یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

وضعیت میکروبی ادویه‏ ها و چاشنیها


وضعیت میکروبی ادویه‏ ها و چاشنیها
سیر و پیاز به علت دارا بودن ترکیبات گوگردی و نیز چاشنی اورگانو (نوعی مرزه)نیز دارای خاصیت ضدباکتریایی هستند. بیماریزاها به ندرت در ادویه یافت می‏شوند. با وجود اینکه شمارش کلی هوازیها از نظر بهداشت عمومی ارزشی ندارد ولی در فساد فراورده‏های غذایی که دارای ادویه است به نسبت مقدار ادویه آن اهمیت دارد. شمارش کلی میکروبی در برخی ار ادویه‏ها مانند میخک از چند هزار میکروب تا چند میلیون در گرم متغیر است. از آنجایی که ادویه‏ها معمولا در مناطقی از جهان کشت می‏شوند که شرایط بهداشتی خوبی ندارند و به علاوه برخی از آنها در مناطق گرم و مرطوب می‏رویند که انواع زیادی از قارچها و باکتریها می‏توانند به آسانی رشد کنند لذا ادویه پاک نشده ممکن است دارای آلودگی شدید و گاهی اوقات ناقل ارگانیزمهای بیماریزا باشد. بخار دادن ادویه به وسیله اکسید اتیلن یا اکسید پروپیلن میکروبها را تا ۹۹/۹درصد کاهش می‏دهد. (حد مجاز باقیمانده اکسید اتیلن ۵۰قسمت در میلیون و اکسید پروپیلن ۳۰۰قسمت در میلیون است.) به طور کلی ادویه ضد عفونی شده جهت شمارش باکتریهای هوازی، کپک و مخمر و کلیفرمها و در صورت مثبت بودن گروه اخیر برای باکتری اشریشیاکلی آزمایش می‏شود. برای ادویه غیر بهداشتی آزمایش تشخیص سالمونلا و شیگلا نیز انجام می‏شود
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید