سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

آب نبات


آب نبات
● تعریف آب نبات
آب نبات نوعی شیرینی است که از حل نمودن شکر در آب، شیر و... و حرارت دادن محلول به دست آمده تا کاراملی شدن آن تهیه می شود. محلول آب و شکر را معمولاً شربت می نامند.
از شربت می توان با توجه به نوع حلال و مواد به کار رفته و میزان هر یک، فراورده های متفاوتی از جمله کارامل، تافی، باسلق و... بدست آورد.
همچنین طرز تهیه آب نبات میزان سختی، نرمی و یا کشدار بودن آن را تعیین می نماید.
● تهیه آب نبات
بافت نهایی آب نبات بستگی به حرارتی دارد که محلول شکر در آن قرار داده شده است. وجود ماده حل شدنی همچون شکر باعث می شود که نقطه جوش محلول بالاتر رود. بنابراین محلول شکر در دمای بالاتری نسبت به آب خالص به جوش می آید. هرچه غلظت شکر به کار رفته بیشتر باشد، نقطه جوش محلول بالاتر می رود. زمانی که محلول شکر را حرارت می دهیم، به جوش می آید و آب موجود در آن شروع به تبخیر شدن می کند. با این عمل، غلظت محلول مدام بیشتر می شود و همین غلیظ شدن، سبب می شود که نقطه جوش محلول، بالا و بالاتر رود. پس نقطه جوش با غلظت شکر رابطه مستقیم دارد. به هر حال، قرار گرفتن محلول شکر در دماهای بالاتر (که حاکی از غلظت بیشتر محلول می باشد) تولید آب نبات سخت و در دماهای پایین تر تولید آب نبات نرم می کند.
در آمریکای شمالی، از واژه آب نبات به جای انواع شیرینی استفاده می کنند. در انگلستان، از آب نبات برای فراورده ای استفاده می شود که از شکر قوام آمده تهیه شده باشد و به انواع کیک و کلوچه و... ، شیرینی می گویند.
کارخانجات بزرگی در سراسر دنیا انواع آب نبات با طعم ها و رنگ های بسیار متنوع عرضه می نمایند. آب نبات چوبی، شکلات تخته ای و همچنین شیرینی های سنتی معروفی همچون نوقا و ریس را در این دسته قرار می دهند.
از معروف ترین طعم های آب نبات هم می توان به طعم نعنا، توت فرنگی، لیمو و پرتقال اشاره کرد.
http://poshtibani-maghalen.blogfa.com/post-۲۵.aspx
منبع : مطالب ارسال شده


همچنین مشاهده کنید