سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
گوشیهای ساده برای طرفداران سادگی
بارها و بارها خبر، گزارش و مطالب متعددی راجع به گوشیهایی که قابلیت پخش موسیقی دارند، فیلمبرداری میکنند. برنامههای تلویزیونی رانشان میدهند، ایمیل میفرستند و کارهای مختلف دیگر انجام میدهند، چاپ شده است. یک سوال همواره ذهن را به خود مشغول میکند، پس تکلیف گوشیهایی که قابلیت برقراری تماس تلفنی مناسب را داشته باشند چه میشود؟
توقع زیادی نیست اگر بخواهیم هنگام حرف زدن با گوشی موبایل خود، صدای شفافی دریافت کنیم و یا صدای طرف مقابل را به راحتی و کاملا رسا دریافت کنیم.
هر کسی در روی این کره خاکی که با موبایل حرف بزند این خواسته را دارد اما واقعا کدام گوشی است که به جای آنکه انتظار کاربردی همچون آیپاد، یک واحد GPS و یا دوربین عکاسی و فیلمبرداری از آن برود، یک تماس تلفنی مناسب برای ما برقرار کند؟
● سادهترینها
البته در حال حاضر به دلایل متعدد شرکتهای تولیدکننده گوشیهای موبایل به تولید و البته مشتریان به خرید گوشیهای ساده و ابتدایی علاقه چندانی نشان نمیدهند زیرا گوشیهای ساده و ابتدایی هرگز امکاناتی برای وبگردی، گوشکردن به موسیقی، بازی، عکس، زنگهای متعدد و مختلف و مانند آنها را فراهم نمیکنند.
با این وجود، ۴ شرکت بزرگ تولیدکننده گوشیهای موبایل با جسارت تمام، ساده ترین گوشیهای ممکن را برای عقب نماندن از «مسابقه سادگی» موبایلها به بازار عرضه کردهاند.
اما پنجمین رقیب در این مسابقه، گوشی جدیدی است که Jitterbug نامگذاری شده و فقط برای عاشقان سینهچاک سادگی طراحی شده است.
در اینجا برای آشنایی بیشتر خوانندگان، سادهترین گوشیهای موجود را مرور میکنیم:
البته وقتی صحبت از سادگی میشود نباید نادیده گرفت که حتی این گوشیهای ساده هم دارای ویژگی و قابلیتهایی چون دکمههای نورانی، حالت لرزش (ویبره) و شمارهگیری فوری هستند. اما Jitterbug علاوه بر اینها قابلیت ارسال پیام متنی و پایه هدست را هم دارد. به جز اینها، صدای رسا، واضح و شفاف، قابلیت اصلی و مهم این گوشیها است؛ البته در صورت وجود سرویس و پوشش مناسب شبکه.
CINGULAR دو گوشی موبایل تحت پوشش Cingular هستند. هر دو این گوشیها بخشی از برنامه Gophone این شرکت هستند. این برنامه بدین معناست که شما برای دقایقی که مکالمه خواهید داشت پیش پرداخت میکنید و گوشی همراه با قابلیت تماس خریداری میشود.
به این ترتیب علاوه بر گوشیهای ساده، شما حتی زندگیتان را هم ساده کردهاید و از شر قراردادها، صورتحساب و یا چکهای اعتباری خلاص شدهاید، اما در عوض باید برای هر دقیقه مکالمه ۱۰ تا ۲۵ سنت پول که مبلغ کمی هم نیست بپردازید. (البته این طرح مخصوص Cingular نیست و کریرهای دیگر نیز سرویسهای مشابهی دارند.)
مدل C۱۳۹ موتورولا با قیمت ۴۰ دلار و ظاهر جمع و جور و قاب مشکی، از سادهترین گوشیهای موجود دنیا است که تحت پوشش این کریر قرار دارد و البته شاید بتوان آن را یکی از بدترین انواع آن دانست، چنان که از وصف مشکلات این گوشی احتمالا میتوان یک کتابچه تهیه کرد. مثلا دکمه انتخاب منوها که که ۵ تایی است ولی دکمه وسطی، آن طور که انتظار میرود برای Select (انتخاب) نیست و یا اینکه صفحه این گوشی آنقدر کوچک است که فقط دو گزینه از صفحه منو را نشان میدهد. اما بدتر از همه این است که برای انجام هر کاری باید مراحل زیادی را پشت سر بگذارید. شاید این طور به نظر برسد که موتورولا فقط امکانات را از این گوشی حذف کرده بدون آنکه واقعا راحتی کار را در نظر گرفته باشد. به هر حال اگر طالب سادگی هستید باید سختیهایی را به جان بخرید.
اگر بخواهیم مراحل انجام هر کار را بشماریم، برای اینکه زنگ گوشی را قطع کنیم باید ۷ مرحله را پشت سر بگذاریم (ضمن آنکه باید مرتبا کلید کمکردن صدا را فشار دهیم). برای بازکردن گزینه دفترچه تلفن باید یک مرحله را بگذرانید برای بازکردن فهرست آخرین تماسها ۲ یا ۳ مرحله (البته معلوم نیست چرا تماسهای دریافتی و تماسهای ارسالی در فهرستهای جداگانه آورده شدهاند) و اگر بخواهید شماره خودتان را که در گوشی وارد کردهاید ببینید باید ۸ مرحله را پشت سر بگذارید.
دومین گوشی که تحت شبکه Cingular قرار دارد مدل Z۳۰۰a سونی اریکسون با قیمت ۴۰ دلار است.
این گوشی به نسبت مدل قبلی موفقتر عمل کرده است. رنگ آبی متالیک و دکمه اختصاصی برای خاموش و روشنکردن گوشی که به ندرت در گوشیهای این چنینی تعبیه میشود، از دیگر ویژگیهای این مدل است.
در ضمن این گوشی به نسبت مدل قبلی امکانات بیشتری دارد. زنگ هشدار و بیداری، تقویم، کرونومتر، زنگ ویژه برای هر فرد تماس گیرنده و از همه مهمتر صدای بلند و قوی زنگ، از دیگر قابلیتهای این مدل است.
اما در میان رقبا، رتبه سادهسازی نرمافزار برای سونی اریکسون چندان هم بد نیست. اگر بخواهید زنگ گوشی را قطع کنید باید ۲ مرحله را پشت سر بگذارید، برای ورود به دفترچه تلفن ۴ مرحله، دستیابی به فهرست آخرین تماسها یک مرحله و برای دیدن شماره تلفن خودتان از ۲ مرحله عبور کنید.
زمان مکالمهای که با خرید این گوشیها شارژ میشود، بسیار مناسب است و با خرید این گوشی ۴۰ دلاری بین ۵ ساعت تا ۵ ساعت و نیم میتوانید مکالمه داشته باشید. اما دکمهها و صفحه نمایش گوشی، هر دو کوچک هستند و شاید به یک میکروسکوپ الکترونی برای مشاهده آنها نیاز پیدا کنید.
در میان گوشیهای ساده تحت پوشش T-MOBILE، مدل V۱۹۵ موتورولا با قیمت ۳۰ دلار برای مدت زمانی ۲ ساله واقعا مناسب به نظر میرسد. شاید این گوشی با وجود قابلیتهایی چون بلوتوث، امکان استفاده از فایلهای موسیقی MP۳ برای زنگ گوشی و نیز امکان ارسال پیام فوری از سرویسهایی چون AOL، یاهو و ICQ، چندان هم ساده به نظر نرسد. این مدل شمارهگیری صوتی را هم برای کاربر امکانپذیر کرده اما اگر بخواهید در دفترچه تلفن گوشی دنبال شماره فرد خاصی بگردید فقط میتوانید حرف اول از نام او را برای جستوجو وارد کنید و بعد باید در میان اسامی که با این حرف شروع میشوند به جستوجوی نام مورد نظر بپردازید.
در میان کلیدهای این گوشی، عدد ۲، ۵ و ۸ بزرگ هستند ولی اعداد دیگر بسیار باریک در کنار اینها قرار گرفتهاند. باتری این گوشی نیز به طرز حیرتانگیزی شارژ نگه میدارد؛ آنقدر که بتوانید ۸ ساعت مکالمه داشته باشید.
مراحل سادهسازی این گوشی هم بد نیست: برای خاموش کردن زنگ و ورود به دفترچه تلفن یک مرحله، برای دسترسی به فهرست آخرین تماسها ۲ یا ۳ مرحله و برای اینکه شماره خودتان را ببینید باید ۳ مرحله را پشت سر بگذارید.و در نهایت، این گوشی قابلیت اتصال به کامپیوتر برای دسترسی به سایت T-mobile را هم دارد و نقشههای مناطق تحت پوشش این شبکه، به جای نشان دادن مناطق نامشخص از یک کشور، دقیقا حتی آدرس خیابان محل زندگی افراد را نیز نمایش میدهد.
مدل VX۳۴۰۰ شرکت LG که تحت شبکه Verizon کار میکند تنها ۳۰ دلار قیمت دارد و در مقابل گوشی موتورولا، حرفهایی برای گفتن دارد.
در این مدل، اگر بخواهید صدای زنگ را قطع کنید یک مرحله، برای ورود به دفترچه تلفن و آخرین تماسها هم یک مرحله، به منظور دیدن شماره خودتان ۴ مرحله و برای فعال کردن Speaker Phone هم یک مرحله را باید پشت سر بگذارید.
فرمانهای منو در این گوشی شمارهگذاری شدهاند و به جای اینکه ۹ بار کلیدها را بالا و پایین کنید تا به گزینه مورد نظر برسید کافی است که عدد ۹ را فشار دهید تا تقویم، زنگ هشدار، ماشینحساب، یا هر گزینه دیگری که مدنظرتان است روی صفحه ظاهر شود.
صدای زنگ این گوشی فوقالعاده بلند است و کیفیت صدا حین مکالمه نیز قابل توجه است. شمارهگیری صوتی هم دارد ولی نقطه ضعف این مدل دکمههای کوچک روی گوشی و شارژ باتری است که فقط کفاف ۳ ساعت مکالمه را میدهد.
مدل A۴۲۰ سامسونگ هم که توسط SPRINT عرضه شده، پهنایی به اندازه یک قوطی کبریت دارد.
این گوشی باریک نقرهای رنگ با قیمت ۱۰ دلار عرضه شده و شاید بتوان آن را سردمدار جنبش سادهسازی خواند. این گوشی تنها با یک فشار مختصر روشن میشود و نیازی به نگهداشتن طولانی دکمه Power نیست. (البته مزیت مدلهایی که با نگه داشتن طولانی دکمه Power روشن میشوند این است که وقتی داخل جیب و یا کیفتان هستند، به طور اتفاقی و در اثر یک ضربه روشن نمیشوند.)
یک دکمه اضافی برای Speaker Phone، منو شمارهگذاری شده، شمارهگیری صوتی، زنگ هشدار، تقویم و ماشینحساب، از دیگر امکانات این مدل است.
کیفیت اجرایی این گوشی هم چندان بد نیست. اگر بخواهید زنگ آن را قطع کنید باید ۷ مرحله را از سر بگذرانید (و یا اینکه دکمه کاهش صدا را به طور ممتد فشار دهید) برای ورود به دفترچه تلفن یک مرحله، مشاهده فهرست کامل آخرین تماسها ۴ مرحله، دیدن شماره خودتان ۵ مرحله و برای فعال کردن Speaker Phone یک مرحله را باید پشت سر بگذرانید.البته، متاسفانه این گوشیهای تاشو صفحه نمایش خارجی ندارند و اگر بخواهید نام تماس گیرنده یا زمان را بدانید باید حتما در گوشی را باز کنید. باتری این مدل برای ۳ ساعت و نیم مکالمه شارژ نگه میدارد.
حال با تمام موارد گفته شده باید گفت که در میان گوشیهای ساده، JITERBUG چیز دیگری است.
این گوشی ویژه نسل پس از جنگ جهانی دوم بزرگسالان و به طول کلی علاقهمندان گوشیهای ساده است اما برای افراد پیر که تکنوفوبی (ترس از فناوری) دارند نیز کاربرد خواهد داشت.مدل مزبور با رنگ سفید براق و در قطع بسیار بزرگ تولید شده است به طوری که وقتی در حال صحبت با تلفن هستید دهنی و گوشی دقیقا مقابل دهان و گوشی شما قرار میگیرد. همچنین دارای دکمههای بزرگ نورانی، صفحه نمایش فوقالعاده بزرگ و یک کلید ویژه روشن و خاموش کردن گوشی است.
این یکی شاید تنها گوشی موجود در جهان باشد که به محض باز کردن آن، تماس برقرار میشود. تعداد مراحلی که باید پشت سر بگذارید تا شماره خودتان را ببینید هم صفر است زیرا این شماره، روی یک برچسب دقیقا زیر صفحه چسبانده شده است.
از همه جالبتر این است که اصلا سیستم تقسیم منو ندارد.وقتی که در گوشی را باز میکنید، از شما پرسیده میشود: «تماس صوتی؟» اگر شما کلید بله را فشار دهید میتوانید با شمارهگیری صوتی با فرد مورد نظرتان تماس بگیرید و اگر هم بگویید نه، میتوانید با جستوجو در میان اسامی دفترچه تلفن فرد مورد نظر را یافته و دکمه بله را فشار دهید تا تماس برقرار شود.تمامی کاری که این گوشی انجام میدهد همین است و از ماشینحساب، بازی، پیام متنی، اینترنت، هندزفری، اسپیکرفون، آیکنهای اعلام کننده وضعیت روی صفحه و حتی لوگوی کریر نیز خبری نیست.
GreatCall، حتی سرویسدهنده این گوشیها را مشخص نمیکند و بر روی وبسایت این اپراتور، حتی نقشه نقاط تحت پوشش نیز وجود ندارد. اگر هم خواستار پست صوتی باشید باید هزینه گزافی بپردازید.
هزینههای استفاده از این گوشی بسیار بالاست و به عنوان مثال، جهت سرویسهای ۲۴ ساعته اپراتور فرد باید ۴۰ دلار در هر ماه برای ۳۰۰ دقیقه مکالمه بپردازد.
سرویسهایی چون جستوجوی شماره، برقراری تماس به جای شما و یا اضافه کردن شمارههایی به دفترچه تلفن را، اپراتور از طریق کنترل از راه دور برای شما انجام میدهد. البته ۵ برابر هزینه مکالمههای معمولی برای چنین سرویسهایی باید پول بپردازید. صدای گوشی هم بلند است ولی گاهی خفه یا با حالت اکو به گوش میرسد. عمر باتریهایش نیز برای ۳ ساعت مکالمه کفاف میدهد.
گوشیهای ساده SUMMING UP هم هستند؛ اگرچه ممکن است چندان خوشایند نباشند و حتی فروشندگان، آنها را پشت پیشخوان مخفی کنند.
هر کدام از این گوشیهای ساده، دل هواداران سادگی را شاد میکند و تازه مگر غیر از این است که زندگی به خودی خود آنقدر پیچیده و سخت است که بخواهیم با تجهیزات الکترونیکی آن را از قبل هم سختتر کنیم؟
شیما حکیمی
منبع : روزنامه فناوران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست