جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
نـعـنـاع
نعناع در درمان بسیاری از امراض معده موثر است و روند هضم خوب....
نعناع در درمان بسیاری از امراض معده موثر است و روند هضم خوب را سرعت می بخشد. بنا به خواص آرامبخشی و كرخ كردن اعضاء، این گیاه برای انواع سردردها و ناراحتیهای پوست مفید است. این گیاه بسیاری از بیماریهای مربوط به سرماخوردگیها و عوارض آنفلونزا را درمان می كند.
● معرفی گیاه:
گیاه نعناع دارای ساقه های چهارگوش است و تا دو پا رشد می كند. این گیاه بین جولای و اوت (تیر - مرداد) شكوفه باز می كند و گلهای ریز ارغوانی به صورت مارپیچی و تیز از آن می رویند. برگهای ساده، دندانه دار و معطر این گیاه در جهت مخالف گلها می رویند. نعناع بومی اروپا و آسیاست و برخی از انواع آن بومی آفریقای جنوبی، آمریكای جنوبی و استرالیا هستند.
● تركیبات گیاه:
تهیه فرآورده های نعناع از برگها و سر گلدار گیاه آغاز میشود. این قسمتهای گیاه حاوی روغن فرار است كه می توانید عنصر فعال اولیه نعناع به نام منتول را در آن بیابید.
● اشكال موجود:
از برگهای تازه نعناع می توان نعنای خشك تهیه كرد و این نوع فرآورده به صورت چای در سطح گسترده ای قابل دسترسی است.
▪ تنتور: عطر نعناع نوعی محلول الكلی است كه حاوی ۱۰% روغن نعناع و ۱% عصاره برگ آن است. برای تهیه تنتور در منزل، روغن نعناع را به نسبت یك به دو با الكل دانه خالص مخلوط كنید.
كپسولهای دارای پوشش روده ای كه به منظور عبور كپسول از معده به روده ها به طرز خاصی تهیه شده است. (۲% میلی لیتر روغن نعناع در هر كپسول).
انواع كرم و پماد (باید حاوی ۱ تا ۱۶ درصد منتول).
● نحوه مصرف:
نعناع در درمان تهوع، اسهال، سوءهاضمه، روماتیسم مفصلی و نفخ مؤثر است. این گیاه عضلات معده را تسكین می دهد و روند جریان صفرا را كه بدن برای هضم چربی بدن نیاز دارد، بهبود می بخشد. در نتیجه غذا از طریق معده به سرعت عبور می كند كه این امر به رفع بسیاری از ناراحتیهای هاضمه كمك می كند. نعناع همچنین عضلات را آرام می كند كه این كار به بدن كمك می كند تا از گازهای هاضمه دردآور رهایی یابد. برای تهیه چای نعناع (جوشانیده نعناع) برای هر لیوان آب داغ حدود یك تا دو قاشق غذاخوری نعناع اضافه كنید. به منظور تسهیل هضم یا رفع ناراحتی معده، روزانه ۳ تا ۴ لیوان چای نعناع میل كنید. برای درمان استفراغ ۳ تا ۶ گرم برگ نعناع یا ۵ تا ۱۵ قطره تنتور آنرا مصرف كنید.
● آنچه در پی می آید فهرست ناتمامی از سایر ناراحتیهایی است كه با مصرف نعناع بهبود یافتنی هستند:
▪ گرفتگیهای قاعدگی: چون نعناع در آزاد و آرام كردن عضلات خیلی مؤثر است. لذا در درمان گرفتگیها نیز كارساز است.
▪ سندرم روده تحریك پذیر: تحقیقات نشان داده است كه انواع كپسولهای پوشش دار نعناع از توانایی تسكین عضلات روده برخوردار هستند. مصرف اینگونه كپسولها سبب رهایی و بهبود درد این نوع سندرم روحی می گردد. برای اینكار روزانه سه بار یك تا دو عدد كپسول پوشش دار بین غذا مصرف كنید.
سنگهای صفراك روغن نعناع به بدن كمك می كند تا سنگهای صفرا را بشكند و در اصل گزینه آسانی را فراروی عمل جراحی قرار می دهد. برای این منظور روزانه سه بار یك تا دو عدد كپسول پوشش دار بین غذا مصرف كنید.
▪ ویروسها: روغن نعناع دارای خواص رشد ویروسی قوی است كه می تواند با ویروسهای عامل آنفلونزا، گوشك، عفونتهای مخمری، سینوزیت، گلودرد، التهاب ناشی از سرماخوردگیها و التهابهای آلت تناسلی ناشی از تب خال مبارزه و آنها را از پای درآورد.
▪ خارش و ناراحتیهای پوست: نعناع روی ناراحتیها و بیماریهای پوست ناشی از كهیر، پیچك سمی یا بلوط سمی اثرات تسكین بخش و خنك كننده دارد. برای اینكار از كرم یا پماد نعناع، البته نه بیش از روزانه سه یا چهار بار، استفاده كنید.
▪ سردردها و میگرنهای اضطرابی: تحقیقات نشان داده است كه توانایی روغن نعناع در آزاد ساختن عضلات و تسكین درد، این گیاه را به صورت عامل ویژه و مؤثری در قبال عذاب سردرد تبدیل كرده است. چندین مطالعه تحقیقی اثبات كرده است كه مالیدن تنتور روغن نعناع روی پیشانی می تواند به اندازه مصرف دو قرص استامینوفن كارساز باشد. نقطه مورد نظر را با لایه نازكی بپوشانید به طوری كه تنتور مصرفی فرصت و امكان تبخیر داشته باشد.
▪ انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا: نعناع و عامل فعال اصلی آن به نام منتول در زمره احتقان زادهای موثر تلقی می شوند. از آنجا كه منتول سبب شل شدن خلط می گردد، این ماده داروی خلط آور نیز هست. این ماده در تسكین و آرام شدن انواع گلودرد و سرفه خشك موثر است.
● نكات احتیاطی:
چای نعناع معمولا بی خطر است اما مادران باردار و شیرده باید چای نعناع كم بخورند. افرادی كه دارای سابقه سقط جنین هستند در دوران بارداری از مصرف نعناع باید اجتناب ورزید.
معدود عوارض منفی ناشی از كپسولهای پوشش دار روده ای روغن نعناع عبارت است از : بثورات پوست، سوزش، سردرد، ضربان پایین قلب و لرزش عضله.
منتول یا روغن نعناع كه روی پوست مالیده شده باشد می تواند سبب بروز التهاب یا بثورات پوستی گردد. روغن نعناع باید رقیق شود و میزان مصرف آن باید كم باشد چون میزان مصرفی بالا سبب آسیب دیدگی كلیه میشود. منتول خالص سمی است و نباید مصرف داخلی شود. روغن نعناع و منتول را نباید به صورت نوزادان و كودكان مالید. دقت كنید كه روغن و تنتور تهیه شده از نعناع را اشتباه نگیرید.
منبع : در گاه طب مکمل جایگزین ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست