جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

عمق نگاه احمدی نژاد به "ورزش"


عمق نگاه احمدی نژاد به "ورزش"
به جرات می توان گفت در میان دولتمردان ایران هیچ کس مانند دکتر احمدی نژاد به ورزش این چنین توجه و اهتمام ویژه ننموده است .
قبل از جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان بود که طرفدارانی که در کمپ تیم ملی حضور داشتند ناگهان دکتر احمدی نژاد را در حالی که محمد دادکان رئیس وقت فدراسیون فوتبال و علی آبادی رئیس کنونی سازمان تربیت بدنی او را همراهی می کردند، در لباس تیم ملی فوتبال ایران مشاهده کردند . احمدی نژاد در آن دیدار که طبق معمول به صورت سرزده و بدون تشریفات بود پس از صحبت هایی روحیه بخش که با اعضای تیم ملی داشت توپ را روی نقطه پنالتی کاشته و با فراخواندن ابراهیم میرزاپور درون دروازه ضرباتی را به سمت دروازه او شلیک نمودند که می شود گفت با توپ هایی که وارد دروازه میرزاپور شد فصل نوینی از ارتباط دولتمردان ایران با ورزش رقم خورد .
بعد از آن هر کجا ورزشکاران ایران در میادین درخشیدند همواره مورد پشتیبانی و عنایت احمدی نژاد قرار گرفتند و دیدارهای او با قهرمانان ورزشی و نیز حضورش در مسابقات و اردوهای تیم های ملی در مقام یک رئیس جمهور در تاریخ ایران سابقه نداشته است و این به علت اهمیت فراوانی است که او برای مقوله ورزش قائل است که البته تحلیل و واکاوی این مسئله چندان دشوار نیست زیرا اگر ما ورزش را موضوعی بدانیم که آحاد جامعه ایرانی از پیر و جوان و زن و مرد به آن توجه ویژه دارند و مورد علاقه آنها می باشد ، احمدی نژاد که همواره خود را بر خاسته از مردم و فرزند ملت می داند نمی تواند نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد چه اینکه او خود نیز به علت ارتباط "رو در رو" و "چهره به چهره" با مردم به خصوص جوانان، به خوبی این مسئله را درک کرده است که ورزش نه یک امر سطحی بلکه یک ضرورت مطلق است .
در این میان نگاه و دیدگاه خاص احمدی نژاد به ورزش را نمی توان نادیده گرفت. احمدی نژاد در دیدارش با بازیکنان تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی آلمان اظهار داشت : « باید قله های افتخار را فتح کنید . با یکدیگر رفتار صمیمی داشته باشید و با توکل به خدای متعال پیش بروید . نمادی از ایران هستید پس مانند تمام جوانان ایران مستحکم و با اراده در میادین حاضر شوید. ایرانی ها نشان داده اند برای رسیدن به اهداف خود همواره با یکدیگر اتحاد دارند و این ویژگی نسل جوان ایرانی است . »
به خوبی می توان فهمید که تاکید دکتر احمدی نژاد بیشتر در راستای افزایش خودباوری ورزشکاران و قهرمانان ما و همچنین استفاده از ورزش به عنوان نمادی برای اتحاد و همدلی و تقویت "وحدت ملی" ایرانیان است .
با این وصف مشخص می شود رئیس جمهوری اسلامی ایران با نگاهی فراگیر، ورزش را نگریسته و از ورزش بانوان که نیمی از جامعه ورزش ما را تشکیل می دهد نیز غافل نشده است و با اذعان به این نکته که استعداد بانوان ایرانی در ورزش کمتر از آقایان نیست لزوم توجه بیشتر به آنها را همواره خواستار شده است و بر اساس همین باور بود که در اقدامی تاریخی و ارزشی دستور داد که نخستین خودرو تولید شده ساخت کشور به خانم "هلن سپاهی" عضو تیم ملی کاراته بانوان ایران اهدا شود .
رئیس جمهور در جشن رونمایی خودروی کاملاً ایرانی "مینیاتور" با اشاره به موفقیت های جوانان ایرانی گفت : « در مسابقاتی که به دلیل برخی ناجوانمردی ها و مسائل غیر ورزشی اجازه ندادند عضو تیم ملی کاراته ایران با حجاب اسلامی مسابقه دهد برای بنده به غصه ای بزرگ تبدیل شد . از آقای بذرپاش مدیر عامل شرکت سایپا می خواهم تا اولین خودروی تولید شده کارخانه به این ورزشکار اختصاص یابد . » احمدی نژاد با این اقدام هوشمندانه علاوه بر اینکه توجه خاص خود را به ورزشکاران زن نشان داد ثابت کرد که حفظ ارزش های اسلامی مانند حجاب در هر شرایطی واجب بوده و برد و باخت های ظاهری در میادین ورزشی نباید مجوزی برای عدول از ارزش های اسلامی و ملی ما باشد .
رئیس جمهوری علاوه بر بانوان به ورزش جانبازان و معلولین هم توجه ویژه ای نشان داده و با حضور در افتتاحیه بازی های المپیک پکن بیان داشت: « دیدار با قهرمانان ، انسان های بزرگ ، با اراده و مصمم که با همت خودشان بسیج شده اند تا در یک هماورد بزرگ، نام ایران را بر بلندای آسمان طنین انداز کنند یک افتخار بزرگ است . در اینجا شما در یک میدان بزرگ ثابت می کنید که انسان یعنی توانایی و توانستن ، اراده انسان در این جهان بر همه چیز غلبه خواهد کرد. »
اگر بخواهیم به همه جوانب حضور و بروز موثر دکتر احمدی نژاد در عرصه پرهیاهو و به شدت متغیر ورزش بپردازیم مسلماً این مجال و مقال کوتاه کافی نخواهد بود بنابراین در ادامه به جملات و سخنانی از ایشان اشاره می کنیم که به خوبی می تواند ماهیت ورزش مطلوب ما را نشان دهد . دقت در این جملات نشان می دهد که دیدگاه رییس جمهوری به عنوان یک دولتمرد اسلامی و ایرانی و انقلابی با دیدگاه رایج ورزش حرفه ای جهان به کلی متفاوت بوده و نگاه ابزارگونه به انسان در تفکر احمدی نژاد و مکتب ما جایی ندارد؛ همان نگاهی که ورزشکار را کالایی یکبار مصرف نگریسته و در صورت باخت و مصدومیت و بازنشستگی به راحتی او را فراموش می کنند .
احمدی نژاد می گوید :
« ورزش اهمیت خود را از جوانمردی ، اخلاق ، روابط انسانی ، بزرگواری و بزرگمردی می گیرد . اصلاً مسابقات ورزشی پایه گذاری شده است تا همدلی و برادری بین ملتها را باعث شود و اگر اینها را از ورزش بگیریم دیگر چیزی از آن باقی نخواهد ماند .
....ورزش نه تنها در سلامت جسم و فکر بلکه در همه ابعاد زندگی تاثیر تعیین کننده دارد .
...اگر ورزشکاری قله ای را فتح کند حیطه اثر او فقط یک شادی کوتاه مدت نیست بلکه روحیه و اراده را در همه اقشار ملت منتشر می سازد .
...خانواده ورزش باید اتحاد خود را حفظ کند چرا که از ناهمدلی در خانواده ورزش آسیب های فراوانی دیده ایم .
...به نظر من جوانی که به دور از خانواده با زحمت و برنامه ریزی چندین ساعت تلاش می کند قهرمان است .
...در همه زمینه ها هر شکست مقدمه یک پیروزی است و باید در همه عرصه ها نگاه ما به آینده باشد»
کوتاه سخن اینکه با اهتمام بی نظیری که مسئولان مملکت و در رأس آن دکتر محمود احمدی نژاد به ورزش دارند شایسته است که مسئولان ورزش ما از این فرصت بی نظیر به خوبی استفاده کرده و با طراحی ساختاری که متناسب با فرهنگ اسلامی و ملی ما باشد در جهت سربلندی نام ایران در عالم تلاش کنند .
کیوان مرادیان
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)