جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
«مکر انگلیسی» یا ...
۵ سال پیش، ۳ تیم از ۴ رقیب مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان ایتالیایی بودند اما هیچ کس فکر نکرد سری A بهترین لیگ دنیا است. از طرفی در جریان رقابت های این فصل نیز ۳ تیم انگلیسی به مرحله نیمه نهایی راه یافتند و اکنون این سؤال پیش آمده است که جایگاه لیگ برتر در فوتبال اروپا کجاست؟ امسال در کنار حضور قدرتمند تیم های لیگ برتر در رقابت های لیگ قهرمانان، از مدعیان اروپایی مانند بایرن مونیخ و یوونتوس خبری نبود و این موضوع شانس تیم های انگلیسی را بیش از پیش افزایش داد. در این میان بارسلونا نیز فروغ گذشته را نداشت و با وجود آنکه خود را تا مرحله نیمه نهایی بالا کشاند و قدرتمندانه مقابل منچستریونایتد ظاهر شد اما مانند سال های گذشته مستحکم نبود.
از طرفی سکان هدایت رئال مادرید در دستان مردی ناآشنا با افتخارات اروپایی بود. در نهایت میلان، والنسیا، لیون همگی به سرعتی باور نکردنی حذف شدند و رم که با فقدان فرانچسکو توتی دست و پنجه نرم می کرد، مقابل شیاطین سرخ دوام نیاورد. در این میان نباید اینتر را فراموش کرد اما خوب فرقی هم نمی کند! این تیم همیشه منتظر یک تصادف یا واقعه ناگوار برای رقبا است تا بتواند قدرتنمایی کند. به هر حال باشگاه های انگلیسی از شرایط حاکم در این فصل کمال استفاده را کردند؛ گرچه تیم های بزرگ جزیره ( غیر از منچستریونایتد) همگی درگیر مسائل حاشیه ای بودند که شاید آنها را نسبت به شیاطین سرخ ضعیف تر نشان داد.
آرسنال فصل را به خوبی آغاز کرد اما اتفاقات برای بازیکنان کلیدی این تیم در لیگ داخلی افتاد که روحیه توپچی ها را تا حد قابل توجهی پایین برد؛ حال آنکه پیش از این اتفاقات آرسنال نمایش های راضی کننده ای مقابل تیم های خارجی به اجرا می گذاشت. از طرفی لیورپول درگیر جنگ های داخلی بود که هر لحظه گمان می رفت بنیان تیم بنیتز از هم بپاشد و مربی و بازیکنان هر کدام راه خودشان را در پیش بگیرند. لک لک ها با وجود تمام مشکلات بین مالکان خارجی این تیم و همچنین تمام فشارهای وارد شده، مثل همیشه در اروپا مدعی بودند اما داستان صعود آنها در استمفوردبریج پایان گرفت. چلسی دچار نوعی رنجش و سرخوردگی شده بود که از ترک سرمربی محبوبشان مورینیو ورود مردی با چهره ای مخدوش در رسانه ها ناشی می شد.
با این حال در نهایت همراه یک مربی منفور، برای اولین بار رنگ فینال را به چشم دیدند. با همه این مشکلات، تیم های لیگ برتری با تکیه بر نبود مدعیان بزرگ اروپایی یکه تاز قهرمانان شدند و شاید همین دلیل کافی بود تا باعث شد صفت «بهترین» مناسب لیگ برتر نباشد. سران باشگاه های اسپانیایی و ایتالیایی همیشه درباره لیگ های خود با اعتماد به نفس داد سخن می دهند و تا حدود زیادی معتقدند لالیگا و سری A از نظر تکنیکی و تاکتیکی بهترین لیگ دنیاست اما وقتی از بالا تا پایین جدول رده بندی این ۲ لیگ نظری بیفکنیم، غیر از چند تیم مدعی صدر جدول سایر تیم ها را بی بهره از تکنیک ایتالیایی و اسپانیایی می بینیم. یکی از روش ها برای آنکه بتوان تصمیم نهایی را درباره انتخاب بهترین لیگ اتخاذ کرد، مقایسه است.
آیا لیونل مسی، رونالدینیو، تیه ری آنری و ساموئل اتوئو بهتر و حرفه ای تر از وین رونی، کارلوس ته وز، کریستیانو رونالدو و پل اسکولز هستند؟ آیا کسی می خواهد محمدو دیارا و وزلی اسنایدر و گوتی را با فرانک لمپارد، مایکل اسی ین و بالاک مقایسه کند؟ لوئیس فابیانو با استعدادتر است یا فرناندو تورس؟ روبن براخا و دیوید ویا یا امانوئل آدبایور و سسک فابرگاس؟ مقایسه هم ممکن نیست! زمانی لالیگا مغرورانه به اینکه یکه تاز تربیت بازیکنان است به خود می نازید. این روزها به پایان رسید زیرا تاکتیک ها و شیوه های که در اسپانیا مشاهده می شود با آنچه که در سری A می بینیم، مو نمی زند! رافائل بنیتز و آرسن ونگر کاملاً محترمانه به روبرتو مانچینی و کارلوس آنچلوتی نشان دادند چگونه می توان ترفندهای خاص اهالی مدیترانه را در فوتبال انگلستان به کار بست. از طرفی لوچانو اسپالتی که یکی از تاکتیکی ترین مربیان اروپا به حساب می آید، این فصل مقابل سرآلکس فرگوسن سر تعظیم فرود آورد و چلسی .... خب! آنها هم به اندازه کافی خوب بودند! در این میان سری A و لالیگا می توانند بار دیگر انگشت اتهام را به سوی لیگ برتر بگیرند و بگویند موفقیت آنها ناشی از پول است وگرنه الان قهرمان لیگ قهرمانان یک تیم انگلیسی نبود و آنها این ادعای برتری را بر تمام عالم نداشتند. شاید حق این گروه باشد اما فراموش نکنیم ۴ تیم از ۷ باشگاه ثروتمند و پولساز اروپا، غیر انگلیسی هستند.
ماجرا به همین جا ختم نمی شود. دلیل رشد عجیب لیگ برتر در این فصل، بازی تدافعی چلسی، لیورپول، منچستریونایتد در رقابت های اروپایی بود؛ کاری که رئال مادرید، میلان و اینتر انجام ندادند. باشگاه ها به نتیجه اکتفا کردند و بازی زیبا را فراموش می کردند و خب! در نهایت قهرمان را ببینید! به همین سادگی!شاید هم اسم دیگر اتفاق دیشب «مکر انگلیسی» است اما انصافاً در فوتبال چیزی به نام «مکر» را چگونه باید تعبیر کرد؟هنوز خیلی زود است درباره بهترین لیگ نظرهای نهایی را صادر کنیم. شاید باید منتظر فصل بعد و حضور بایرن مونیخ، یوونتوس و سایر مدعیان اروپایی (غیر از میلان) باشیم. بعد از تمام بحث و جدال های بیهوده، فصل آینده ( شاید شب فینال) رأی نهایی صادر خواهیم کرد! ادامه؟ درفصل بعدی...
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست