چهارشنبه, ۲۱ آذر, ۱۴۰۳ / 11 December, 2024
مجله ویستا
وضعیت میکروبی آجیل و خشکبار
آجیل و خشكبار از دانه و میوههای حاصل از درخت، درختچه و گیاهان به دست میآیند كه به صورت خام یا بو داده و خشك مصرف میشوند. از این فراوردهها به صورت اجزای متشكله در فراوردههای قنادی، كیك شیرینی و بستنی و غیره استفاده میگردد. خشكبار و آجیلها منبع انواع مختلف میكروارگانیزمها میباشند كه ممكن است برخی از آنها از نظر بهداشت عمومی اهمیت داشته باشند.تعداد و نوع میكروارگانیزمهای موجود بستگی به شرایط برداشت میوه و دانه، طرز نگهداری و فرایند آنها دارد. از باكتریهائی كه از بادام و گردو جدا شدهاند میتوان جنسهای انتروباكتر، اشریشیا، باسیلوس، كلستریدیوم، پسودومونالس، لوكونوستك، استرپتوكوكوس، میكروكوكوس و انواعی از كورینه فرمها (خصوصا در بادام زمینی) را نام برد. كپكهای پنی سیلیوم، آسپرژیلوس و فوزاریوم اغلب از این فراوردهها جدا شدهاند. به طور كلی خشكبارهائی كه دارای پوسته سخت هستند دارای تعداد كمتری باكتری نسبت به فراوردههائی میباشند كه دارای پوست نرم میباشند. دانهها و میوههائی كه از مراتع و چراگاهها بر داشت میشوند امكان دارد آلودگی زیادی و به اشریشیاكلی داشته باشند.
منبع : واحد مرکزی خبر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست