چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
تبادل لینک
دکتر مزیدی در مطلبی با عنوان تبادل لینک به بررسی این پدیده در وبلاگستان پارسی پرداخته اند. من هم تصمیم گرفتم که در ادامه عرایض ایشان دیدگاه های خودم را در این معقوله عنوان کنم.
در این که دید درستی در مبحث تبادل لینک وجود ندارد، شکی نیست. زیرا اینکار کاملا سلیقه ای اعمال میشود و هر شخص با توجه به علایق و سلایق خود با دیگر وبلاگها و یا سایتها تبادل لینک می کند. بنابراین میتوان دیدگاه های متنوعی را در این مبحث عنوان نمود. به همین خاطر گاهی اینگونه به نظر می رسد که دیدگاه درستی وجود ندارد! تا درست چه باشد و چه معیاری برای انتخاب آن برگزیده شود!
در مطلب دکتر به این موضوع اشاره شده است که چگونه گذاشتن لینک در سایدبار به صمیمیت منجر خواهد شد؟ به نظر من همین که دوستان بلاگر در یک همکاری و تعامل برای گسترش مخاطبانشان تلاش می کنند، به نوعی میتوان گفت که صمیمیتی در بین آنها حکم فرما شده، زیرا آنها برای گسترش منافع یکدیگر تلاش کرده اند و همین مسئله را می توان به نوعی به دوستی و صمیمت تشبیه نمود. مگر غیر از اینست که دوستان در دنیای واقعی برای موفقیت یکدیگر تلاش میکنند؟ و این موضوع فقط یک روی سکه است! چه بسیار افرادی که از طریق همین تبادل لینکها با هم آشنا شده اند و چه پروژه های بزرگی که در پس همین دوستی ها به سرانجام رسیده اند.
در مورد مدلهای مختلف و گوناگون تبادل لینک هم سخن بسیار است ولی یک مسئله مهم و اساسی در این میان مطرح است که این مسئله کاملن سلیقه ای است و نمی شود یک مدل جامع برای این کار عنوان نمود. پس لزوما هر کس هر گونه که دوست دارد می تواند به تبادل لینک بپردازد. به عنوان مثال شیوه تبادل لینک مهندس منیری به گونه است که در صورت درخواست دوستان بلاگر برای تبادل لینک با ایشان به اکثر درخواستها پاسخ مثبت می دهند، بدون آنکه محتوای آن وبلاگ در حوزه خاصی تعریف شده باشد ولی ایشان در پستی اشاره می کنند که لینک دادن ایشان به وبلاگهای دیگر به نشانه تایید نوشته ها و گفته های آنان نیست و مسلما این کار در جهت گسترش استفاده بیشتر از محتوای فارسی تولید شده در وب است. دکتر مجیدی هم به همین روش تبادل لینک انجام می دهند. من هم تقریبا از همین روش در تبادل لینک استفاده میکنم، با این تفاوت که برای من اصل بودن مطالب یک وبلاگ در اولیت قرار دارد و به هیچ وجه تمایل تبادل لینک با وبلاگهای کپی پیستی ندارم! همچنین سعی میکنم که از تبادل لینک با وبلاگهای مورد دار سیاسی و فرهنگی پرهیز کنم! پس با این حساب من هم از یک مدل خاص برای تبادل لینک بهره می برم!
دکتر اشاره ای کرده اند به یک سو تفاهوم! که با توجه به این موضوع که بر اساس الگوریتم های جدید سایتهایی چون گوگل و تکنوراتی اگر هرچه یک وبلاگ در لینکدونی وبلاگهای بیشتری قرار داشته باشد در مرتبه بالاتری قرار نخواهد گرفت و این موضوع تاثیر بسیار اندکی در افزایش رتبه خواهد داشت! ولی دکتر از این موضوع قافل شده اند که اولن لینکهای فوق میتوانند به جذب مخاطب بیشتر کمک کنند و اگر آمار بازدید کنندگان یک سایت بالا رود مسلما رتبه و جایگاه آن نیز ارتقا می یابد. و دومن اینکه این موضوع اگر تاثیر اندکی هم داشته باشد، قطره قطره جمع گردد بانگهی رنکینگ شود!!! و سومن اینکه همه وب گوگل و تکنوراتی نیست!
در ادامه اشاره شده است که اگر وبلاگی زود به زود آپدیت شود و مخاطبان به مطالب ایشان لینک دهند، آن وبلاگ در رتبه بالاتری قرار می گیرد. در همین مطلب چند نکته نهفته است. بلاگرولینگ و تبادل لینک می تواند ابزار مناسبی جهت شناسایی وبلاگهای به روز شده باشد و از این رو به گسترش مخاطبان کمک شایانی می کند. و در مورد آپدیت زود به زود هم تا حدودی با ایشان موافقم. البته به شخصه به هیچ عنوان حاضر نیستم که کیفیت را فدای کمیت کنم.
در نتیجه متقدم که لینکدونی ها نقش مهمی در جذب مخاطبان دارند، مخصوصا زمانی که توسط سیستمی چون بلاگرولینگ مدیریت شوند. و نمی توان از اهمیت وجود آنها قافل شد. البته نباید از تکنولوژی های جدید مرور وب چون rss نیز قافل شد و باید از پتانسیل بالای این ابزارها در کنار هم استفاده نمود.
● فواید تبادل لینک!
دوست خوبمان روبو در مطلبی با عنوان وبلاگها فیدها و کانترها به این نکته اشاره میکند هیت (پیج رنک) بالا داشتن اصلا اهمیتی ندارد! البته ایشان قصد مطرح کردن مشکل دیگری را در رابطه با خروجی فید برخی از وبلاگها را داشته اند ولی معلوم نیست که چرا هیت بالا داشتن را زیر سوال برده اند؟
من با ایشان در این فقره کاملن مخالفم! زیرا دلایل قانع کننده ای دارم که در ادامه به آنها اشاره خواهم کرد.
۱) چرا با وجود این همه بلاگر و وبلاگنویس توانا در کشورمان نباید یکی از وبلاگهای پارسی زبان جزء ده و یا بیست وبلاگ اول پر ببیننده جهان باشد؟
۲) چرا هیچکدام از وبلاگهای پارسی با تولید این همه محتوای علمی و فرهنگی ارزشمند نباید جزء بیست سایت پر ببیننده ایران باشند؟
۳) چرا نباید وبلاگ نویسان پارسی زبان به عنوان بلاگرهای پیش رو در جهان مطرح گردند؟
۴) چرا مطالب ارزنده بلاگرهایی که با مشقت و صرف وقت بسیار نوشته شده اند نباید بصورت گسترده در معرض دید عموم کاربران پارسی زبان قرار گیرد؟
و هزار چرای دیگر! موهای من هم به شکل علامت سوال در آمد؟!!!
در پایان باز هم بر این مسئله تاکید میکنم که هر ابزاری در جایگاه خود میتواند تاثیر مثبتی بر جذب مخاطبان بگذارد و استفاده هم زمان از چند ابزار مکمل میتواند بر گسترش مخاطبان شما تاثیر گذار باشد.
منبع : دهکده ای تی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست