چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بهترین نتیجه در ۳۲ سال گذشته


بهترین نتیجه در ۳۲ سال گذشته
مشعل پانزدهمین دوره بازی های آسیایی در شهر دوحه خاموش شد و در پایان پانزده روز تلاش ورزشكاران تعداد ۱۳۹۰ مدال طلا، نقره و برنز به سی و شش كشور آسیایی رسید كه كاروان ورزشی ایران از این تعداد ۴۸ مدال طلا، نقره و برنز كسب كرد.
۲۵۰ نفره ایران در این دوره از بازی ها با كسب یازده مدال طلا، پانزده مدال نقره و ۲۲ مدال برنز و قرار گرفتن در مكان ششم بازی ها به كار خود پایان داد.
كسب این تعداد مدال از سوی ورزشكاران ایران هم از لحاظ كیفی و هم از لحاظ كمی در سی سال اخیر بی سابقه بوده است.
در زیر به تفكیك رشته های ورزشی به مدال های كسب شده توسط كاروان ورزشی ایران در دوحه خواهیم پرداخت.
● دوومیدانی
به طور كلی ورزشكاران ایرانی در بازی های آسیایی در دوران پس از انقلاب اسلامی تنها ۴ مدال در رشته های سه هزار متر با مانع و پرتاب دیسك كسب كرده بودند. در این دوره نیز دو مدال در پرتاب ها و دوها كسب شد. احسان حدادی پس از بازی های آسیایی تهران اولین مدال طلای دوومیدانی را كسب كرد. یعنی كسب مدال طلای حدادی در پرتاب دیسك در ۳۲ سال اخیر بی سابقه بوده است.
احسان مهاجر شجاعی نیز در دوی ۸۰۰ متر مدال برنز را به خود اختصاص داد. در این ماده كسب مدال به بازی های آسیایی تهران بازمی گردد.
● بسكتبال
تیم بسكتبال ایران در دوحه مدال برنز بازی های آسیایی را كسب كرد. تیم ایران در این دوره از بازی ها با حضور آفاق احمدیان، امینی، حدادی، هنردوست، كامرانی، نبی پور، صمد و آیدین نیك خواه بهرامی، تاجیك، ویسی و زندی پس از ۵۵ سال در بازی های آسیایی مدال آورد. تیم بسكتبال ایران در بازی های آسیایی سال ۱۹۵۱ دهلی نو نیز سوم شده بود.
● بوكس
كسب یك مدال طلا و سه مدال برنز حاصل تلاش بوكسورهای ایران در بازی های آسیایی دوحه بود. علی مظاهری بوكسور ایران در وزن ۹۱- كیلوگرم با كسب مدال طلا پس از بازی های آسیایی هیروشیما بوكس ایران را طلایی كرد. البته ستارپور در وزن ۶۹- كیلوگرم قربانی در وزن ۸۱- كیلوگرم و دلاوری در وزن ۹۱+ كیلوگرم نیز سه مدال برنز برای كاروان ورزشی ایران كسب كردند.
● قایقرانی (كانو و كایاك)
پاروزنان ایران در بازی های آسیایی دوحه علیرغم رسیدن به مراحل نهایی مسابقات اما تنها به یك مدال نقره در بخش كایاك ۱۰۰۰ متر دو نفره مردان دست یافتند. در این تیم رییسی و سیدی حضور داشتند.
● شطرنج
حاصل تلاش پوركاشیان، مرادی و قائم مقامی در بازی های آسیایی دوحه كسب مقام سومی این بازی ها در بخش تیمی بود.
● دوچرخه سواری جاده
ركابزنان ایران در این بخش دو مدال نقره در بخش انفرادی و تیمی كسب كردند. سهرابی در دوچرخه سواری جاده دوم شد و عسكری، حقی، میزبانی و سعیدی تنها در تایم تریل تیمی مدال نقره را برای كاروان ایران كسب كردند.
● دوچرخه سواری داخل پیست
در ماده «مدیسن» سهرابی و زرگری سوم شدند و در تعقیبی تیمی ایران متشكل از ناطقی، سعیدی تنها، سهرابی و زرگری مدال برنز را به خود اختصاص داد. دوچرخه سواران ایران در بازی های آسیایی بوسان تنها در بخش چهار كیلومتر تعقیبی یك مدال نقره كسب كرده بودند.
● فوتبال
قهرمان بازی های آسیایی بوسان نمایش چندان قدرتمندی برای دفاع از حق قهرمانی خود در بازی های آسیایی دوحه نداشت و مدال برنز را كسب كرد.
● شمشیربازی
برای نخستین بار پس از بازی های آسیایی تهران شمشیربازان ایرانی در بخش انفرادی توانستند مدال كسب كنند. علی یعقوبیان در بخش انفرادی اسلحه اپه مدال برنز را به خود اختصاص داد. تیم اپه ایران نیز متشكل از فیض عسگری، رضایی، صداقتی و یعقوبیان مدال برنز تیمی را به خود اختصاص داد. تیم شمشیربازی ایران در بازی های آسیایی بوسان حضور نداشت.
● هندبال
اولین مدال ایران در بازی های آسیایی و در رشته هندبال در شهر دوحه به ایران اختصاص یافت.
علیمرادی، ربطی، سعادتی، احسان نژاد، شهابی، خوشنویس، ظهرابی، صداقی، ره شناس، پورقاسمی، جعفرنیا، زمانی، رجبی استكی و دهقانی اعضای تیم ملی هندبال ایران در بازی های آسیایی دوحه بودند كه در مكان سوم بازی ها قرار گرفتند.
● جودو
جودوكاران ایرانی در پانزدهمین دوره بازی های آسیایی سه مدال نقره و یك مدال برنز كسب كردند. مسعود حاجی آخوندزاده برنزی وزن ۶۰- كیلوگرم و میراسماعیلی، رودكی و میران به ترتیب مدال های نقره اوزان ۶۶-، ۱۰۰+ و وزن آزاد را به خود اختصاص دادند. این در حالی بود كه جودوكاران ایرانی در بازی های آسیایی بوسان یك مدال طلا، یك مدال نقره و سه مدال برنز را به خود اختصاص داده بودند.
عدم دستیابی جودوكاران ایرانی به مدال طلا در بازی های آسیایی دوحه یك ضعف برای این رشته ی ورزشی محسوب می شد.
● كاراته
رشته ورزشی كاراته همیشه برای ایران خوش یمن بوده است. چرا كه در سه دوره اخیر برای كاروان ورزشی مدال طلا كسب كرده است. اما بازی های آسیایی دوحه برای كاراته ایران چیز دیگری بود. تیم ۵ نفره كاراته ایران در دوحه سه مدال طلا و دو مدال برنز كسب كرد. حسن و حسین روحانی به ترتیب مدال های طلای اوزان ۶۰- و ۶۵- كیلوگرم را كسب كردند و جاسم ویشگاهی در وزن ۷۵- كیلوگرم قهرمان شد. فرخی در وزن ۷۰- كیلوگرم و تارك در وزن ۸۰- كیلوگرم مدال های برنز را بر گردن آویختند.
● تكواندو
برغم انتقادات زیاد به تكواندوكارهای ایرانی در بازی های آسیایی دوحه اما كسب یك مدال طلا، دو مدال نقره و پنج مدال برنز بهترین نتیجه تاریخ تكواندوی ایران است. شاید انتقاد به قهرمانان بزرگی همچون ساعی، بی باك و خداداد از عدم كسب مدال طلا باشد اما این نتیجه در نوع خود بی نظیر است.
یوسف كرمی در وزن ۸۴ كیلوگرم قهرمان شد. بی باك با ناداوری محض دوم شد و نوایی نیز به كسب مدال نقره بسنده كرد، خداداد، نصرآزادانی، ساعی، مهروز ساعی و افسانه شیخی نیز مدال های برنز این تیم را كسب كردند.
از طرفی دیگر برای اولین بار در تاریخ تكواندو ایران دو زن مدال بازی های آسیایی را كسب كردند.
● وزنه برداری
وزنه برداران ایرانی در بازی های آسیایی بوسان یك مدال طلا توسط رضازاده، سه مدال نقره و سه مدال برنز كسب كرده بودند، اما با توجه به مشكل محرومیت برای وزنه برداران ایرانی و حضور رضازاده به عنوان تنها وزنه بردار در بازی های آسیایی وزنه برداری ایران در دوحه تنها یك مدال طلا كسب كرد. البته در سه دوره اخیر بازی های آسیایی كسب تك مدال طلا دست نخورده باقی ماند.
● كشتی
به طور كلی كشتی گیران ایران در مسابقات فرنگی و آزاد بازی های آسیایی دوحه ۴ مدال طلا، ۵ مدال نقره و یك مدال برنز به دست آوردند. این نتیجه هم از لحاظ تعداد مدال و هم از لحاظ كیفیت مدال نسبت به بازی های آسیایی بوسان بهتر شده است اما نسبت به دوره های قبلی یعنی بازی های آسیایی بانكوك و هیروشیما عملكرد ضعیف تری داشته ایم.
● ووشو
ووشوكاران ایران در بازی های آسیایی دوحه یك مدال نقره و دو مدال برنز كسب كردند. صحرانشین مرد نقره ای ووشوی ایران در دوحه بود و عطایی به همراه خسرو مینو، دو مدال برنز تیم را كسب كردند. این نتیجه از لحاظ تعداد مدال بهترین نتیجه ووشوی ایران در بازی های آسیایی بود اما این رشته در بوسان یك مدال طلا و یك مدال نقره را كسب كرده بود.
البته ورزشكاران ایرانی در رشته های پرورش اندام، اسب سواری، ژیمناستیك، كبدی، روئینگ، سپك تاكرا، تیراندازی، شنا، والیبال و واترپلو نیز شركت كرده بودند كه در این رشته ها مدالی نصیب ایران نشد.
منبع : روزنامه جوان