دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
کلیات جراحی عیوب انکساری
جراحان چشم حدود ۱۰۰ سال است كه جراحی های انکساری را برای درمان میوپی، هیپروپی و آستیگماتیسم را انجام میدهند. اما دهه گذشته شاهد رشد سریع و بهبود روش های جراحی و استفاده از لیزر برای اصلاح عیوب انکساری بوده است. جراحی های انکساری شامل چندین روش جراحی میباشد كه برای كاهش یا حذف نیاز به عینك طراحی شده اند. در این روش ها انحنای قرنیه تغییر داده می شود در نتیجه برای اصلاح نزدیك بینی انحنای قرنیه كمتر می شود و برای اصلاح دوربینی اغنای قرنیه افزایش می یابد. به طور كلی روش های اصلاح عیوب انكساری را می توان به چهار دسته كلی تقسیم كرد:
● تراش قرنیه (Ablation): در این روش ها با استفاده از لیزر اكسایمر بخشی از بافت قرنیه برداشته می شود. این روش ها شامل لیزیك (Lasik) لیزر (PRK)، لیزك یا لازك (LASEK) می باشند كه برای اصلاح دوربینی، نزدیك بینی و آستیگماتیسم كاربرد دارند.
● قرار دادن Implant در قرنیه: مانند رینگ های داخل قرنیه كه در محیط قرنیه و در ضخامت آن قرار داده می شود و بدین شكل می توان نزدیك بینی را اصلاح كرد. با این روش نمی توان دوربینی را اصلاح نمود. بیشترین كاربرد این روش برای نزدیك بینی خفیف و همچنین بیماران دچار قوز قرنیه خفیف تا متوسط می باشد كه استفاده از لیزر اكسایمر در آن ها ممنوع است.
● روش های حرارتی: مانند Conductive Keratoplasty یا CK كه در این روش محیط قرنیه با پروب CK حرارت داده می شود كه باعث كوتاه شدن الیاف كلاژن تشكیل دهنده بافت قرنیه شده باعث اصلاح دوربینی خفیف و متوسط می گردد. همچنین برای اصلاح پیرچشمی هم این روش مورد استفاده قرار گرفته است اما در نزدیك بینی كاربردی ندارد.
● روش ها برشی (Incisionnal): مانند RK كه با انجام برش های رادیال در قرنیه نزدیك بینی و آستیگماتیسم اصلاح می گردد. این روش به دلیل عوارض بیشتر (به خصوص دوربینی پیشرونده) و دقت بالای لیزر اكسایمر امروزه كمتر مورد استفاده قرار می گیرد.
دسته دیگری از روش های اصلاح عیوب انكساری وجود دارد كه بر خلاف روش های قبلی بر روی قرنیه انجام نمی شود. این روش ها شامل قرار دادن لنز داخل چشمی در بیماران دچار نزدیك بینی، دوربینی و آستیگماتیسم بسیار شدید می باشد كه كاندید مناسبی برای لیزر یا لیزیك نمی باشند. همچنین در بیمارانیكه دچار نازكی قرنیه می باشند از این روش ها برای اصلاح عیوب انكساری با مقادیر كمتر هم استفاده می گردد. قرار دادن لنزهای داخل چشمی در افراد جوان بدون انجام عمل آب مروارید انجام می شود اما در افراد مسن با توجه به احتمال شیوع بیشتر آب مروارید پس از انجام عمل آب مروارید لنز داخل چشمی با شماره مناسب قرار داده می شود تا عیوب انكساری قبل از عمل از بین رفته و این بیماران پس از عمل نیاز به عینك های قطور نداشته باشند، اگر چه ممكن است برای انجام كارهای دقیق مانند مطالعه، رانندگی در شب نیاز به استفاده از عینك نازكی داشته باشند. در تمامی كشورهای پیشرفته جهان و همچنین از سالها پیش، در كلینیك نور اشكال مختلف لنزهای داخل چشمی برای اصلاح عیوب انکساری مورد استفاده قرار میگیرند.
در حال حاضر موفقترین روش ها شامل لیزیك، PRK (لیزر) و گذاشتن لنز های داخل چشمی است.
منبع : پایگاه اطلاعرسانی مرکز اصلاح دید نور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست