یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
استفان هاوکینگ
● استفان هاوکینگ در ایران
استفان هاوکینگ، استاد دانشگاه کمبریج و دانشمند برجسته معاصر به دعوت پژوهشگاه دانشهای بنیادی (مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات) تیرماه به ایران میآید.
وی در مدت سفر به ایران ضمن برگزاری نشستهای تخصصی احتمالا در المپیاد جهانی فیزیک در اصفهان نیز حضور خواهد یافت.
گفتنی است، استفان ویلیامز هاوكینگ در تاریخ ۸ ژانویه سال ۱۹۴۲ در شهر اكسفورد در انگلیس متولد شد.
خانه پدری وی در شمال انگلیس بود اما در طول جنگ جهانی دوم اكسفورد مكانی امنی برای كودكان محسوب میشد.
وقتی او به سن ۸ سالگی رسید خانواده وی به سنت آلبانز شهری در حدود ۲۰ مایلی شمال لندن نقل مكان كردند.
در سن ۱۱ سالگی استفان به مدرسه سنت آلبانز رفت و سپس به كالج دانشگاه آكسفورد كه كالج قدیمی پدرش بود رفت.
استفان مایل به تحصیل در رشته ریاضیات بود اگرچه پدرش پزشكی را ترجیح میداد. در كالج دانشگاه رشته ریاضیات تدریس نمیشد بنابراین استفان در عوض رشته فیزیك را انتخاب كرد. پس ازسه سال و در حالی كه كار زیادی انجام نداده بود استفان در رشته علوم طبیعی اولین دیپلم افتخاری را كسب كرد.
پس از آن استفان برای تحقیقات در رشته كیهان شناسی به كمبریج رفت كه در آن زمان هیچ كس در آكسفورد در این حوزه فعالیت نمیكرد. استاد وی دنیس سیاما بود اگرچه استفان امیدوار بود كه با فرد هویلی كه در این رشته در كمبریج كار كرده بود، تحقیقاتش را انجام دهد.
پس از كسب دكتری استفان به عنوان اولین محقق انتخاب شد و سپس عنوان محقق تخصصی را در كالج گونویل و كایوس به خود اختصاص داد.
وی پس از ترك موسسه نجوم در سال ۱۹۷۳ به دپارتمان ریاضی كاربردی و فیزیك تئوریك رفت و از سال ۱۹۷۹ مقام استادی Lucasian را در رشته ریاضیات كسب كرد. این كرسی در سال ۱۶۶۳ با هزینه ریویرند هنری لوكاس، یكی از اعضای پارلمان دانشگاه و به درخواست وی برگزار شد. این مقام اولین بار نصیب اسحاق بارو و سپس در سال ۱۶۶۹ نصیب نیوتون شد.
استفان هاوكینگ بر روی قوانین پایهای كه كائنات را اداره میكنند كار كرده است. وی با همراهی روگر پنروس نشان داد كه تئوری عمومی نسبیت انیشتن كه اشاره به فضا و زمان دارد، نقطه آغازی در پدیده بیگ بنگ (انفجار بزرگ) و نقطه پایانی در سیاهچالهها دارد.
این نتایج نشان میدهد كه یكی كردن نسبیت عمومی با تئوری كوانتوم امری ضروری است. تئوری كوانتوم یك دستاورد بزرگ علمی دیگر از نیمه اول قرن بیستم است.
یك نتیجه چنین اتحادی كه وی كشف كرد این بود كه سیاه چالهها نباید كاملا سیاه باشند اما باید پرتوهایی را منتشر كنند و در نهایت از بین رفته و ناپدید میشوند. فرض دیگر این است كه كائنات لبه یا مرزی در زمان تصوری ندارد. این امر نشان میدهد كه روشی كه كائنات بر اساس آن آغاز شدهاند كاملا با قوانین علم تعیین شده است.
پروفسور هاوكینگ كه ۱۲ دیپلم افتخاری دارد در سال ۱۹۸۲ جایزه CBE را كسب كرده و دیپلم افتخار بعدی را نیز در سال ۱۹۸۹ به خود اختصاص داد. وی تعداد زیادی جایزه، مدال و پاداش دریافت كرده است و محقق انجمن سلطنتی و عضو آكادمی علوم آمریكا است.
داریوش داریوش
منبع: http://www.vmrpcr.ir
منبع: http://www.vmrpcr.ir
منبع : دانش افزا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست