جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا
شبکههای علمی و تحقیقاتی جهان
اولین شبکههای واقعی در قرن نوزدهم ظهور کردند و عبارت بودند از شبکههای تلگراف که به کار مسیریابی و رساندن پیغامها در سراسر جهان اختصاص داشتهاند. به بیان فنی آنها از یک شبکه ابتدائی سوئیچینگ پیغام استفاده میکردند. تلفن با صدا در سال ۱۸۷۶ بهوسیلهٔ الکساندر گراهامبل اختراع شد و برای همیشه بهعنوان بزرگترین نقطهٔ عطف در صنعت ارتباطات راه دور باقی خواهد ماند.
اولین سیستم سوئیچینگ خودکار به فاصلهٔ کمی در سال ۱۸۷۹ اختراع شد. با این وجود در ابتدا شبکههای تلفن با سوئیچینگهای دستی به وسیلهٔ اپراتورهای انسانی کار میکردند. در ابتدای قرن بیستم سیستمهای سوئیچینگ خودکار کاربرد وسیعی پیدا کردند و بر اساس سوئیچهای کنترلشده الکترومکانیکی که تا دهه ۷۰ همچنان به عنوان تکنولوژی سوئیچینگ پایه مورد استفاده بودند تلفنهای با صدا، شبکههای مدار سوئیچ شونده محسوب میگردند یعنی در طول مدت تماس یک مسیر ویژه ما بین طرفین ارتباط ایجاد و نگهداری میشود.
تاریخ شبکههای تحقیقات بهطور شگفتآوری کوتاه است. اگرچه شبکه ارتباط راه دور خودکار بیش از یک سده و کامپیوترها بیش از ۵۰ سال است که در دسترس است ولی در واقع هیچ کوشش جدی برای ترکیب و ادغام این دو فناوری قبل از نیمه دهه ۱۹۷۰ شروع نشده بود.
شبکههای تحقیقاتی در اصل با اتصال بین کامپیوترها و ارتباط بین آنها مربوط میشود. ایده شبکه کارهای تحقیقات چه در اروپا و چه در امریکا در این برهه برای ایجاد یک محیط شبکهای داده که ما امروز آن را به عنوان یک حق مسلم میشناسیم، اساسی و ضروری بود.
گردآوری و ترجمه: محبوبه سیف محدثی
ویرایش: آذر اورنگیان
ویرایش: آذر اورنگیان
منبع : شبکه علمی کشور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست