چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
امیدهای سیموئز
رنه سیموئز ،مربی ۵۲ ساله برزیلی كه اخیراً به عنوان مربی جدید تیم امید و یا همان المپیك ایران برگزیده شده است سرگذشت جالبی دارد و در فوتبال جهان به یك ماركوپولو كوچك مشهور است. این مربی در كارنامه خود سابقه مربیگری در تیم ملی ترینیداد و توباگو و همچنین تیم ملی فوتبال جامائیكا را دارد كه همراه با این تیم در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه حضور داشت. پس از اینكه این مربی برای اولین بار و در عین تعجب همگان تیم جامائیكا را به مرحله نهایی رقابت های جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه هدایت كرد به یك اسطوره در این كشور تبدیل شد، اما با توجه به اینكه فوتبال ورزش بی رحمی است، سیموئز مجبور به قطع همكاری با فدراسیون فوتبال جامائیكا شد. اما به چه دلیل سیموئز با جامائیكا قطع همكاری كرد. پس از اینكه این تیم در رقابت های جام طلایی در برابر تیم های كلمبیا و هندوراس شكست خورد مطبوعات و مردم این كشور به شدت از عملكرد وی انتقاد كردند به همین دلیل او از فدراسیون فوتبال جامائیكا اجازه خواست تا با تیم فلامنگو برزیل مذاكره و در نهایت قرارداد خود را با این فدراسیون لغو كند. جالب اینكه فدراسیون فوتبال جامائیكا نیز بدون درنگ استعفای سیموئز را پذیرفت و او نیز روانه فلامنگو شد. زمانی كه خبر جدایی سیموئز از تیم ملی جامائیكا منتشر شد مردم این كشور عزادار شدند چون با این مربی ارتباط عاطفی برقرار كرده بودند و به هیچ قیمتی حاضر به از دست دادن وی نبودند. به اعتقاد بسیاری از كارشناسان فوتبال در جامائیكا، فدراسیون فوتبال این كشور در حفظ این مربی كوتاهی كرد و با توجه به موفقیت های استثنایی كه این مربی برای فوتبال جامائیكا به ارمغان آورده بود، مسئولان فدراسیون می بایست تلاش بیشتری را برای حفظ وی به خرج می دادند.به هر حال وی در مدت زمان مربیگری خود در جامائیكا اقداماتی انجام داد كه این اقدامات هرگز به فراموشی سپرده نخواهد شد. برخی از این اقدامات به این شرح است:
۱- جمع آوری بازیكنان بومی و غیر بومی، حرفه ای و غیرحرفه ای آن هم با فرهنگ های متفاوت در تیم ملی و هماهنگ و متحد كردن آنها با همدیگر.
۲- برقراری انضباط در تیم كه این نظم زبانزد خاص و عام بود.
۳- تحمل توقعات بسیار بالا و غیر منطقی افكار عمومی.
۴- تحمل انتقادات غیر منصفانه و ناعادلانه مطبوعات.
در یك كلام سیموئز یك مربی فوق العاده برای مردم جامائیكا بود، چون وی خود و خانواده اش را وقف موفقیت تیم ملی فوتبال این كشور كرد. وی به حدی در این كشور محبوب بود كه در مراسم تودیع وی وزیر ورزش جامائیكا گفت: ما به سیموئز مدیون هستیم چون وی به ما نشان داد كه چگونه می توانیم با استفاده از توانایی های خود ترقی كنیم و با همین امكانات محدود می توانیم به قله های رفیع موفقیت دست یابیم، در حالیكه پیش از این خودباوری در نزد ورزشكاران كشور ما وجود نداشت.
حضور در المپیك
اما آخرین تجربه بین المللی رنه سیموئز مربوط به رقابت های المپیك ۲۰۰۴ آتن می شود كه وی به عنوان مربی تیم ملی زنان برزیل در این رقابت ها حضور یافت و این تیم را به مقام نایب قهرمانی هدایت كرد. تیم ملی زنان برزیل در این رقابت ها ابتدا در مرحله گروهی با یك گل استرالیا را شكست داد اما در بازی دوم خود با دو گل مغلوب آمریكا شد. برزیل برای اینكه به عنوان تیم دوم گروه به مرحله بعدی صعود بكند در بازی آخر خود با ۷ گل یونان را در هم كوبید.در مرحله یك چهارم پایانی تیم رنه سیموئز موفق شد با ۵ گل مكزیك را شكست بدهد و به نیمه نهایی برسد كه در این مرحله تیم برزیل با یك گل از سد تیم سوئد عبور كرد و فینالیست شد. در بازی پایانی دو تیم برزیل و آمریكا پس از ۹۰ دقیقه تلاش به نتیجه مساوی یك بر یك دست یافتند، اما در وقت اضافی تیم آمریكا گل پیروزی را به ثمر رساند و اینگونه تیم برزیل با مربیگری سیموئز به مقام نایب قهرمانی دست یافت.شاید تصور شود كه فوتبال زنان در كشور برزیل مانند فوتبال مردان پرطرفدار است اما جالب اینكه دقیقاً عكس این شرایط حكمفرماست چون تیم ملی فوتبال زنان برزیل تنها ۶ ماه پیش از آغاز رقابت های المپیك تشكیل شد و در حقیقت یك تیم كاملاً نوپا به شمار می آمد و بسیاری از بازیكنان آن حتی بازی در یك تیم باشگاهی را هم تجربه نكرده بودند.در كشوری كه مردم آن با فوتبال نفس می كشند و زندگی می كنند بسیار جای تعجب است كه تیم ملی زنان این كشور پیش از رقابت های المپیك یك تیم كاملاً ناشناخته به شمار بیاید. در فرهنگ مردم این كشور این باور نادرست رخنه كرده كه زنان نباید فوتبال بازی كنند به همین دلیل لیگ فوتبال زنان در آن وجود ندارد و بازیكنی پرورش داده نمی شود، اما شاید مقام نایب قهرمانی تیم ملی زنان این كشور باعث بشود تا دیدگاه مردم این كشور نسبت به فوتبال زنان تغییر كند.پس از پایان رقابت های المپیك، سیموئز به دلیل مشكلات مالی با تیم ملی زنان برزیل قطع همكاری كرد و با شركت در یك مصاحبه به پرسش های متعددی در حوزه های مختلف پاسخ داد كه مرور بخشی از آن مصاحبه خالی از لطف نخواهد بود.
* به عنوان اولین سئوال به چه دلیل از تیم ملی زنان برزیل كناره گیری كردید؟
- من طی ۶ ماه كار با تیم ملی زنان فوتبال برزیل مسائل مالی را كاملاً فراموش كردم چون دستمزدم بسیار ناچیز بود و به همین دلیل حتی توان پرداخت قبوض خانه خود را نداشتم. البته موفقیت این تیم و روحیه شكست ناپذیری اعضای آن، كمبودهای مالی را كاملاً جبران كرد، اما به دلیل مشكلات مالی دیگر نمی توانستم در این تیم به كار ادامه بدهم.
* چگونه شد كه تیم گمنام برزیل به مقام نایب قهرمانی دست یافت، آیا اردوهای خارجی داشتید؟
- باور كنید كه با كمترین تداركات وارد المپیك شدیم و حتی یك بازی تداركاتی بین المللی نیز برگزار نكردیم. قرار بود كه با تیم های چین و روسیه دیدار كنیم كه هر دو مسابقه لغوشد.
* رمز موفقیت شما در المپیك چه بود؟
- من یك نظریه دارم كه بدون شكست خوردن نمی توان پیشرفت كرد. من در زمانی كه در ترینیداد و توباگو و یا در جامائیكا مربیگری می كردم در چند سال اول همواره شكست می خوردیم و همگان به من می گفتند كه آیا عقلم را از دست داده ام؟ اما چون از شكست خوردن هراس نداشتم با اطمینان كار خود را ادامه می دادم كه هر دو بار به موفقیت رسیدم.
