جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

اصولگرایان در زمین فوتبال


اصولگرایان در زمین فوتبال
فتح تمام کانون‌های قدرت به هر نحو و امکانی بارزترین ویژگی اصولگرایان است. به عبارت بهتر نگاه آنها به هیچ جایگاهی صرفا با هدف پذیرش مسوولیت نیست، چه در این صورت سختی‌های کار بیش از شهد و حلا‌وت آن خواهد بود! آنها قدرت را می‌خواهند؛ تمام قدرت را، بی‌هیچ رودربایستی و تعارفی.
تلا‌ش آنها برای کسب قدرت هنگامی جالب‌تر می‌شود که میدان خالی از رقیب یا رقبایی از جریان‌های فکری مخالف باشد، آنگاه باز هم ویژگی پیش‌گفته اصولگرایان یعنی کسب همه قدرت بار دیگر بروز می‌نماید اما این بار رقابت تمام‌قد و نفس‌گیر برای کسب همه قدرت در زمین خودی شکل می‌گیرد. انتخابات فدراسیون فوتبال، نمونه‌ای از این نوع است که خودداری چهره‌های متمایل به اصلا‌ح‌طلبان از ورود به این میدان، رقابتی جدی و در عین حال منحصر به فرد را درون اردوگاه اصولگرایان شکل داده است. پس از انتخابات شوراهای شهر که تکلیف شهرداری پایتخت را روشن می‌کرد، یعنی همان جایگاهی که از آن به عنوان یکی از کانون‌های پرتاب به سکوهای بالا‌یی قدرت یاد می‌شود، رقابت درون‌گروهی اصولگرایان به فدراسیون فوتبال رسید؛ یک تشکیلا‌ت ورزشی که به دلیل دامنه دربرگیری فراخ، در جهان امروز حوزه نفوذ و نگاه اهل سیاست شده است.
فدراسیونی که در ایران نیز به مدد تدبیر یک چهره اصلا‌ح‌طلب‌در اواخر دهه ۷۰ به کانونی جالب توجه برای اهل سیاست تبدیل شد و اکنون هم یک کانون اقتصادی مهم است و هم میدانی مناسب برای بهره‌برداری‌های تبلیغاتی و سیاسی. یعنی دو فاکتوری که در هر تشکیلا‌ت مشابهی بوده، اصولگرایان به خوبی نشان داده‌اند که قدر آن را می‌دانند و برای تصاحب آن جایگاه از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند.نگاهی به ترکیب ثبت‌نام‌کنندگان در انتخابات فدراسیون نشان می‌دهد که در غیاب چهره‌های شاخص ورزشی و سیاسی اصلا‌ح‌طلب دو گروه از درون اردوگاه اصولگرایان با جدیت و قوای منسجم‌تری وارد کارزار شده‌اند.
دو گروهی که از لیدرهایشان در محافل سیاسی به عنوان دو رقیب سرسخت احتمالی در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده یاد می‌شود.
محمود احمدی‌نژاد و محمدباقر قالیباف که پس از رقابت مستقیم در انتخابات ریاست‌جمهوری نهم، یک بار در انتخابات شورای شهر تهران با گسیل نیروهایشان به‌طور غیرمستقیم با هم رقابت کردند، این بار نیز آن گونه که از شواهد بر می‌آید قرار است در انتخابات فدراسیون فوتبال با هم رقابت کنند؛ انتخاباتی که مصطفی آجرلو مدیر ورزش شهرداری تهران، طیف متمایل به قالیباف را در آن نمایندگی می‌کند و محمد علی‌آبادی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان تربیت‌بدنی با ورود شائبه‌انگیز به صحنه انتخابات، تفکر حامیان احمدی‌نژاد را نمایندگی می‌کند.
فارغ از اینکه نتیجه انتخابات چه باشد، اصولگرایان و به‌ویژه دولت و سازمان تربیت‌بدنی در شرایطی قرار گرفته‌اند که می‌توان صداقت و درستکاریشان را در پایبندی به قواعد بازی عادلا‌نه محک زد. آیا نفوذ و سیطره دولت به برخی صاحبان رای در انتخابات فدراسیون فوتبال رقبا را در شرایطی نابرابر قرار خواهند داد؟
این رقابت در مقیاسی به مراتب کوچک‌تر، آزمایشی است برای التزام و پایبندی صاحبان قدرت به برگزاری انتخابات‌های عادلا‌نه در میدان‌های بزرگ‌تر و سرنوشت‌ساز.
منبع : روزنامه اعتماد ملی