چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
آلن روبگریه
▪ آلن روبگریه (۱۹۲۲-۲۰۰۸)
نویسندگان- آلن رب گرییه مهندس کشاورزی، سینماگر و رماننویس ۱۸ اوت ۱۹۲۲ در برست و در خانوادهای که اصطلاحآً متوسط نامیده میشود، به دنیا آمد*
او پس از تحصیلات کلاسیک و یادگیری زبانهای یونانی و لاتین، شروع به یادگیری ریاضیات و زیستشناسی میکند و وارد مؤسسه ملی کشاورزی میشود و در سال ۱۹۴۵ از این مؤسسه فارغالتحصیل میشود.
به این ترتیب او بهمدت ۷ سال، با علاقه ولی نه با عشق زیاد، تحقیقات گوناگونی در سازمانهای رسمی انجام میدهد که از آن میان میتوان به تحقیق در زمینه آسیبشناسی گیاهی اشاره کرد اما ناگهان دست به نوشتن داستانی عجیب میزند که قهرمانش در فضا و زمانی نامعمول به سر میبرد.
او بدون اینکه از رد شدن این رمان (شاهکشی) از طرف ناشران هراسی به دل راه بدهد، راه امن و آسان شغل قبلیاش را رها میکند و خود را وقف نوشتن میکند که به قول گاستون گالیمار، به هیچ نوع کار عمومی که مردم میکنند شباهت ندارد.
انتشارات «مینویی» رمان دومش را منتشر میکند، انتشاراتی که بهطور مخفیانه در دوران اشغال فرانسه راهاندازی شده بود و هدف مدیر آن «ژروم لیندون» این بود که تفکر مقاومت را در برابر افکار عمومی زنده نگه دارد.
اما دو سال بعد، انتشار رمان «چشم چران» سکوت محتاطانه منتقدان آن زمان را شکست. منتقدان با خواندن این رمان زنجیر پاره میکنند و تا آنجا پیش میروند که میگویند نویسندهاش باید به تیمارستان فرستاده شود.
اما از آن طرف کسانی مثل ژرژ باتای، «بارت» و «بلانشو» با اشتیاق طرف نویسنده را میگیرند. روب گریه مشاور ادبی انتشارات مینویی میشود و بهمدت بیست و پنج سال در این سمت باقی میماند.
او به کمک لیندون چند رماننویس زن و مرد را که با آنها احساس برادری ادبی میکند زیر پرچم انتشارات جمع میکند. این رماننویسان بسیار مستقل کار میکنند و اغلب مسنتر از او هستند. به این ترتیب ایده جنبش ادبی رمان نو کمکم شکل میگیرد.
از آنجا که در همان زمان او مقالههایی بحثبرانگیز درباره ادبیات هم چاپ میکند، به او عنوان بزرگ مکتب و پاپ میدهند، که این عناوین بیشک درست نیست. بلافاصله در مورد او شایعاتی هم سر زبانها میافتد.
مثلآً میگویند که او انسان را از روایت حذف کرده است، که این باعث میشود از یک طرف او بهعنوان نویسندهای که حرفی دارد مطرح شود و از طرف دیگر شمار خوانندگانش بیش از پیش کمتر شود.
نتیجه این میشود که رمان کرکره در سال ۱۹۵۷ با شکست مالی روبهرو میشود که باز این مسئله هم جلوی انتشار آن به ۳۰ زبان مختلف را نمیگیرد. روب گریه در تمام دنیا معروف میشود ولی کمتر کسی او را درست میشناسد.
آثارش محل انتقادهای ادبی قابل توجهی میشود که گاه بسیار خصمانهاند و گاه بسیار طرفدارانه و گاهی هم شامل تحقیقات دانشگاهی میشوند. این انتقادها در کنار هم بسیار رنگارنگ و ضدو نقیض مینمایند.
این مطلب را آلن روبگریه درباره زندگی و آثار خود نوشته است. جالب این که از شیوهای استفاده کرده که انگار از شخص دیگری سخن میگوید.
به همین علت است که شاید برای شناخت او چه زندگیاش و چه نگاهش به کارنامه کاریاش از ابتدا تا مرگ، بیش از هر نوشته دیگری بتواند مفید باشد که با اندکی اختصار میخوانید.
آلن روبگریه رماننویس ۱۹ فوریه ۲۰۰۸ (۳۰ بهمن ۸۶) در سن هشتاد و پنج سالگی به دلیل عارضه قلبی درگذشت.[
منبع : همشهری آنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست