یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

چند راه آسان برای ترجمه کلمات و متن


چند راه آسان برای ترجمه کلمات و متن
اگر از Yahoo! Messenger استفاده می کنید میتوانید farsidic را به لیست دوستان خود اضافه کنید. این در واقع یک روبوت است که وقتی یک کلمه انگلیسی به آن بفرستید معنی آنرا به شما میفرستد. این روبوت هنوز درحال آزمایش و بهبودی است و (در زمان نوشتن این مقاله) معنای فارسی کلمات و توضیح آنها به زبان ساده انگلیسی را میفرستد. این پروژه شخصی است و بهتر است آدرس آن (http://farsidic.blogspot.com) را بخاطر بسپارید که در صورت تغییر نام کاربر آن در یاهو نام جدید آنرا بدانید.
سایت لغتنامه آریانپور (http://www.aryanpour.com ) هم لغتنامه بسیار خوبی دارد. و اگر از لغتنامه استفاده زیادی می کنید میتوانید لغتنامه رایگان درنگار (فقط برای ویندوز) را از http://www.iranonline.com/DorNegarhttp:// دریافت کنید.
شاید گاهی هنگام جستجو در گوگل متوجه شده باشید که برخی صفحه ها در زبانهای دیگر هستند و در کنار آنها کلید ‘Translate’ را می بینید که آنها را ترجمه می کند. سایت جستجوی دیگری بنام AltaVista.com (که قبل از گوگل بهترین در نوع خود بود) همین سرویس را دارد که میتوانید مستقیما هم به آن دسترسی پیدا کنید. وقتی به http://babelfish.altavista.com بروید میتوانید یک متن یا آدرس هر سایت را وارد کرده و تمام متن یا سایت را از زبانهایی شامل فرانسه، اسپانیایی، ایتالیایی، پرتغالی، ژاپنی، چینی و کره ای به انگلیسی و یا برعکس ترجمه کنید.
برای ترجمه انگلیسی به انگلیسی به http://reference.yahoo.com بروید و چند لغتنامه و دائرتالمعارف مشهور از جمله American Heritage Dictionary انگلیسی و اسپانیایی، World Factbook، The Oxford Shakespeare و غیره را یکجا جستجو کنید. یاهو علاوه بر متن کامل این کتابها با تلفظ صحیح (و صدا) و ارتباط آسان بین کلمات، سرویسهای دیگری از جمله متن تمام آثار Shakespeare را کاملا بطور رایگان در اختیار شما قرار می دهد. سرویس مشابه http://www.dictionary.com است که لغتنامه هایی چون Webster را دارد ولی متاسفانه برای برخی سرویسها باید آبونمان ماهیانه پرداخت کنید.
اگر از سیستم عامل Linux استفاده کنید حتما میدانید که بیشتر محیط های گرافیکی این سیستم عامل حداقل یکنوع دیکشنری انگلیسی دارند. برای ویندوز، مکنتاش و حتی کامپیوترهای جیبی هم میتوانید با کمی جستجو در گوگل یا بانکهای نرم افزاری تعداد زیادی لغتنامه (چه نرم افزاری و از طریق اینترنت) پیدا کنید.
منبع : شبکه فن اوری اطلاعات ایران