پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا
الفبای ماموپلاستی
یکی از اصلی ترین روش های افزایش حجم پستان، نوعی جراحی به نام ماموپلاستی است.
نام اصلی ماموپلاستی، افزایش دادن حجم سینهها است. شاید بسیاری از افراد فكر كنند ماموپلاستی صرفا برای زیبایی سینهها انجام میشود اما این روش جراحی علاوه بر زیبایی، كاربردهای دیگری هم دارد. البته در جامعه ما اكثر خانمها تمایل دارند این جراحی را برای زیبایی بیشتر اندام خود انجام دهند اما بهتر است قبل از اینكه اقدام به هر گونه عملی روی بدن خود كنید كمی بیشتر با ماموپلاستی آشنا شوید.
● انواع ایمپلنت
نوع پركننده و اندازه آن به آناتومی بدن شما بستگی دارد. نوع زندگی، خواستههای شخصی و اهداف شما نیز در انتخاب نوع پركننده نقش دارد. پركنندهها ابزارهای پزشكی هستند كه از سیلكون جامد با یك پوسته نرم و لاستیكی درست شدهاند. قشر ایمپلنت ممكن است با محلول سالین پر شود و یا به جای محلول، از ژل لاستیكی سیكیلول پر شود.
سایز ایمپلنت برحسب سانتیمتر مكعب تعیین شده است. قوام آن نرم یا كمی سفت و شكل آن گرد یا كشیده شبیه آناتومی خود پستان و طرح و نقشه آن یعنی محل قرارگیری پروتز و عمق آن نسبت به سطح پستان، كاملا متغیر است.
● عوارض
خانمها در تمام سنین میتوانند از افزایش حجم سینه برخوردار شوند اما باید سینه خانمی كه مورد عمل جراحی قرار میگیرد رشد كامل كرده باشد. در صورتی كه بحث بازسازی سینه مطرح باشد، برای سنین پایینتر نیز مجاز هستند. گارانتی تا آخر عمر وجود ندارد و ممكن است سالها بعد، به جراحی دومی نیاز باشد.
عوارض، بستگی به مهارت جراح و نوع جراحی دارد. مشكلات عمده، بدشكلیهای ناشی از اسكار یا تنگ شدن كپسول محل كدگذاری پروتز، تحت فشار قرار گرفتن بافت نرم پستان توسط پروتز و احساس سفتی در سینه هستند. البته این عوارض راهحلهای متفاوتی دارند اما اگر شدید باشند شاید نیاز به جراحی مجدد داشته باشند. خونریزی شدید و درد هم از جمله عوارض این جراحی است. از دیگر عوارض موجود، حساسیت شدید نوك سینهها یا بیحس شدن و گزگز كردن است كه گذرا هستند.
پروتز معمولا تداخلی با شیردهی ندارد اما حاملگی و تغییر در حجم پستانها باعث تغییرات در شكل پستان میشود كه ممكن است نیاز به مداخله جراح داشته باشد. بهتر است این مسأله را نیز با جراحتان گاهی در میان بگذارید. گاهی ممكن است پروتز بشكند یا نشت كند. ضربات خارجی میتواند موجب شكستن آن شود. اگر پروتز از جنس مایع باشد، خروج مایع در پستان پس از ضربه اتفاق میافتد كه این مایع در مدت كوتاهی جذب میشود و خطری ندارد، البته حجم پستان كم میشود اما در مورد نوع سیلكونی وضع كمی پیچیده است و نیاز به مراقبتها و انجام برخی تصویربرداریها مثل ام.آر.آی دارد.
ایمپلنتها انواع مختلفی دارند كه بیشتر بر اساس جنس ماده تشكیل دهندهشان تقسیمبندی میشوند اما همگی آنها دارای خواص مشتركی هستند. این فاكتورها شامل قوام، شكل، طرح و نقشه و پهنای پروتز هستند، به گونهای كه برخی پروتزها نرم و برخی سفت هستند. این تفاوت به جراح اجازه میدهد بر طبق انتظارات مشتریاش، نوع پروتز را انتخاب كند البته همه پروتزها چه نرم و چه سفت، سطح بسیار نرم و قابل انعطافی دارند تا مشتری احساس خوبی داشته باشد. ایمپلنتها اشكال متنوعی دارند. برخی گرد و برخی كشیدهاند.
