در همان روزهای نخستین میافتاد نه امروز که پروژه مستحکمسازی شده است.
حسین پارسایی مدیر اداره کل مرزهای نمایشی هم مانند دیگر هنرمندان از وضعیت موجود تئاترشهر ابراز نگرانی کرد!
اما هنرمندانی که خاطره از دستدادن تئاترهای لالهزار را در ذهن دارند، همه خواستار حفظ و حراست از تنها مجموعه تئاتری باقیمانده شدند.
محمود استاد محمد خواستار تشکیل واحد حفظ و حراست از مجموعه تئاترشهر شد که به صورت مداوم وضعیت آجر به آجر این مجموعه را زیرنظر داشته باشد. پری صابری هم از مسئولان تئاتر و به ویژه مسئولان میراث فرهنگی خواست تا وظیفه ملی خود را در نگهداری این مکان که جزء میراث ملی و فرهنگی ماست انجام دهند.
ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر هم بر لزوم تخصیص بودجهای مستقل برای نگهداری مکانهایی مانند تئاترشهر تاکید کرد.
ساختمان گرد تئاترشهر نه تنها از دوسو توسط مجتمع ولیعصر و ایستگاه مترو چهارراه ولیعصر احاطه شده است که پیش از این هم خاطرات دیگری و مشکلات دیگری را تجربه کرده است. اهالی تئاتر هنوز خاطره آتشسوزی دوباره این مجموعه را در ذهن دارند، خاطرهای که تا مدتها بوی دود را از تالارهای خانه خورشید و قشقایی بیرون نبرد. در این میان بازسازی تئاترشهر گرچه اتفاقی لازم بود اما بنا به گفتههای هنرمندان تئاتر به شکل درستی انجام نشد تا دستکم اطمینان خاطری فراهم آورد. آنگونه که محمود استاد محمد عنوان کرده است: بازسازی تئاترشهر نه تنها اصولی نبود که خود مشکلات دیگری را ایجاد کرد.
روند این بازسازی همچنان وجود دارد هرچند ظاهرا پروژه به پایان رسیده اما هنوز وضعیت سرویسهای بهداشتی و سیمکشیها سامان نیافته است و دوباره بیم آن میرود که گرماسازی سالنها با استفاده از بخاری صورت گیرد که پاسخگوی تماشاگران و هنرمندان تئاتر و میهمانان مجموعه تئاترشهر در زمستان نیست.
منبع : روزنامه سیاست روز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست