دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
اگر شعار نیست ....
![اگر شعار نیست ....](/mag/i/2/fv8fj.jpg)
لحاظ شرط مدال آوری برای اعزام به این دوره بازیها در خصوص مردان قابل قبول است اما در خصوص زنان، چندان منطقی به نظر نمی رسد چرا که یکی از ابزارهای لازم برای مدال آوری داشتن تجربه در میادین مهم بین المللی است تا بتواند دوای دردی در میدانهای مهم بین المللی بعدی در آینده باشد.
مگر نه اینکه ۱۵۰ نفر از کاروان ایران را در بازیهای آسیایی گوانگجو سال ۲۰۱۰ را بانوان در رشته های مختلف تشکیل می دهند و باید موفق عمل کنند. این ۱۵۰ نفر کی و کجا باید تجربه کسب کنند؟ در رقابتهای بین المللی یا در رقابتهای جهانی ؟
انچه دیده شده و در اینده هم دیده خواهد شد این است که باز بانوان در اولویت آخر برای اعزام خواهند بود. مانند همین رقابتهای داخل سالن در ماکائو که با اصرار بر مدال آوری فقط از تعداد دختران اعزامی کاسته شد .
واقعا اگر سازمان تربیت بدنی داعیه حمایت از ورزشکاران زن را دارد و می خواهد اعزام ۱۵۰ ورزشکار به بازیهای آسیای ۲۰۱۰ گوانگجو فقط شعار نباشد باید از هم اکنون به زنان میدان بدهد و زمینه شرکت انان را در رویداهای مختلف فراهم کند (حتی اگر مدال نیاورند) تا ضمن کسب تجربه، انگیزه ای برای تلاش بیشتر به وجود آید.
مسئولان ورزش باید ورزشکاران زن ایران را باور کنند که انها هم می توانند و با فراهم کردن شرایط قهرمانی مانند مردان موفق باشند و انها میتوانند بر روی بانوان برای رقابتهای اینده حساب باز کنند.
این نسخه در عمل هم جواب داده است. وقتی در رشته قایقرانی، پاروزنی مانند الهه خوارزمی در بازیهای آسیایی دوحه ششم شد همین رسیدن به فینال انگیزه برای وی بود تا با داشتن تجربه، تلاشش را برای مدال آوری بیشتر کند. فدراسیون هم وقتی دید بانوان ایران امکان مدال اوری دارند، با برنامه ریزی و جذب مربی خارجی برای خوارزمی و دیگر خوارزمی ها موجب شد او در رقابتهای رومانی مدال برنز بگیرد و در رقابتهای قهرمانی آسیا در کره، دو مدال دیگر بر مدالهایش اضافه کند.
ضمن اینکه به گفته سایر دختران پاروزن، گرفتن مدال توسط ورزشکاری چون خوارزمی به آنان نیز انگیزه داده است تا خود را باور کنند که انها هم می توانند صاحب مدال شوند و از دیگر زنان آسیایی حتی جهانی کم ندارند. و همین اعتماد بنفس برای آنها مدالهای دیگر را به ارمغان آورده است و خواهد آورد.
همچون خوارزمی در تک تک رشته های ورزشی بانوان ایران زیاد است فقط باید انها را باور کرد و شرایط مدال آوری را برایشان فراهم نمود. چگونه است که زنان در اولویت برنامه ریزی های فدراسیونها نیستند اما در حذف اعزامی ها، اول باید بر روی نام آنان خط کشید و .... .و اینگونه امکان مدال آوری هم نخواهد بود.
بنابراین از الان به فکر آینده ای باشیم که مانند چشم بر هم زدنی خواهد امد و باز باید در بازیهای آسیای ۲۰۱۰ زنان از لیست خارج شوند!
از سوسن صادقی
منبع : هفته نامه شیرزنان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست