چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

حربه تردید


حربه تردید
اعلام دستیابی ایران به مرحله تولید صنعتی سوخت هسته ای به یكباره بیشتر رسانه های خبری غرب را شوكه كرد؛ به طوری كه در روز اول اعلام خبر، شبكه های خبری تنها به انعكاس این خبر می پرداختند اما با گذشت چند روز از سخنرانی رئیس جمهور در نطنز، رسانه های بیگانه فضاسازی جدیدی را برای ایجاد تردید در پیشرفت هسته ای ایران آغاز كردند كه همچنان ادامه دارد.
در جهت این فضاسازی رسانه ای نیز برخی كشورهای مغرض در موضعگیری های رسمی به این تردیدها دامن زده و خوراك تبلیغاتی رسانه ای خود را تامین می كنند.در بررسی عامل و چرایی فضاسازی هدفمند رسانه های غربی برای ایجاد ابهام و تردید در پیشرفت هسته ای ایران می توان به چند هدف این گونه رسانه ها اشاره كرد:
۱) مقابله با پیشرفت و اقتدار علمی ایران و ایجاد یاس و ناامیدی در میان مردم: این هدف از بدو فعالیت هسته ای ایران مورد توجه رسانه ها و محافل سیاسی غرب بوده و هست.
در این زمینه به نظر می رسد این رسانه ها به صورت هدفمند می كوشند با تردید در پیشرفت هسته ای ایران و همچنین پیوستن ایران به باشگاه هسته ای ، اعتماد به نفس مردم را برای ایجاد كشوری مرفه و برخوردار از پیشرفت های علمی تضعیف كنند.
۲) تلاش برای كاهش قدرت چانه زنی ایران : نسبت روشن میان میزان پیشرفت فنی ایران و ارتقای توان چانه زنی كشور درباره مساله هسته ای وجود دارد و ایران برای پیشبرد موضع خود درباره موضوع هسته ای چاره ای جز پیشرفت فنی در مساله هسته ای ندارد. به نظر می رسد رسانه های غربی با فضاسازی هدفمند و زیر سوال بردن توانمندی ایران در تولید سوخت هسته ای می كوشند از به رسمیت شناختن ایران به عنوان كشور عضو باشگاه هسته ای جلوگیری كنند و در عین حال توان چانه زنی ایران را درباره مساله هسته ای كاهش دهند.
۳) قرار دادن ایران در مقابل جامعه جهانی و سازمان ملل: ایجاد اجماع جهانی علیه برنامه هسته ای ایران از راهبردهای تبلیغی ثابت محافل سیاسی و رسانه ای غرب است و این رسانه ها از هر موضوعی برای پیشبرد این رویكرد تبلیغی بهره می گیرند. در مقطع كنونی نیز رسانه های غربی به صورت هدفمند می كوشند حق قانونی ایران را در تولید سوخت هسته ای به صورت نوعی رویارویی ایران با غرب و قطعنامه های سازمان ملل جلوه دهند. این در حالی است كه ایران براساس مقررات ان.پی.تی از حق تولید سوخت هسته ای برخوردار است.
۴ ) تاثیرگذاری هدفمند بر موضع هسته ای ایران : رسانه های غربی با قرینه سازی و همسان سازی رویكرد ایران در بازداشت و آزادی نظامیان انگلیسی با اعلام خبر رسیدن ایران به مرحله تولید صنعتی سوخت هسته ای می كوشند این نتیجه گیری را القائ كنند كه ایران احتمالا به مانند ماجرای آزادی نظامیان انگلیسی ، به طور غیرمنتظره دست از غنی سازی اورانیوم خواهد كشید.
با وجود این ، چه رسانه های غربی و چه گردانندگان چنین رسانه هایی بخوبی می دانند كه ایران به نقطه غیرقابل بازگشتی در فناوری صلح آمیز هسته ای رسیده است ؛ موضوعی كه به یقین وزن ایران را در معادلات بین المللی و مذاكرات با كشورهای ۵+۱افزایش داده است و دیر یا زود باید ایران را به عنوان یك كشور هسته ای به رسمیت بشناسند؛ چرا كه پیشرفت هسته ای ایران قابل تردید نیست.
نویسنده:عباس محمدنژاد
منبع : روزنامه جام‌جم