جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

بررسی تیم‌های گروه هفتم جام جهانی


بررسی تیم‌های گروه هفتم جام جهانی
● فوتبال فرانسه در یک نگاه:
تأسیس فدراسیون: ۱۹۱۹
حضور در جام جهانی: یازده دوره
افتخارات در جام جهانی: قهرمان جهان سال ۹۸
رتبه در رده‌بندی فیفا: هشتم
نحوه صعود: تیم نخست گروه ۴ اروپا
بهترین گلزن در دور مقدماتی: جبرئیل سیسه با چهار گل زده
مربی: ریموند دومنک
فرانسوی‌ها تا به‌حال دوبار در سال‌ەای ۱۹۳۸ و ۱۹۹۸ میزبان جام جهانی بوده‌اند. آنها در اولین میزبانی تا مرحله یک‌چهارم نهائی بیشتر دوام نیاوردند و به ایتالیا که قهرمان آن دوره شد باختند اما ۶۰ سال بعد نسل طلائی فوتبال فرانسه بزرگ‌ترین افتخار تاریخ فوتبال این کشور را رقم زد. امه ژاکه با اعتقادات مخصوص خودش چند سال روی آن تیم کار کرد و با کنار گذاشتن چهره‌های سرشناسی چون اریک کانتونا و دیوید ژینولا انتقادات را به جان خرید تا بازیکن بزرگی به نام زین‌الدین زیدان را به جهان معرفی کند.
نسل طلائی فرانسه در سال ۲۰۰۰ هم قهرمان اروپا شد تا همچنان در اوج باشند و مردم این کشور تنها خاطره ستاره‌های دهه هشتاد خود یعنی میشل پلاتینی، ژان تیگانا و آلن ژیرس را در ذهن نپرورانند. اما فوتبال فرانسه از سال ۲۰۰۰ به بعد نزول خود را آغاز کرد و در جام جهانی ۲۰۰۲ بدون هیچ گل زده و با دو شکست از سنگال و دانمارک به همراه تساوی مقابل اروگوئه در همان دور نخست حذف شد. هدایت آبی‌ها در دیدارهای مقدماتی جام جهانی آلمان به ریموند دومنک سپرده شد اما با وجود بهترین گلزنان اروپا نظیر تیری هانری و دیوید تره‌زگه یکی از مشکلات اصلی فرانسه در دور مقدماتی گلزنی بود. به‌طوری‌که جبرئیل سیسه بهترین گلزن دور مقدماتی بود و هانری تنها دو بار گلزنی کرد و تره‌زگه یک‌بار.
همگان بر این تصور بودند که هم‌گروهی با تیم‌های سوئیس، ایرلند، رژیم اشغال‌گر قدس، قبرس و جزایر فارو برای فرانسه مشکل‌ساز نمی‌شود اما صعود این تیم در روز پایانی مسجل شد و این در حالی بود که در هر دو دیدار مقابل تیم‌های سوئیسی و رژیم اشغال‌گر قدس نتیجه‌ای بهتر از تساوی نصیب شاگردان دومنک نشد. بازگشت زیدان، تورام و ماکه‌له‌له هم نتوانست مشکلات فرانسوی‌ها را برطرف کند و این تیم در حالی‌که فابین بارتز را پس از مدت‌ها درون دروازه می‌دید، در دیداری دوستانه در خاک خود دو بر یک مغلوب اسلواکی شد. در مرحله نهائی جام ۲۰۰۶، فرانسه در گروه هفتم در کنار تیم‌های سوئیس، کره‌جنوبی و توگو قرار گرفته است. روی کاغذ فرانسوی‌ها کار آسانی پیش رو دارند. اما سوئیسی‌ها در دور مقدماتی ثابت کردند حریف سرسختی هستند و کره جنوبی هم می‌تواند شگفتی‌آفرین باشد. فرانسه تا به‌حال هفت‌بار رو در روی سوئیس قرار گرفته که حاصل آن سه برد، دو تساوی و دو باخت بود.
اما آمار آبی‌پوشان مقابل کره‌جنوبی بهتر است و در دو دیدار انجام شده در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ دو پیروزی نصیب فرانسه شده است. (۵ـ صفر و ۳ـ۲) ضمن این که توگو تیمی ناشناخته برای هر سه تیم دیگر این گروه است و هیچ‌یک دیداری مقابل این تیم شگفتی‌ساز آفریقائی نداشته‌اند. فرانسوی‌ها در یگ نگاه، تیمی بسیار قدرتمند به‌نظر می‌رسند. زیدان، هانری، ویه‌را، ترزه‌گه، تورام، ماکه‌له‌له‌، ویلتورد، سیسه، ویلیام گالاس، سانیول و ژولی همگی بازیکنان بزرگی هستند اما باید دید دومنک می‌تواند این ستاره‌ها را به گروهی قدرتمند تبدیل کند با این‌که ناکامی جام قبل تکرار می‌شود. دیدارهای دوستانه با مکزیک، دانمارک، عربستان و چین فرصت مناسبی برای ستاره‌های آبی خواهند بود تا بتوانند خود را آماده جام جهانی کنند.
● کشور فرانسه در یک نگاه:
جمعیت: ۶۰ میلیون نفر
پایتخت: پاریس
کشورهای همسایه: بلژیک، آلمان، لوگزامبورگ، سوئیس، ایتالیا، آندورا و اسپانیا
زبان: فرانسوی
● جدال مجدد سوئیسی‌ها با فرانسه
فوتبال سوئیسی در یک نگاه:
تأسیس فدراسیون: ۱۸۹۵
حضور در جام جهانی: هفت دوره
افتخارات در جام جهانی: حضور در یک‌چهارم نهائی در سال‌های ۱۹۳۴، ۱۹۳۸ و ۱۹۵۴
رتبه در رده‌بندی فیفا: سی‌ و پنجم
نحوه صعود: شکست ترکیه در مرحله پلی‌آف اروپا
بهترین گلزن در دور مقدماتی: الکساندر فری با هفت‌گل
مربی: کوبی کاهن
سرانجام انتظار ۱۲ سوئیسی‌ها به پایان رسید و آنها پس از جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا بار دیگر طعم حضور در جام جهانی را چشیدند. سوئیس برای رسیدن به دروازه‌های آلمان راه بسیار سختی را پشت سر گذاشت و در نهایت در دیدارهای جنجالی جواز صعود به جام ۲۰۰۶ را گرفت. این تیم اروپائی در گروه چهارم منطقه اروپا پس از فرانسه دوم شد که البته در سال ۲۰۰۵ چهارده بازی از جمله دو دیدار مقابل فرانسه را بدون شکست پشت سر گذاشت.
سوئیس پس از پیروزی دو بر صفر در دور رفت مسابقه پلی‌آف مقابل ترکیه، در دیدار برگشت به سختی و با شکست ۴ بر ۲ از جهنم استانبول جان سالم به در برد که البته درگیری‌های آخر بازی محرومیت‌های سنگینی را برای دو کشور به همراه داشت. اما هر طور شده به لطف گل زده در خانه حریف بلیت جام جهانی را به چنگ آورد. چهره‌های سرشناسی چون یوهان ووگل، رافائل ویکی (هافبک هامبورگ)، پاسکال زوبر بوهلر و الکساندر فری ستون اصلی تیم سوئیس را تشکیل می‌دهند که دیدارهای دور مقدماتی مقابل فرانسه را باید در آلمان نیز تکرار کنند. سوئیسی‌ها از هفت دیدار مقابل فرانسه صاحب ۲ برد، ۲ تساوی و سه باخت شده‌اند که این دو تساوی به دیدارهای مقدماتی جام جهانی اخیر باز می‌گردد.
این دو تساوی به دیدارهای مقدماتی جام جهانی اخیر باز می‌گردد. سرمربی سوئیس اذعان می‌کند که ترسی از فرانسوی‌های مدعی ندارند.