این به آن جهت است كه برخی افراد دوست دارند سینههای برآمدهتری داشته باشند، بنابراین جراح از ایمپلنتهای گرد برای این افراد استفاده میكند. طرح ایمپلنتها نیز عاملی مهم در انتخاب به حساب میآید. به گونهای كه برخی پروتزها در عمق بیشتری نسبت به پوست قرار میگیرند، اما برخی سطحیتر كاشته میشوند. جراح به این شكل میتواند با این انتخاب، زیبایی هر چه بیشتری را برای مشتری خود فراهم كند. پهنای پروتز نیز یكی دیگر از معیارهای انتخاب است كه بسته به ابعاد جقه فرد و اندازه قفسه سینه او متغیر است.
● تعیین پروتز مناسب
اصولا تیغ جراح بیخطر نیست، بهخصوص اگر جراحی از نوع زیبایی و بیمار یك خانم سختگیر و وسواسی باشد. البته نمیتوان گفت این جراحی، پرخطر است اما باید اذعان داشت در چنین جراحیهایی كه هدف بهبود وضعیت ظاهری بیمار است، اختلاف نظرها و سلیقههای متفاوت، گاهی میتواند موجب نارضایتی شود. برای كاستن از این نوع نارضایتیها بهتر است به توصیههای جراحان پلاستیك سینه بیشتر دقت كنیم.
این جراحان اعتقاد دارند جراحی ماموپلاستی بهتر است روی خانمهایی انجام شود كه از نظر رشد جسمی كامل شده و به قول معروف رشد سینههایشان به حد و اندازه ثابتی رسیده باشد، چرا كه در غیر این صورت رشد سینهها پس از عمل جراحی میتواند باعث بر هم خوردن شكل سینهها شود.
حال بد نیست بدانید جراحان پلاستیك چه معیارهایی را برای انتخاب یك پروتز مناسب به كار میگیرند:
▪ فاكتور اول، قوام و سفتی پروتز است. در این مرحله لازم است جراح از انتظارات بیمار كاملا مطلع باشد، چرا كه این فاكتور با سلیقه بیمار رابطه مستقیم دارد.
▪ عامل دوم، شكل ایمپلنت است. برخی دوست دارند سینههایشان كمی برجستهتر به نظر برسد، اما عدهای ترجیح میدهند فرم سینههایشان حالت عادی داشته باشد. درمورد اول، جراح بهتر است از پروتزهای گرد استفاده كند تا نظر بیمار تامین شود.
▪ فاكتور سوم، طرح و نقشه و محل قرارگیری پروتز است. مهارت جراح و پیشبینی او در این مرحله بسیار تعیین كننده است. او باید حدس بزند پروتز را در چه عمقی از سینه قرار دهد تا شكل و حالت زیباتری به آن بدهد. عامل آخر سایز یا همان پهنای پروتز است كه با توجه به سایز قفسه سینه او تعیین میشود.
● دلایل انجام مامو پلاستی
▪ برای كسانی كه فكر میكنند سینهشان كوچك است و تناسب اندامشان به هم خورده است.
▪ برای كسانی كه پس از كاهش وزن یا حاملگی، شكل اولیه پستان آنها و حجم آن دچار تغییرات نامطلوب شده است.
▪ برای برقراری توازن اندازه و شكل سینهها.
▪ برای سفتتر كردن سینههایی كه به دلایلی دچار شلی و افتادگی شده است.
▪ برای كسانی كه پس از جراحی تومور پستان، سینههایشان را به صورت كامل یا ناقص از دست دادهاند.
▪ جراح با كارگذاری ایمپلنت در پشت پستانها قادر است سایز نیم تنه فوقانی بیمار را یك تا دو سایز بزرگتر كند. با این حال بهتر است مسائل دیگر را از جراحتان سوال كنید..
دكتر مهرداد اخوان
منبع : روزنامه سلامت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست