چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
قوچان؛ جلوهای از تاریخ و طبیعت
قوچان با توجه به استقرار در منطقه حوزه آبریز رود اترک و مجاورت با ارتفاعات هزار مسجد، از شرایط اقلیمی مطلوبی برخوردار است.
این ناحیه که پیشینه تاریخی آن به ۸ هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسد، در دوره پارتها <آساک> و <آشاک> نامیده میشد.
شهر قدیم قوچان در زلزلههای پیاپی سال ۱۳۱۱ تخریب شد و ۲ سال بعد شهر جدید با خیابانها و معابر جدید و در مکان کنونی ساماندهی شد.
● یادمانهای تاریخی و فرهنگی قوچان:
آستان متبرکه امامزاده سلطان ابراهیم(ع) یکی از مهمترین بناهای تاریخی و مذهبی شهرستان قوچان است. این بقعه تنها بنای باقی مانده از قوچان قدیم است که در شهر کهنه (۵ کیلومتری شمال غربی قوچان فعلی) واقع است و برخی بنیاد این بنا را به دوران سلطان محمد خوارزمشاه نسبت دادهاند.
موزه مردمشناسی - بنای امروزی موزه قوچان - که در سال ۱۳۵۵ ابتدا به عنوان رستوران شهرداری ساخته شد، در سال ۱۳۶۷ ه-.ش برای کاربری موزه به سازمان میراث فرهنگی واگذار شد.
در مجموعه اشیا و اقلام این موزه با هدف معرفی و نمایش جلوههایی از مردمشناسی و غنای تاریخی منطقه با طرح جدید در ۳ سالن اصلی شامل فنون و هنرهای سنتی، آداب و رسوم عشایر کرد و نحوه معیشت و زندگی آنها و مشاغل بومی در معرض دید قرار گرفت.
در بخشی از فضای این موزه میتوان نمادها و جلوههایی از موسیقی قوچان، کشتی با چوخه و آیین ازدواج عشایر کرد را مشاهده کرد.
آرامگاه آقانجفی قوچانی از علمای بزرگ اسلام از دیگر ابنیه ارزشمند این شهرستان است. آقا نجفی قوچانی که صاحب کتابهای سیاحت شرق و سیاحت غرب است در سال ۱۳۶۳ درگذشت.
مناظر طبیعی آبشار و دره سراب از جاذبههای طبیعی قوچان به شمار میآید. ارتفاع این آبشار حدود ۲۰ و عرض آن ۳۰ متر است که با وجود نقاط سرسبز پیرامون آن چشماندازهای بدیعی دارد.
آبگرم شهر کهنه - چشمهسارهای جاری موسوم به آبگرم شهر کهنه در ۱۸ کیلومتری بخش غربی قوچان و به فاصله ۶ کیلومتری از بنای آرامگاه امامزاده ابراهیم(ع) قرار دارد.وجود آب معدنی با خواص درمانی آن و حرارت نسبتا گرم از مهمترین دلایل جلب و جذب گردشگر به این منطقه است.
دره شمخال جزو دیگر جاذبههای گردشگری قوچان است. دره زیبا و کمنظیر شمخال که از روستایی به همین نام واقع در ۲۵ کیلومتری باجگیران و ۸۰کیلومتری قوچان آغاز میشود، دارای آب و هوای مطلوب و تنوع حیات وحش است.
مهمترین دلیل اقلیم مطلوب این دره، الحاق رودخانههای شارک قرچه، در بادام، شمخال و اضافه شدن چشمههای متعدد در مسیر است که چشمانداز زیبایی دارد.درختان میوه وحشی در مسیر این دره از جمله انگور، انجیر، زالزالک، زرشک و آلبالو از دیگر جاذبههای طبیعی این منطقه به شمار میآید.
در فاصله ۱۰ کیلومتری از ابتدای دره، فضای جذاب و دیدنی به نام <حمام آب> وجود دارد که پذیرای شمار زیادی از گردشگران در فصل تابستان است.
سد تبارکآباد از دیگر جاذبههای این شهرستان محسوب میشود. روستا و منطقه تبارکآباد که در ۲۰کیلومتری شمالشرق قوچان واقع است، آب و هوای مستعد و باغها و درختان فراوان دارد.
عمده دلیل وجود این آب و هوای متنوع، عبور دائمی رودخانه اترک و ارتفاعات نسبتا بلند است.
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست