یکشنبه, ۱۸ آذر, ۱۴۰۳ / 8 December, 2024
مجله ویستا
شکاف در کابینه جنگی بوش
در حالی كه بیش از ۲۶ ماه از سقوط دولت صدام میگذرد، تداوم تلفات نیروهای آمریكایی در عراق، موجب بحران اعتماد به بوش، حتی در میان اطرافیانش شده است. بوش، ماهها تلاش میكرد تا حمایت عمومی را برای جنگ در عراق به دست آورد، اما هماكنون در جبهه دیگری با افكار عمومی روبهروست: اتهاماتی مبنی بر اینكه دولت در مورد روند پیشرفت جنگ، حقیقت را به مردم نمیگوید.
به گزارش لوسآنجلستایمز، بوش و دوستانش، سعی در ارائه چهرهای مثبت از جنگ و تبلیغ اینكه هرچند هنوز پیروز نشدهاند، اما كماكان در حال پیشرفت هستند، داشتهاند. این در حالی است كه ماه گذشته، دیك چنی، معاون رئیسجمهور آمریكا، نظم اطلاعرسانی كاخ سفید را به هم ریخت و اعلام كرد كه شورشها در عراق رو به پایان است، اما از آن زمان تاكنون، كاخ سفید، تلفات زیادی داشته و هزینه زیادی را پرداخته است. سناتور چاك هگل كه از حامیان جنگ عراق بود، اعتراض كرده كه كاخ سفید به شدت دور از واقعیت است. همچنین سناتور جوزف بیدن، یكی دیگر از حامیان جنگ، بوش را به ایجاد بحران بیاعتمادی عمومی در آمریكا متهم كرده است. حتی رامسفلد نیز خود را جدای از صحبتهای معاون رئیسجمهور دانسته و میگوید: من از آنان استفاده نمیكنم و نباید هم این كار را انجام دهم؛ این سخنان را وی به كمیته خدمات مسلحانه سنا گفت. وی اظهار داشت: شورشها احتمالا تا ۴، ۸، ۱۰، ۱۲، ۱۵ و یا... سال دیگر ادامه خواهد داشت. ما زمان بیان آن را نمیدانیم و این مشكل بزرگی برای عراقیهاست.
ابرت دالك، مورخ و یكی از منتقدان بوش میگوید: تحلیلها كامل نیست و از تحلیل این مسائل هم نفرت دارم، اما قضیه شباهت زیادی به ویتنام دارد. این بحران، موجهایی از تجربه ویتنام است كه سناتورهای بسیاری با فشار بر جانسون ـ رئیسجمهور وقت آمریكا ـ اهداف و اعتمادسازی وی را زیر سؤال بردند. استیو اشمیت، سخنگوی چنی، اعلام كرد: معاون رئیسجمهور در این مباحثه، سیاستی پارتیزانی دارد؛ او میداند كه برای مخالفان سیاسی، تفسیر یك جمله و گذاشتن دام سیاسی برای آن بسیار طبیعی است. اما دیگر مقامات رسمی و پیشكسوتان جمهوریخواه كه از ترس كاخ سفید، بدون ذكر نام صحبت كردند، اعلام نمودند كه معاون رئیسجمهور در اینباره اشتباه میكند.
این در حالی است كه مایكل دیور، از معاونان سابق رونالد ریگان، هرگونه شبیهسازی به ویتنام در این زمینه را رد كرده و این را تنها مشكلی عادی دانسته است.
هفته گذشته اعتراضها به اعتمادسازی دستگاه بوش، از جانب حامیان جنگ، هم مخالفان آن و هم جمهوریخواهان و دمكراتها به خوبی مشهود بود.
بیشتر افراد، خواستار اطلاعرسانی بهتر در مورد پیامدها و خطر شكست در عراق و آموزش نیروهای عراقی بودند.
نظرسنجیها نشان میدهد كه به تازگی، بیشتر آمریكاییها معتقدند كه آمریكا در جنگ با عراق اشتباه كرده، اما هنوز تعداد كسانی كه خواستار بیرون آوردن نیروها از عراق هستند به اكثریت نرسیده است.
بوش در آخرین مصاحبه تلویزیونی خود، سعی در بازسازی این ضربه داشته و اعلام كرد كه بر پایه گزارشها، تعداد رو به افزایش شورشیان در عراق، بیشتر مربوط به كشورهای عرب دیگر است و همچنین اعلام نمود كه جبهه مركزی، در حال مبارزه با تروریسم عراق است.
یكی از مشاوران جمهوریخواه كه نخواست نامش فاش شود، گفت: «اگر همه چیز در عراق خوب پیش میرود، چرا هر روز صبح در اخبار میشنویم كه سی نفر در این كشور كشته شدهاند؟.
برژنسكی، مشاور سابق امنیت ملی آمریكا در زمان كارتر نیز خاطرنشان كرد: این جنگ با عدم شایستگی تاكتیكی و استراتژیك آمریكا شروع شد... بنابراین، رئیسجمهور هماكنون باید برای مردم آمریكا، طرحی را توضیح دهد كه روشنگر كلیدهای اصلی موفقیت آمریكا در عراق باشد.
منبع : خبرگزاری آفتاب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست