جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
حقوق و تکالیف ضابطان غذایی
كلیه متصدیان و كارگران موظفند كارت معاینه پزشكی معتبر در محل كار خود داشته و هنگام مراجعه بازرسین بهداشت ارائه نمایند.
یكی از اموری كه در جهت بهبود كیفیت فرآوردههای غذایی نقش موثری عهدهدار است، كارگران و پرسنلی هستند كه در كارخانجات، كارگاهها، اغذیهفروشیها و رستورانها مشغول به كار بوده و مسلما سلامت و امنیت و رفاه آنها از لحاظ جسمی و روانی نقش مهمی در سلامت جامعه دارد. اما آیا كارگران این صنف و متصدیان و مدیران این اصناف حق و حقوق كارگران و پرسنل خود را از لحاظ بهداشتی و سلامت رعایت میكنند؟ و یا تا چه اندازه به سلامت محیط اطراف خود توجه دارند.
كارشناسان بهداشت از جمله مامورینی هستند كه جهت حفظ سلامت و بهداشت این مراكز به این محیطها سركشی كرده و مواردی كه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و تحت عنوان قانون ماده ۱۳ تهیه و تدوین شده است را مورد بررسی قرار میدهند:
▪ كلیه متصدیان و كارگران و اشخاصی كه در مراكز تهیه، تولید و توزیع نگهداری و فروش و وسایط نقلیه حامل مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماكن عمومی اشتغال دارند، موظفند دوره ویژه بهداشت عمومی را گذرانده و گواهینامه معتبر آن را دریافت دارند.
▪ استخدام هر یك از كارگران و اشخاص بدون داشتن گواهینامه فوق ممنوع است.
▪ اشخاصی مانند صندوقدار، باغبان، نگهبان، راننده و نظایر آنها كه در این اماكن شاغل بوده لیكن با مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی ارتباط مستقیم ندارند از این قاعده مستثنی هستند.
▪ كلیه متصدیان و كارگران موظفند كارت معاینه پزشكی معتبر در محل كار خود داشته و هنگام مراجعه بازرسین بهداشت ارائه نمایند. مدت اعتبار كارت فوق برای اغذیهفروشیها، بستنی، ساندویچیها و آبمیوهفروشان و قنادان و مشاغل مشابه و نیز كارگران كارگاهها و كارخانجات تولید مواد غذایی و بهداشتی فاسدشدنی شش ماه و برای سایر مشاغل یك سال است.
▪ كلیه اشخاصی كه در اماكن و مراكز فوق كار میكنند باید ملبس به لباس كار و روپوش تمیز و بهرنگ روشن باشند.
▪ متصدیان و كارگران موظفند بهداشت فردی و نظافت عمومی محل كار خود را بهطور كامل رعایت كرده و به دستوراتی كه از طرف بازرسین بهداشت داده میشود ، عمل نمایند.
▪ متصدیان اماكن و مراكز و كارگاهها و كارخانجات موظفند برای هر یك از شاغلین خود جایگاه محفوظ و مناسبی به منظور حفظ لباس و سایر وسایل در محل تهیه نمایند.
▪ متصدیان اماكن و مراكز و كارگاهها موظفند از ورود و دخالت افراد متفرقه به امور تولید، تهیه، طبخ، حمل و نقل و توزیع و فروش مواد غذایی جلوگیری نمایند.
▪ متصدیان همچنین موظفند به تناسب تعداد كارگران خود به ازای هر كارگر حداقل ۵/۲ متر مربع اطاق استراحت مطابق با موازین بهداشتی تهیه نمایند. در هر حال مساحت اطاق استراحت نباید كمتر از ۵/۷ متر مربع و ارتفاع سقف آن نباید كمتر از ۸/۲ متر باشد.
▪ متصدیان موظفند در صورت لزوم آشپزخانه، انبار موادغذایی اولیه و سالن غذاخوری با فضای كافی به تناسب تعداد كارگران و شاغلین با شرایط كاملا بهداشتی در محل كار یا كارخانه ایجاد نمایند.
▪ اشخاصی كه به نحوی با طبخ و تهیه و توزیع موادغذایی سر و كار دارند، در حین كار شخصا حق دریافت بهای كالای فروخته شده را از مشتری نخواهند داشت. شاغلین محلهایی مانند میوه و سبزی فروشی، عطاری، بقالی و فروشندگان مواد غذایی بسته بندی شده از این قاعده مستثنی هستند.
▪ جعبه كمكهای اولیه با مواد و وسایل مورد نیاز باید در محل مناسب نصب گردد.
▪ كارگران كارگاهها و كارخانجات و اماكنی كه با پخت و فرآوری موادغذایی سر و كار دارند همچنین كارگران كشتارگاهها و محلهایی مانند آنها موظفند هر روز قبل از شروع و بعد از خاتمه كار ، استحمام نمایند.
▪ استعمال دخانیات توسط متصدیان و كارگران در حین كار ممنوع است.
▪ فروش و عرضه سیگار در كارگاهها و كارخانجات ممنوع است.
▪ فروش سیگار به افراد كمتر از ۱۸ سال ممنوع است.
▪ متصدیان موظفند ضمن نصب تابلوهای هشداردهنده در نقاط مناسب و در معرض دید، از مصرف دخانیات جلوگیری كنند.
▪ برای كارگران باید دستشویی و توالت مجزا و مجهز به شیر آب گرم و سرد و با شرایط لازم بهداشتی در محل مناسب وجود داشته باشد.
▪ وجود توالت و دستشویی برای كارگران مرد و كارگران زن به صورت كاملا جدا و مستقل از هم اجباری است.
▪ در فصل گرما حداكثر درجه حرارت داخل اماكن نباید بیشتر از ۳۰ درجه سانتیگراد باشد.
▪ شدت روشنایی نور طبیعی یا مصنوعی در آشپزخانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ لوكس، آرایشگاه ۲۰۰ تا ۵۰۰ لوكس، نانوایی ۱۰۰ تا ۳۰۰ لوكس، محلهای فرآوری و تولید و بستهبندی ۱۵۰ تا ۲۰۰ لوكس (بسته به نوع كار) و در محوطه عمومی و انبار مراكز و اماكن كارگاهها و كارخانجات حداقل ۱۰۰ لوكس و در راهرو، سرسرا، رختكن، توالت، دستشویی و حمامها باید بین ۵۰ تا ۱۵۰ لوكس باشد.
▪ برای جلوگیری از حریق و انفجار و سایر خطرات احتمالی باید پیشبینیهای لازم با توجه به حجم كار و نوع فعالیت و تعداد كارگران به عمل آید.
مامورین بهداشت كه برای نظارت بهداشتی اماكن و مراكز موضوع این ماده تعیین میشوند، موظفند متخلفان از مقررات بهداشتی را با ذكر موارد تخلف با تنظیم گزارشی به مسوول بهداشت محل معرفی نمایند.
▪ تخلف از مقررات بهداشتی نظیر عدم رعایت بهداشت فردی، وضع ساختمانی و وسایل كار ممنوع است. این مجازاتها به صورت جریمه نقدی به ازای هر مورد نقض مقررات بهداشتی خواهد بود.
مریم منصوری
منبع : روزنامه سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران تهران انتخابات عراق دانشگاه تهران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم روز معلم نیکا شاکرمی مجلس
سیل آتش سوزی هواشناسی شهرداری تهران آموزش و پرورش یسنا پلیس قوه قضاییه فضای مجازی معلم زلزله سلامت
قیمت خودرو تورم سهام عدالت قیمت طلا سازمان هواشناسی خودرو بازار خودرو قیمت دلار قیمت سکه ایران خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان
مهران غفوریان ساواک موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ سینمای ایران تبلیغات نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی عفاف و حجاب سینما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه حماس انگلیس نوار غزه اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان آتیلا حجازی باشگاه استقلال علی خطیر لیگ برتر بازی لیگ برتر ایران تراکتور رئال مادرید
اپل هوش مصنوعی فناوری آیفون گوگل ناسا مدیران خودرو تلفن همراه
خواب طب سنتی کبد چرب فشار خون بیماری قلبی