او می‌گوید: ”دوبار در دور مقدماتی آنها را متوقف کرده‌ایم بنابراین اعتماد به‌نفس خوبی داریم و از هیچ تیمی نمی‌ترسیم.“
اما علی‌رغم این که سوئیس تا به حال دیداری با کره‌جنوبی و توگو نداشته، کوبی کاهن شناخت نسبی از این دو تیم دارد چرا که مسابقات توگو را در جام ملت‌های آفریقا و کره‌جنوبی را در جام جهانی قبلی مشاهده کرده است. سرمربی سوئیس ادامه می‌دهد: ”گروه ما سخت‌ترین گروه نیست اما کره و توگو کاملاً قابل احترام هستند. ما تیم جوانی داریم و قصد داریم در تابستان حوادث بزرگی را رقم بزنیم.“
● کشور سوئیس در یک نگاه:
جمعیت: هشت میلیون نفر
پایتخت: برن
کشورهای همسایه: فرانسه، آلمان، اتریش، لیختن اشتاین و ایتالیا
میانگین سنی جمعیت: ۲/۴۰ سال
زبان: آلمانی
● کره‌جنوبی، در جستجوی صعودی دیگر
فوتبال کره‌جنوبی در یک نگاه:
تأسیس فدراسیون: ۱۹۴۵
حضور در جام جهانی: شش دوره
افتخارات در جام جهانی: چهارم جهان در سال ۲۰۰۲
رتبه در رده‌بندی فیفا: سی و یکم
نحوه صعود: تیم دوم گروه یک آسیا بعد از عربستان
بهترین گلزن در دور مقدماتی: لی دونگ گوک با پنج گل
مربی: دیک ادوکات
کره‌جنوبی بهترین تیم قاره کهن از لحاظ حضور در جام جهانی و افتخارات کسب شده است. کره‌ای ششمین حضور متوالی خود در بزرگ‌ترین رویداد فوتبال جهان را تجربه می‌کنند و این در حالی است که آنها در سال ۱۹۵۴ اولین تیم آسیائی بودند که مرحله نهائی جام جهانی را تجربه کردند. سال ۲۰۰۲ بزرگ‌ترین افتخار تاریخ فوتبال این کشور رقم خورد و با کسب عنوان چهارم جهان در خانه، خود را به‌عنوان اولین مدعی آسیائی مطرح کردند.
اما کره‌ای‌ها برای صعود به جام جهانی آلمان راه پرفراز و نشیب را پشت سر گذاشتند. پس از تساوی شرم‌آور مقابل مالدیو در دور مقدماتی، هامبرتوکوئلیو مربی پرتغالی این تیم برکنار شد تا یک هلندی نام آشنا به نام جو بونفرر هدایت تیم را به‌دست گیرد. بونفرر در دور نهائی مسابقات منطقه آسیا کار را خوب شروع کرد. اما دو شکست رفت و برگشت مقابل عربستان باعث شد این مربی هلندی نیز جای خود را به هموطنش دهد. دیک ادوکات سومین مربی هلندی سال‌های اخیر کره‌جنوبی پس از هیدینک و بونفرر بود که البته او توانست تا حدودی کره را به دوران خوب گذشته باز گرداند و مردم این کشور را به موفقیت در جام جهانی امیدوار کند. مهره کارآمدی چون پارک‌جی‌سونگ که در منچستر یونایتد بازی می‌کند به همراه لی‌یونگ بیو، چادوری، لی‌دونگ‌گوک و گلر با تجربه‌ای به نام لی‌وون‌جائه باعث شده‌اند نماینده شرق آسیا شخصیت تیمی بالائی در بین تیم‌های حاضر در جام جهانی پیدا کند و دیگر هیچ‌کس آنها را زنگ تفریح نداند.
اما کره‌ای‌ها تجربه بازی با فرانسه را در سال‌های اخیر داشته‌اند. ابتدا کره در سال ۲۰۰۱ در جام کنفدراسیون‌ها ۵ بر صفر مغلوب حریف قدرتمند اروپائی خود شد اما یک‌سال بعد در دیداری دوستانه حریف سرسخت‌تری شد و ۳ بر ۲ مغلوب گردید. فرانسه تنها تیمی است که کره‌جنوبی شناخت و تجربه لازم از دیدار با آن را دارد ولی تا به ‌حال مقابل سوئیس و توگو بازی نکرده است.
کره‌ای‌ها به‌خوبی می‌دانند که شرایط با چهار سال قبل متفاوت است و دیگر حمایت تماشاگران بی‌شمار در خاک خود را نخواهند داشت. ادوکات هم این موضوع را درست می‌داند و می‌گوید: ”همه از صعود به جمع چهار تیم برتر در دوره قبل صحبت می‌کنند اما باید آن را فراموش کرد چرا که دیگر آن شرایط وجود ندارد.“ ادوکات ناشناخته بودن توگو را یک مشکل برای خود می‌داند و می‌گوید: ”متأسفانه اولین دیدار ما با توگو خواهد بود که شناخت لازم از آنها ندارم.
البته فرانسه و سوئیس اسراری ندارند که من ندانم. فرانسه تیم بزرگ و شانس صعود است. سوئیسی‌ها در مرحله پلی‌آف تیم ترکیه را در خاک خودش حذف کرد. پس می‌تواند هر نتیجه‌ای را رقم بزند.“
با وجود تمام این مسائل کره‌ای‌ها از قرعه خود راضی به‌نظر می‌رسند و امیدوارند بار دیگر صعود در جام جهانی را تجربه کنند. آنها در ماه گذشته دیداری دوستانه با آنگولا داشته که یک بر صفر پیروز شدند و قرار است با نروژ و غنا نیز مسابقات دوستانه‌ای داشته باشند تا با آمادگی کامل به جام جهانی گام بگذارند.
● کشور کره در یک نگاه:
جمعیت: ۴۹ میلیون نفر
پایتخت: سئول
کشور همسایه: کره شمالی
زبان: کره‌ای
میانگین سنی جمعیت: ۲/۳۳ سال
مساحت: ۹۹ هزار و ۳۱۳ کیلومترمربع
● آدبایور؛ تکیه‌گاه توگوئی‌ها
فوتبال توگو در یک نگاه:
تأسیس فدراسیون: ۱۹۶۰
حضور در جام جهانی: تا به حال حضور نداشته است
رتبه در رده‌بندی فیفا: پنجاه و هشتم
نحوه صعود: تیم اول گروه یک آفریقا (بالاتر از سنگال و زامبیا)
بهترین گلزن در دور مقدماتی: امانوئل آدبایور با یازده گل
مربی: اوتوفیستر
شاید بتوان توگو را ضعیف‌ترین تیم قاره آفریقا در جام جهانی نامید. کشوری که چشم به چهره شاخص حال حاضر فوتبالش یعنی امانوئل آدبایور دارد. این بازیکن یا به ثمر رساندن یازده گل در ده دیدار دور مقدماتی نقش اصلی در صعود توگو به جام جهانی و ناکام گذاشتن سنگال داشت.
آدبایور به تنهائی نیمی از گل‌های تیمش را به ثمر رساند تا با دو اختلاف امتیاز نسبت به پدیده دوره قبل جام جهانی، برای اولین بار رویداد بزرگ جام جهانی را تجربه کند.
توگو دیدارهای مقدماتی را متزلزل آغاز کرد. پس از شکست یک بر صفر در گینه این تیم را دو بر صفر پشت سر گذاشت تا جواز حضور در مرحله گروهی رقابت‌ها را بگیرد، باخت مقابل زامبیا هم شروع خوبی برای توگو نبود اما کسب هفت برد و دو تساوی بلیت آلمان را برای آنها صادر کرد. علاوه بر این توگو نمایش بسیار ضعیفی در جام ملت‌های آفریقا داشت تا خیلی‌ها اذعان کنند که صعود آنها به جام جهانی اتفاقی نادر بوده است.
سه شکست مقابل آنگولا، کونگو و کامرون باعث شده تا در این تیم گروه دوم جام ملت‌های آفریقا آخر شود که به دنبال آن اشفتن کش اخراج شد و اتو فیستر، مربی شناخته شده آلمانی جای او را گرفت. توگو که در تورنمنت چهار جانبه تهران هم آخر شد، تا به حال تنها یک دیدار دوستانه مقابل لیختن اشتاین را قطعی شده دارد. و اتو فیستر باید تلاش زیادی کند تا مقابل فرانسه، سوئیس و کره جنوبی نتایج آبرومندانه‌ای را رقم بزند.
● کشور توگو در یک نگاه:
جمعیت: شش میلیون نفر
پایتخت: لومه
کشورهای همسایه: غنا، بنین، بورکینا فاسو
مساحت: ۵۶ هزار و ۷۸۵ کیلومترمربع
میانگین سین جمعیت: ــ
زبان: فرانسوی
منبع : مجله‌فوتبال