شنبه, ۱۲ آبان, ۱۴۰۳ / 2 November, 2024
مجله ویستا

سویا؛ ضد سرطان ریه


سویا؛ ضد سرطان ریه
دانشمندان آمریكایی اعلام كردند مصرف مواد غذایی سرشار از سویا و لوبیا می تواند خطر ابتلا به سرطان ریه را در انسان به طور قابل توجهی كاهش دهد.
به گزارش ژورنال «انجمن پزشكی آمریكا»، كارشناسان مركز تحقیقات سرطان دانشگاه تگزاس با بررسی بیش از ۳ هزار نفر از مردم این كشور، دریافتند كسانی كه بیش از سایرین از غذاهای حاوی سویا و لوبیا تغذیه می كنند، كمتر از سایرین در معرض تهدید این بیماری ویرانگر قرار دارند.
به گفته محققان آمریكایی، تأثیر مثبت این مواد غذایی به سبب وجود برخی تركیبات «استروژن - مانند» در آنها است كه می توانند خطر ابتلا به سرطان ریه را در مردان و زنان، به میزان ۲۰ و ۴۵ درصد كاهش دهند.
مصرف سویا و لوبیا به ویژه برای افراد سیگاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا مصرف دخانیات سبب افزایش آسیب پذیری این قبیل افراد به سرطان ریه می شود و مصرف مواد غذایی یاد شده، می تواند تا حدودی از خطر ابتلای افراد سیگاری و مصرف كنندگان انواع دخانیات به این نوع سرطان بكاهد.
منبع : روزنامه ایران