جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا


۳۴ روش برای این‌که هر روزتان بهتر از دیروز باشد


۳۴ روش برای این‌که هر روزتان بهتر از دیروز باشد
۱) روزتان را با گوش کردن به یک موسیقی کلاسیک و ملایم آغاز کنید. برخی از روانشناسان معتقدند که حتی گوش کردن به یک موسیقی هیجان‌انگیز نیز می‌تواند تأثیر بسیار خوبی در روحیه شما داشته باشد. فعالیت و نرمش کردن با این نوع موسیقی می‌تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب شما شود که در نتیجه باعث سرحال‌تر شدنتان می‌شود.
۲) عصبانیت و خشم را از خودتان دور کنید. سعی کنید در همه مراحل و اتفاق‌های روزمره خونسردی خود را حفظ کنید و به اعصاب خود مسلط باشید. همیشه بهترین تصمیم‌ها در نهایت آرامش و خونسردی و بدترین تصمیم‌ها در نهایت خشم و عصبانیت گرفته می‌شود.
۳) محبت و علاقه‌تان به دیگران را فریاد بزنید. بهترین حس، حس خوب ابراز محبت و علاقه به دیگران است. ابراز علاقه به دیگران انرژی مثبت را در شما و دیگران چند برابر می‌کند و روابط عاطفی بین افراد را استحکام می‌بخشد همین امر روحیه افراد را بالا می‌برد و به آنها قوت قلب می‌دهد.
۴) با روابط عمومی مناسب در صحنه حاضر شوید. هر روز صبح که از خواب بر می‌خیزید به خود اعتمادبه‌نفس دهید و سعی کنید با روابط عمومی خوب و روابط اجتماعی بالا در صحنه حاضر شوید.
افرادی که خونگرم هستند و روابط اجتماعی قوی دارند دیگران را جذب می‌کنند. این افراد معمولاً دوستان بسیاری دارند و هیچ‌وقت احساس تنهائی نمی‌کنند.
۵) ایمیل‌هایتان را در صورت امکان آخر شب و هر روز صبح چک کنید. سعی کنید نامه‌های غیرضروری را پاک کنید و از نگه داشتن آنها خودداری کنید.
پیشنهاد می‌کنیم نامه‌هائی را که چندان مورد علاقه شما نیست را نیز نگه ندارید چراکه باعث تجدید خاطرات بد و به‌هم ریختن اعصابتان می‌شود.
۶) حواستان به خوردنتان باشد. سعی کنید غذاهای سالم و مقوی مصرف کنید و از خوردن غذاهای چرب و فست‌فود خودداری کنید. در کنار غذایتان حتماً از سبزیجات و میوه‌های تازه استفاده کنید.
۷) واقعیت را از ایمیل‌هایتان سراغ بگیرید. تحقیقی که در این زمینه صورت گرفته نشان داده که بیشترین دروغ‌ها به‌صورت گفتاری و رودررو اتفاق می‌افتد. در حالی‌که اگر بنا باشد فرد دلایل خود را از طریق ایمیل و یا مکتوب اعلام کند کمتر به دروغ گفتن دست می‌زند. پس اگر می‌خواهید عذر موجهی برای کوتاهی در کارتان بیاورید بهتر است حقیقت را ابراز بدارید اگر با بیان آن احتمال دروغ گفتن وجود دارد دلیل خود را مکتوب بیان کنید تا از دروغ گفتن بپرهیزید.
۸) به حجم خوردنتان توجه کنید. مسلماً خستگی کارهای روزانه و درگیری ذهنی و میزان خوردنتان به‌جای نمی‌گذارد. در این مواقع باید حواسمان به رژیم غذائیمان باشد. عصبانیت در برخی از افراد باعث می‌شود سراغ خوردن بروند. پس این دسته از افراد باید بیشتر مراقب برنامه غذائیشان باشند.
۹) برای آن‌که دوستش دارید، هدیه کوچکی بخرید. هدیه گرفتن برای دیگران نه‌تنها حس خوبی را در خود فرد به وجود می‌آورد بلکه حس زیبائی را در دیگران القا می‌کند. هدیه لزوماً نباید چیز بسیار گران قیمتی باشد بلکه هر آن‌چه که ارزش معنوی کاری را بالا ببرد می‌تواند به‌عنوان هدیه محسوب شود.
۱۰) ذهنتان را رها کنید. نگذارید ذهنتان درگیر مسائل و مشکلات روزانه شود. برخی از افراد حتی عادت دارند مسائل ذهنی قبلیشان را مجدداً مرور می‌کنند. این کار نه‌تنها تأثیر مثبت و پسندیده‌ای ندارد بلکه باعث می‌شود کینه و کدورت بیشتری وجودتان را فرا بگیرد. هر آن‌چه از ذهنتان عبور می‌کند را با اندکی فکر قبلی بازگو کنید. بهتر است اگر ناراحتی از فردی دارید هرچه زودتر آن را ابراز بدارید تا مشکل برطرف شود.
۱۱) بدنتان را کش و قوس دهید. هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شوید مانندگربه بدنتان را کش و قوس دهید. این کار تمام خستگی را از وجودتان می‌آورد، باعث افزایش گردش خون و از بین بردن استرس و اضطراب می‌شود.
۱۲) دست به قلم بشوید، سعی کنید وقایع روزانه‌تان را یادداشت کنید. حتی نوشتن درباره بسیاری از مسائل مانند مرگ، زندگی، عشق به زیبائی می‌تواند شیوه زندگی کردنتان را تحت تأثیر و دگرگونی قرار دهد. نوشتن وقایع و خاطرات باعث می‌شود شما زمانی را به فکر کردن درباره آن‌چه در طول روز انجام داده‌اید اختصاص دهید.
۱۳) چند عدد تخم‌مرغ بشکنید!!! تحقیقات نشان داده افرادی که صبحانه تخم‌مرغ می‌خورند طی روز کمتر احساس گرسنگی می‌کنند. خوردن تخم‌مرغ گرسنگی را مهار می‌کند و جذب کالری در روز را کاهش می‌دهد. افرادی که روز پر کاری دارند فرصت ناهار خوردن ندارند می‌توانند صبحانه با خوردن تخم‌مرغ انرژی برای تمام روزشان ذخیره کنند.
۱۴) قرارهای مهم را پیش از ظهر بگذارید. تحقیقات نشان داده که نتیجه قرار ملاقات‌های پیش از ظهر و جلسا صبح نتایج مطلوب و خوشایندتری را داشته‌اند. و معمولاً جلساتی که بعدازظهر برگزار شده چندان رضایت‌بخش نبوده‌اند. شما می‌توانید با یک برنامه‌ریزی دقیق و منظم قرار ملاقات‌های غیرضروری را برای عصر و جلسات ضروری را برای پیش از ظهر و صبح تنظیم کنید.
۱۵) فکر کردن و تمرکز کردن درباره کاری قبل از انجام کار تأثیر مثبت فراوانی دارد. به‌عنوان مثال قبل از نرمش کردن، تمرکز کردن و فکر کردن درباره نرمش مربوطه یک‌سوم تأثیر انجام آن کار را دربر دارد.
۱۶) بعد از کار سخت روزانه به خودتان آرامش بدهید. محققان ژاپنی چنین اعلام کردند که افرادی که بعد از سپری کردن یک روز سخت و کاری چند دقیقه‌ای را صرف کسب آرامش می‌کنند، جسمشان را از خستگی روزانه به دور نگه می‌دارند و در نتیجه کمتر به خستگی مفرط دچار می‌شوند.
۱۷) نوشیدن آبمیوه را فراموش نکنید. در بدترین شرایط جسمی و روحی نوشیدن یک لیوان آبمیوه خنک و تازه شما را سرحال و شاداب می‌کند. نوشیدن آبمیوه در روز استرس و اضطراب شما را کاهش می‌دهد و باعث آرامش روح و روان شما می‌شود.
۱۸) با سرعت دویدن را جدی بگیرید. تنها با دویدن پرسرعت ظرف مدت ۳۰ ثانیه تمام انرژی‌های منفی را از خود دور کنید. محققان بریتانیائی چنین ابراز داشتند که با سرعت دویدن باعث کاهش استرس، تنش، عصبانیت و درگیری ذهنی می‌شود.
۱۹) به‌جای کلمه شما از ما استفاده کنید. تحقیقات روانشناسی که در این زمینه صورت گرفته نشان داده که بیشتر بحث‌ها و دعواها می‌تواند با جایگزین کردن کلمه ما به‌جای شما از بین برود. استفاده از کلمه ما به‌جای شما نوعی تعدیل در مسئولیت کارها به وجود می‌آورد.
۲۰) به‌خاطر داشته باشید که تأثیر اولین برخورد، مهم‌ترین تأثیر است. درست است که همیشه این باور را داشتیم که با اولین برخورد نباید نسبت به دیگران قضاوت کنیم اما نمی‌توانیم این امر را انکار کنیم که اولین برخورد شاید مهم‌ترین تأثیر را روی اطرافیان بگذارد. پس بهتر است در برخورد اول با دیگران مراقب رفتارمان باشیم.
۲۱) قدرت تمرکز خود را بالا ببرید. فکر می‌کنید دیگر نمی‌توانید مانند قبل تمرکز کنید و حواستان را به کارتان بدهید پس فکری در این مورد بکنید. بهتر است دغدغه‌های ذهنیتان را کنار بگذارید تا با آسودگی خیال بتوانید درباره کاری که می‌خواهید انجام دهید فکر کنید. پراکندگی افکار و مشغله‌های فکر، قدر آزاد اندیشیدن و تمرکز کردن را از شما می‌گیرد.
۲۲) اگر از دست کسی دلگیر هستید مشکلات و ناراحتیتان را رودررو حل کنید. به گفته یکی از روانشناسان معروف، تحقیقات نشان داده که برطرف کردن اختلافات پشت تلفن نه‌تنها به حل جریان کمک نمی‌کند بلکه باعث به وجود آمدن سوءتفاهم‌ و مشکلات بعدی می‌شود.
