چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

پیشتازی بازها در آمریکا


پیشتازی بازها در آمریکا
گویا ضعف مدیریتی دموکراتها بار دیگر آنها را در برابر جمهوریخواهان به زانودر آورده است. این بار نیز مانند انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۴ شاهد افسار گسیختگی و عدم هماهنگی میان دموکراتها هستیم. هنوز چهره های مطرح حزب دموکرات به گونهای جدی در راستای حمایت از اوباما به میدان نیامده اند و حتی سخنرانی هیلاری کلینتون در اوهایو نیز تاثیری در این خصوص نداشته است.
نتایج نظرسنجی ها نشان دهنده برتری سناتور جان مک کین بر رقیب دموکراتش در ایالتهای سرنوشت ساز برای انتخابات ریاست جمهوری امریکاست.
در نظرسنجی اخیر موسسه راسموسن ریپورتز در ایالت کلرادو چهل و هشت درصد اعلام کردند هوادار سناتور جان مک کین جمهوری خواه هستند. چهل و شش درصد نیز گفتند باراک اوبامای دموکرات نامزد مورد علاقه شان برای راه یافتن به کاخ سفید است. در ایالت فلوریدا فاصله مک کین و اوباما از این هم بیشتر است. چهل و نه درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی این ایالت اعلام کردند در انتخابات چهارم نوامبر به جان مک کین رای خواهند داد. چهل و چهار درصد نیز تصریح داشتند نام باراک اوباما را روی تعرفه های رای خواهند نوشت. در ایالت اهایو که از دیگر ایالتهای “پاندولی” امریکا است چهل و هشت درصد هوادار جان مک کین و چهل و پنج درصد طرفدار باراک اوباما بودند. در ایالت پنسیلوانیا دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری امریکا با محبوبیت چهل و هفت درصدی در موقعیتی برابر قرار داشتند. در ایالت ویرجینیا نیز هر یک از این دو نامزد انتخابات پاییز امسال امریکا از حمایت و محبوبیت چهل و هشت درصدی برخوردار بودند. البته پس از فاصله گرفتن ناگهانی جان مک کین از باراک اوباما در روزهای اخیر شاهد کم شدن این فاصله بوده ایم اما اگر انتخابات ریاست جمهوری آمرکیا در حال حاضر برگزار شود،مک کین پیروز این انتخابات خواهد بود.به عبارت بهتر،اوباما طی هفته های اخیر وضعیت مطلوبی در نظرسنجی ها نواشته است.
همچنین جان مک کین از نظر آرای انتخاباتی ایالتی از رقیب دموکراتش در انتخابات ریاست جمهوری امریکا پیشی گرفته است. بررسهای انجام شده در امریکا نشان می دهد در حال حاضر سناتور جان مک کین جمهوری خواه دویست و بیست و هفت رای از مجموع آرای موسوم به “کالج انتخاباتی “ را از ان خود دارد. این درحالی است که سناتور باراک اوبامای دموکرات دویست و شانزده رای کالج انتخاباتی را برای انتخابات ریاست جمهوری چهارم نوامبر با خود همراه کرده است. تکلیف نود و پنج رای کالج انتخاباتی که مربوط به هفت ایالت پاندولی امریکا است نیز هنوز مشخص نیست. این بررسی ها نشان می دهد بخت سناتور جان مک کین از رقیب دموکراتش برای راهیابی به کاخ سفید کمی بیشتر است. در نهایت ، ارای کالج انتخاباتی تعیین کننده نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری امریکا خواهد بود.
البته در این برهه اختلافاتی نیز در نظرسنجی ها به چشم می خورد.در برخی نظرسنجی ها ادعا شده است که کاندیداهای احزاب دموکرات و جمهوریخواه برای رسیدن به کاخ سفید در رقابت خود در ایالت مهم و سرنوشت ساز فلوریدا برابر هستند، اما باراک اوباما توانسته در سطح ملی از یک پیشتازی مهم برخوردار باشد. جان مک کین و اوباما هر دو با ۴۸ درصد در فلوریدا در رقابتی مساوی بسر می برند، اما باراک با دو درصد امتیاز بیشتر در ایالت اوهایو که به ۴۹ درصد می رسد، توانسته گوی رقابت را تاکنون از مک کین برباید.ایالت های فلوریدا و اوهایو از مهمترین و سرنوشت سازترین ایالتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شمار می روند.
جرج بوش رئیس جمهوری کنونی آمریکا در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ میلادی با کسب امتیازات بیشتر در این دو ایالت توانست بر رقبای دموکرات خود پیروز شود. در ایالت ویسکانسین نیز کاندیدای سیاهپوست انتخابات آمریکا توانسته با کسب ۵۰ درصد سه امتیاز از رقیب جمهوریخواه خود پیشی بگیرد. ال گور و جان کری کاندیداهای سابق حزب دموکرات در انتخابات سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ میلادی توانسته بودند آراء این ایالت را از آن خود کنند. اما در سطح ملی، باراک اوباما از یک پیشتازی قابل ملاحظه پنج درصدی نسبت به مک کین برخوردار است. نظرسنجی شبکه خبری “سی.بی.اس” و نیویورک تایمز نشان می دهد که باراک با کسب ۴۸ امتیاز در سطح ملی توانسته پنج امتیاز از مک کین پیشی بگیرد!
نساء امیری نصرآبادی
منبع : روزنامه رسالت