در مورد تیم ملی زنان برزیل هم وضعیت به این ترتیب بود. پس از تحمل شكست ها به توفیق دست یافتیم.
* یكی از ویژگی های بارز تیم های شما همواره آمادگی بدنی بازیكنان بوده است لطفا در این مورد توضیح بدهید؟
- ما از تكنولوژی مدرن برای حفظ آمادگی بازیكنان استفاده می كنیم. به عنوان مثال هنگامی كه به تیم ملی برزیل پیوستم بازیكنان این تیم برای اینكه وزن كم كنند در روز تنها دو وعده غذا می خوردند اما من با تمرینات علمی خود باعث شدم كه بازیكنان در طول روز ۴ وعده غذا بخوردند، اما باز هم وزن كم بكنند. ما حتی به بازیكنان دستگاههای GPS متصل كرده بودیم تا اینكه بدانیم آنها چند متر را دویده اند.
* چگونه شما توانستید مشكلات حاشیه ای تیم و بازیكنان را خار ج از زمین فوتبال كتنرل كنید؟
- من در ابتدا بازیكنان را جمع كرده و مقررات مورد نظر خود را برایشان تشریح كردم و آنها نیز نظراتشان را گفتند. در پایان به یك جمع بندی و توافق كامل دست یافتیم و دیگر هیچ كسی از دایره این مقررات خارج نشد.
* شما در چند سال اخیر در كشورهای مختلفی فعالیت كرده اید و با فرهنگ های مختلف آشنا شده اید، فرهنگ كدام كشور برای شما جالب بود؟
- من در هر مسابقه بین المللی كه حضور داشتم ارتباط بسیار صمیمی با ورزشكاران و مربیان سایر كشورها برقرار می كردم، اما در المپیك آتن اتفاق بسیار جالبی رخ داد كه آن نحوه برخورد ورزشكاران آمریكایی بود. با توجه به اینكه در زمان برگزاری رقابت های المپیك كلیه تیم ها در یك هتل ساكن بودند به همین دلیل در راهروها هر روز با هم برخورد داشتیم و تنها كشوری كه ورزشكارانش با سایر ورزشكاران خوش وبش نمی كردند ورزشكاران آمریكایی بودند. واقعاً نمی دانم كه به چه دلیل آنها روح بازی جوانمردانه فیفا و یا المپیك را رعایت نمی كنند.
* بر خلاف تصور، شما بسیار خوب به زبان انگلیسی صحبت می كنید چگونه است كه تا این حد به این زبان تسلط دارید؟
- من به تدریج با این زبان آشنا شدم. در سال ۱۹۸۲ برای اولین بار از برزیل خارج شدم تا اینكه در امارات زندگی كنم و از همان زمان متوجه شدم كه باید برای برقراری ارتباط با افراد اطراف خود زبان انگلیسی را فرا بگیرم.
در اینجا بد نیست یك خاطره بسیار جالب برایتان تعریف بكنم. در سال ۱۹۹۴ هنگامی كه با مسئولان فدراسیون جامائیكا كه همگی تحصیلكرده كشورهای خارجی بودند صحبت می كردم یكی از آنان از من سئوال كرد: زبان انگلیسی شما بسیار ناقص و نامفهوم است پس چگونه می توانید با این زبان با بازیكنان انگلیسی زبان جامائیكا ارتباط برقرار نمایید.من هم در پاسخ به وی گفتم، كه فوتبال را به آنها با پا آموزش خواهم داد نه با زبان.بعد از آن همان فردی كه پرسش موردنظر را مطرح كرد به یكی از بهترین دوستانم تبدیل شد.
امیر بهادری نژاد
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست