یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا
بررسی وضعیت میکروبی غذاهای دریایی
ماهیها و سخت پوستان جهت مصرف انسان به اشکال مختلف در بازار عرضه میشوند. برای تعیین کیفیت و وجود یا عدم فساد میکروبیولوژیکی آنها باید روشهای آزمایشگاهی مناسبی در نظر گرفته شود. تغییرات کیفی طعم و بو،بافت،رنگ و غیره نشان دهنده فساد حاصل از تکثیر باکتریها در فراوردههای دریایی هستند و عوامل مؤثر در میزان فساد عبارتند از:تعداد اولیه باکتریهای موجود، نوع آنها و شرایط نگهداری نظیر حرارت و رطوبت و غیره. در مقایسه با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئین غنی میباشند، غذاهای دریایی قابلیت فساد بیشتری دارند.
برخی از مواد غذایی دریایی حاوی مقادیر زیادی مواد تنظیم کننده فشار اسمزی به فرم ازت غیر پروتئینی میباشند مانند اسیدهای آمینه ،تری متیل آمین، اوره و غیره که به عنوان منبع غذایی به آسانی در دسترس باکتریها قرار میگیرند. تعداد زیادی از غذاهای دریایی از آب سرد صید میشوند و بر خلاف حیوانات خونگرم نگهداری آنها در یخچال و شرایط سرما از تکثیر میکروبهای موجود در آن جلوگیری نمیکند. از طرفی محل و روش صید آنها در مقایسه با کشتارگاه باید در نظر گرفته شود. سلامت مواد غذایی دریایی با توجه به آلودگیهای میکروبی آنها از نظر احتمال وقوع مسمومیت غذایی اهمیت دارد.
منبع : واحد مرکزی خبر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست