سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

نکات مهم در مورد مایکوتوکسین ها


آیا میدانید که :
الف ) پلت کردن غذا، حدت سم ارگوت را افزایش می دهد.
ب ) بلدرچین به سم زیرالنون مقاوم است .
ج ) آفلاتوکسین نسبت به محلول های سفید کننده تجاری ( Commercial bleach ) حساس است.
د ) میزان سم تریکوسن در سفیده تخم مرغهای مرغانی که در معرض سم قرار دارند در بیشترین مقدار خود می باشد.
ه ) اکراتوکسین A ، سمی ترین اکراتوکسین و مایکوتوکسین برای مرغ می باشد.
و ) سیترینین اثری بر روی ایمنی سلولی و همورال جوجه های گوشتی ندارد.
د ) فقط اندازه گیری دو سم زیرالنون و آفلاتوکسین در جیره آسان می باشد.
ه ) حداقل میزان نمونه در هربچ دان جهت کنترل مایکوتوکسین باید ۵۰۰ گرم باشد.
ز ) در مسمومیت های قارچی بهتر است کنترل و درمان از راه آب صورت پذیرد.
ح ) پاکت کاغذی برای گرفتن نمونه از دان جهت بررسی از لحاظ مایکوتوکسین ها بسیار مناسب است
ط ) تعداد نمونه درهر بچ غذای تولیدی جهت کنترل مایکوتوکسین باید ۵ تا ۱۰ مورد باشد.
منبع : مؤسسه مرغداری ایران