چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا


فقط ۲۴ ساعت در اختیار داریم


فقط ۲۴ ساعت در اختیار داریم
شما در روز چقدر وقت صرف توجه و رسیدگی به خودتان می كنید؟ این روزها بسیاری از ما برای سروسامان بخشیدن به كارهایمان وقت می گذاریم بسیار بیشتر از اجدادمان و گاه از این نكته نیز گله مندیم كه وقت كم می آوریم اما خوب است گاهی به وضعیت روحی و جسمی خودمان نیز توجه كنیم و در روز ولو هر چند كم به خودمان استراحت بدهیم. مهم است كه گاه بدون توجه به كارهای ناتماممان، بر زمان به گونه ای مدیریت كنیم كه در برنامه ریزی ها جایی برای خود داشته باشیم.
● فهرستی تهیه كنید:
این عمل به نظر كار بیهوده ای می رسد اما به شما كمك می كند تا منظم باشید و كارهای مهم ترتان را دسته بندی كنید. به علاوه خط زدن كاری كه انجام شده از فهرست، واقعاً هیجان انگیز است.
● واقع بین باشید:
چنان چه كاری تمام صبح شما را می گیرد به خود نگویید كه ۱۰ دقیقه بیشتر وقت نمی گیرد. دیگران خلف وعده شما را نمی بخشند و ترس از كمبود وقت اغلب سبب پیشرفت در كار نمی شود. در وهله نخست با خودتان روراست باشید.
● از دیگران كمك بخواهید:
اگر می توانید از كسی تقاضای كمك كنید، بهتر است این كار را انجام دهید زیرا برای تنها مبارزه كردن تان به شما جایزه نمی دهند. این نتیجه كار است كه مهم جلوه می نماید و مهارت های گروهی و شخصی شما را آشكار می سازد.
● به خودتان استراحت بدهید:
كار كردن مداوم مانند درس خواندن پیاپی است این كار تنها سبب درماندگی و خستگی شما می شود. دست كم پنج دقیقه استراحت كنید سپس با روحیه تازه تری كار را ادامه دهید.
● به چشم هایتان استراحت دهید:
خواب خوب و راحت شب، بسیار حیاتی و سلامت بخش است. بیشتر افراد به هفت یا هشت ساعت خواب شبانه نیاز دارند. اگر به مقدار كافی نمی خوابید اغلب در چهره شما نمایان می شود، دچار رخوت می شوید و بدخلقی می كنید، پای چشم ها گودافتاده و سیاه می شوند، در این وضعیت بسیار زودرنج به نظر می آیید ممكن است سبب نقص دستگاه ایمنی تان شوید. بنابراین به این چند توصیه گاهی كه بی خواب می شوید، عمل كنید.
الف) اگر مضطربید و یا ذهنتان مشغول است قبل از رفتن به رختخواب، فهرستی از كارهای روز بعد را تهیه كنید.
ب) قبل از خواب، اصلاً وقت خوبی برای هیجان زده شدن نیست بنابراین یا مطالعه كنید و یا به تماشای تلویزیون بپردازید.
پ) به گفته محققان محل خوابتان زیاد گرم یا سرد نباشد.
ت) چنان چه با همه تدابیری كه گفته شد، خواب به چشمانتان نرفت، به دعا خواندن و نیایش كردن بپردازید.
● با اضطراب وداع كنید:
پرواز هواپیماها عموماً با تاخیر انجام می شود، كامپیوترها از كار می افتند، حركت قطارها لغو می شود، رابطه ها از هم می پاشند، از عهده امتحانات آن گونه كه ما می خواهیم، برنمی آییم و... در این صورت شما نمی توانید زندگی خالی و بدور از اضطراب داشته باشید. به گفته روان شناسان همه افراد اضطراب دارند حتی جنین درون رحم مادر و این یكی از بزرگ ترین دلایل بیماری های جسمانی و روانی است اما خبر خوب این است كه می توانیم یاد بگیریم چه طور با اضطراب روبه رو شویم.
الف) بكوشید كارهایی را در ذهنتان مجسم كنید كه سبب اضطراب در شما می شوند. تأخیرها، برخوردها و نگاه های مردم، تغییرات ناگهانی و... چنان چه الگویی را پیش روی خود ببینند یا علت را بشناسید، مشكل تا نیمه حل شده است.
ب) حتی الامكان محرم اسرار و یا یك دوست نزدیك داشته باشید. غالباً بهتر است نگرانی هایتان را با فرد دیگری در میان بگذارید تا این كه در خودتان انباشته كنید.
پ) چاره ای جز مثبت اندیش بودن ندارید! مضطرب شدن برای مسأله ای كه امكان دارد بدتر شود، بیهوده است بنابراین به همه نتایج احتمالی بیندیشید.
ت) گاه رسیدن به حد مطلوب و قرار داشتن در خط استاندارد زندگی غیرممكن است اما اگر غذای سالم بخورید و به اندازه كافی ورزش كنید، موازنه درستی بین كار و زندگی برقرار كنید و توكل به خداوند را محور اهدافتان قرار دهید، احساس اضطراب كمتری خواهید داشت. از خاطر نبریم كه اضطراب طبیعی است اما برای همیشه و ابد به طول نمی انجامد.
زهرا قلی زاده سلوط
كارشناس ارشد و مشاور خانواده
منبع : روزنامه جوان