۲۳) شامتان را زودتر از همیشه بخورید. خوردن شام دیر هنگام باعث می‌شود شما شب خواب آرامی نداشته باشید در نتیجه فردا صبح سرحال و شاداب از خواب بلند نمی‌شوید. بسیاری از خستگی‌های مفرط به‌خاطر نداشتن خواب سبک و راحت است.
۲۴) خوردن شکلات و شیرینی‌جات را فراموش نکنید. تحقیقات علمی بسیاری نشان داده که خوردن شکلات باعث شادی و شادابی می‌شود. البته زیاده‌روی کردن در خوردن مواد قندی باعث افزایش قند خون می‌شود. شکلات شیری باعث افزایش حافظه تصویری و کنترل نبض شما می‌شود.
۲۵) نفس عمیق کشیدن را فراموش نکنید. می‌دانیم که با تنفس عمیق حجم زیادی از اکسیژن را وارد شش‌هایتان می‌کنیم. این کار تأثیر فراوان و مستقیمی در عملکرد مغزتان دارد. تنفس عمیق باعث آرامش ذهن می‌شود خلاقیت ذهن را بالا می‌برد.
۲۶) گوش فرا دادن به موسیقی به‌خصوص سمفونی‌های هیجان‌انگیز مانند سمفونی‌های بتهوون و موسیقی موتزارت در پایان شب ذهن را از هرگونه دغدغه آزاد می‌کند و به ذهن آرامش می‌دهد. تحقیقات نشان داده که گوش دادن به موسیقی عملکرد مغز را نیز ارتقا می‌دهد.
۲۷) خواب نیم‌روزی را جدی بگیرید. تحقیقات نشان داده که اندکی خواب نیم‌روزی که مدت ایده‌آل آن ۶ دقیقه است بدن را در برابر بیماری‌ها مقاوم می‌کند و از بسیاری از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.
۲۸) سفر کردن تأثیر به‌سزائی بر روح و روان می‌گذارد. از آن‌جائی که مشغله کاری مردان بیشتر از خانم‌هاست آنها مدت کمی را صرف استراحت می‌کنند و این خود باعث خستگی مفرط می‌شود. بهتر است در کنار کار خود، با برنامه‌ریزی منظم، زمان مشخصی را برای مسافرت در نظر بگیرید.
۲۹) سعی کنید با ذهن آزاد بخوابید و دغدغه ذهنیتان را هنگام خوابیدن کنار بگذارید. سلول‌های مغز هنگام خوابیدن هم‌چنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند حال اگر این فعالیت‌ها حل کردن مشکلات روزمره باشد مسلماً خواب راحتی نخواهید داشت.
۳۰) مرتباً خود را وزن کنید. وزن کردن روزانه باعث می‌شود شما از وزن بدنتان دائماً آگاهی داشته باشید. در این حالت اگر وزنتان کم و زیاد شود به خوبی می‌توانید علت آن را پیگیری کنید. حتی می‌توانید برای این منظور دفتر یادداشتی نیز تهیه کنید و این رویدادها را در آن یادداشت کنید.
۳۱) به‌خاطر داشته باشید که رختخوابی راحت می‌تواند خوابی راحت را به دنبال داشته باشد. قبل از خواب حتماً به یاد داشته باشید که سفتی و نرمی بالشتان را چک کنید. برخی از افراد روی بالش‌های نرم راحت‌تر می‌خوابند در حالی‌که بیشتر افراد بالش سفت را ترجیح می‌دهند.
۳۲) یک روز در هفته را با دوستانتان بگذرانید. به یاد داشته باشید که شما می‌توانید در کنار دوستانتان لحظات شاد و به یاد ماندنی را به‌جای بگذارید و خاطره شیرین آن بقیه روزهای هفته را سپری کنید.
۳۳) زندگیتان را از یکنواختی بیرون آورید. سعی کنید زمانی را آخر هفته به خود اختصاص دهید و با کمی صبر و حوصله به برنامه هفته‌ای که پیش‌ رو دارید برنامه‌ریزی کنید. به‌خاطر داشته باشید که هفته بعد شما باید با تغییری هرچند کوچک نسبت به هفته‌های قبلیتان همراه باشد. فراموش نکنید که موقعیت‌های هرچند کوچک اما دست‌یافتنی بهتر است. از موفقیت‌های بزرگ و دست‌نیافتنی و تجربیات دیگران استفاده کنید. به‌خاطر داشته باشید که اگر قرار باشد هر فردی خود همه موارد زندگی را تجربه کند، زمان به سرعت فرار می‌کند. بهتر است از تجربیات دیگران استفاده کنید تا بتوانید زندگی بهتری داشته باشید.
۳۴) همیشه با یاد خدا آرامش رابه قلب‌هایتان هدیه دهید. در مواردی که اضطراب و استرس دارید یاد خداوند می‌تواند آرامش را به وجودتان بازگرداند.
منبع : مجله زندگی ایده آل