شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

تا می‌توانید میوه بخورید


تا می‌توانید میوه بخورید
بدن انسان از مقدار بسیار زیادی آب (۸۰ درصد) تشكیل شده است. بنابراین بسیار طبیعی است اگر انسان تمایل به مصرف مواد غذایی و خوراكی‌های آبدار داشته‌باشد.
همانطور كه اشاره شد، انواع میوه‌جات حاوی مقدار بسیار زیادی (۸۰ درصد كل مواد تركیبی) آب هستند. به‌غیر از میوه‌ها، ماده خوراكی‌ دیگری كه حاوی این مقدار آب باشد نمی‌توان پیدا كرد. اما سبزیجات بعد از میوه‌ها دومین مواد خوراكی ‌هستند كه از مقدار قابل ملاحظه‌ای آب تشكیل شده‌اند. شكی نیست كه میوه‌ها و سبزیجات، ۱۰۰ درصد خالی از كلسترول‌های مضری هستند كه به‌طور فراوان در محصولات لبنی و انواع گوشت‌ها یافت می‌شود.
علاوه‌ بر این میوه‌ها قُوت مناسبی برای تغذیه مغز انسان هستند و تاثیرات بسیار مثبتی را بر مغز و عملكرد آن دارند. به عنوان مثال یكی از فواید مصرف میوه، تاثیرات مثبت آن در تقویت حافظه و یادآوری هر چه بهتر و سریع‌تر مطالب و اطلاعات ذخیره شده در مغز است. بنابراین این ویژگی منحصر به فرد میوه‌ها، قطعا تاثیرات بسیار مفیدی را بر روی افرادی كه در حال آماده شدن برای امتحان و تست هستند، دارد. بنابراین اگر می‌خواهید فعالیت‌ها و عكس‌العمل مغزتان را به هنگام امتحانات بالا ببرید و به استخراج هر چه سریع‌تر اطلاعات در مغزتان كمك كنید، حتما از میوه‌های تازه و هویج به طور روزانه مصرف كنید.
به همین‌ سادگی با تغییری كوچك در عادات غذایی خود می‌توانید خاصیت اعجاب انگیز میوه‌‌ها را در تقویت حافظهٔ خود ببینید. البته مواد غذایی نیز وجود دارند كه برخلاف میوه‌ها و سبزیجات مانع از فعالیت سریع و به‌موقع مغز می‌شوند.. به عنوان مثال: آرد سفید، بخصوص وقتی كه با پنیر تركیب شود. تركیب چسبناكی را در معده تولید می‌كند كه انرژی بسیار زیادی را باید صرف هضم و گوارش آن كرد. بدن برای هضم این تركیب مجبور می‌شود، خون بیشتری را به سمت دستگاه گوارش و معده بفرستد تا عمل هضم به طور كامل انجام شود. بنابر این این ماده غذایی از رسیدن خون كافی به مغز و فعالیت درست آن جلوگیری می‌كند. یا مصرف گوشت بوقلمون باعث خواب‌الودگی و خستگی مفرط در افراد می‌شود. ویا تركیب پروتئین (گوشت) با نشاسته سیب‌زمینی) انرژی بسیار زیادی را برای سوخت و هضم از بدن می‌گیرد. كه همگی از عوامل كند‌كننده عملكرد سریع و درست مغز در استخراج اطلاعات و داده‌هایش می‌باشد.
از طرفی میوه‌ها دارای فیبر فراوان می‌باشند. فیبر‌ها یكی از بهترین عوامل جلوگیری كننده از چاقی مفرط، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی هستند. به همین جهت انجمن بیماران قلبی آمریكا مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر طبیعی را به طور روزانه به بیماران خود و افراد سالم جامعه برای پیشگیری از ناراحتی‌های قلب توصیه می‌كند. (مصرف ۵ تا ۹ عدد از انواع میوه این نیاز را برطرف می‌كند)
از دیگر تاثیرات مفید و مثبت میوه‌ها می‌توان به خاصیت اعجاب انگیز آنها در درمان و كاهش افسردگی اشاره كرد. با مصرف منظم و روزانهٔ میوه (یا آبمیوه) قطعا از خاصیت شفابخشی آن بهره‌مند خواهید شد. البته لازم به ذكر است كه بعد از ۳۰ روز مصرف روزانه و منظم میوه شاهد اثرات مفید و روح‌بخش آن بر روح و جان خود خواهید بود. (توجه داشته باشید كه آب‌میوه را ۲۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی میل كنید، این كار باعث جذب بهتر و كامل‌تر مواد مفید میوه خواهد شد)
برخی از مردم معتقدند كه میوه محصول گرانی است! بهترین راه‌حل برای هضم این مسئله، این است كه ببینید، برای خواركی‌ها و مواد غذایی دیگر به طور روزانه چقدر هزینه می‌كنید. آیا غذاها و خوراكی‌هایی كه روزانه مصرف می‌كنید از لحاظ قیمت، در سطحی مشابه به قیمت میوه قرار ندارند! آیا ارزش غذایی این مواد غذایی و خوراكی به اندازهٔ ارزش غذایی و خاصیت میوه‌ است! به نظر می‌رسد كه میوه‌ها سالم ترین و مغذی‌ترین مادهٔ غذایی روی زمین هستند. و قطعا ارزش هزینه كردن را دارند.
روال طبیعت این است كه درختان همواره از ما دعوت می‌كنند تا از میوه‌های شیرین و رسیده‌شان مصرف كنیم و در عوض به پراكنده شدن دانه‌های میوه‌شان كمك كنیم.
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی درمانگر


همچنین مشاهده کنید